неделя, 19 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6395 прочитания

    Какви придобивки предлага Appolica?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи научете от Светлин Леков - Talent Acquisition Manager в технологичната компания
    30 април 2024, 10:00 a+ a- a

    Светлин Леков -Talent Acquisition Manager в Appolica. Снимка: Личен архив

     В рубриката на Economy.bg „Какви придобивки предлага...“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване качеството на живот на служителите.

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи на Appolica, научете от Светлин Леков - Talent Acquisition Manager в технологичната компания.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Нашият пакет от социални придобивки е насочен към подобряване на професионалния и личния живот на колегите и се стремим да го обновяваме спрямо техните нужди. Предлагаме личен бюджет за обучение, защото вярваме, че трябва да подкрепяме тяхното непрекъснато развитие. Имаме и опция за гъвкаво работно време, защото знаем, че добрата работа не е свързана със старт в точно определени часове.

    Също така подкрепяме здравословния начин на живот с кофинансирана карта Multisport с цел да подпомагаме физическото си здраве. Бонусите са част от начина, по който оценяваме упоритата работа и отдаденост, и се грижим всеки да се чувства част от приятелска и подкрепяща атмосфера.

    Имаме и програма за препоръчване на нови служители, защото вярваме, че колегите ни познават точните професионалисти за нас. Освен това се грижим офисът ни да е зареден с кафе, чай и закуски, а отскоро имаме и барбекю. Всичко се състои в това да създадем приятно и мотивиращо място, където всеки да може да се развива.

    Име: Appolica
    Сфера на дейност: Разработка на софтуер и мобилни приложения, стартъп студио
    В България е от: 2015
    Брой служители глобално: 50
    Брой служители в България: 50
    Офиси в България: София, бул. „България“ 45 А, ет. 9
    Основни продукти/марки: разработка на софтуер за стартъпи
    Клиенти/Пазари: Клиенти от над 15 пазара, предимно от Великобритания, Западна Европа и САЩ
    Компанията в цифри: 150+ проекта с повече от 50 млн. потребители, в които са финансирани над 500 млн. паунда

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Служителите в нашата компания започват с 22 дни отпуск годишно, а с всяка година работа получават допълнителен ден. Вярваме, че осигуряването на време за почивка и презареждане е от решаващо значение за поддържането на здравословен баланс между професионалния и личния живот и за това да бъдем продуктивни и щастливи.

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    Винаги сме подкрепяли гъвкавото работно време, защото добрият баланс между професионалния и личния живот е от изключително значение. Нашите служители могат да започнат работния си ден по всяко време между 8 и 10 ч. сутринта. Не сме почитатели на микроменажирането, така че всеки е свободен да управлява времето си, като се съобразява с работните задачи през деня. След края на пандемията възприехме хибриден модел на работа, който позволява на всеки служител и екип да избира до три дни в седмицата, в които да работи от вкъщи или от офиса, който остава отворен всеки ден. Винаги се радваме, когато всички се събират в офиса, но обичаме да ви даваме възможност за избор и колегите да работят по начин, който най-добре отговаря на ежедневието им.

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Повечето от нашите придобивки са насочени именно към това служителите ни да постигат добър баланс между професионалния и личния си живот. Независимо дали говорим за гъвкавото работно време, или опцията за хоум офис, тези две политики помагат за съвместяването на родителските и работните задължения например. Ние разглеждаме колегите си като индивидуални личности с потребности и различия и за нас е от изключително значение да можем да подсигурим необходимите условия за всеки един от тях, така че те да се чувстват добре както в офиса, така и извън него. Заради това създадохме нашия Culture book, където сме описали обстойно цялостната ни работна култура и ползваме този документ като компас ежедневно.

    Имате ли практика да давате бонуси?
    Да, имаме. Разработили сме бонусна система, която взема предвид резултатите на компанията, както и личните резултати и работния стаж при нас от конкретния служител. На база тези показатели имаме планирано регулярно преразглеждане на паричното възнаграждение.

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    В Appolica професионалното развитие е основен акцент дори и в ежедневните ни разговори. Още от първия си ден новите колеги научават за широкия спектър от възможности за развитие в различни направления. Чрез нашата вътрешна програма за управление на представянето всички служители имат открита и непрекъсната комуникация със своя мениджър, за да споделят интересите и целите си за развитие, както и да получават обратна връзка.

    Всеки служител разполага и с личен бюджет за развитие, съобразен с неговите интереси и кариерни стремежи. Насърчаваме всички наши служители да се развиват като предприемачи в нашата вътрешна инициатива Innovation Hub независимо от тяхната позиция. Стремим се всеки да разполага с инструментите и ресурсите, от които се нуждае, за да успее и да се развива в кариерата си.

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
    Нашите тиймбилдинги са едни от най-очакваните вътрешни събития всяка година. Следващата ни голяма екскурзия е в началото на юни, когато целият ни офис ще отиде за четири дни в Лефкада. Организирали сме отборни игри, партита и още много активности, които ще запазим в тайна засега, за да успеем да изненадаме колегите. След като прекарахме няколко години предимно в режим на дистанционна работа, това събиране е идеалната възможност за колегите да прекарат време заедно в неформална обстановка и да опознаят новите хора в компанията. Освен това наскоро добавихме зона за барбекю в офиса ни и ежедневно се събираме на голямата ни тераса, за да обядваме заедно, а няколко пъти в летния сезон организираме сладолед или коктейли на терасата ни.

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
    Подкрепяме предприемачеството, като връщаме в екосистемата процент от печалбата. Основното за нас обаче е да подкрепяме първите стъпки в предприемачеството на младото поколение. Участваме като ментори в различни инициативи, като например хакатона на ТУЕС и стартъп уикенда в Американския университет.

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Нашата компания се ангажира да подкрепя не само текущите роли на служителите ни, но и техния предприемачески дух и по-широки кариерни стремежи. Нашият Innovation hub е абсолютното доказателство за тази заявка. Той позволява на членовете на екипа да стартират и разширяват собствените идеи за стартъпи, като предлага ресурси и насоки по време на целия процес. Тази инициатива помага на служителите да придобият безценен опит в предприемачеството в рамките на подкрепяща среда от хора с опит – нашите основатели Мартин Марков, Ралица Иванова и Деян Геновски. Предоставяме и възможности за дялово участие, което позволява на служителите да притежават част от стартъпите, за чието развитие и успех помагат. Това пряко свързва техните усилия с резултати и възнаграждения, като съгласува личните постижения с успеха на компанията. 

    Също така наблягаме на участието на нашите служители в по-широката стартъп екосистема. Това включва предоставяне на възможности за работа в мрежа, роли в менторството и участие в събития в индустрията, което допълнително подобрява професионалното им развитие и ангажираността им в индустрията.

    Вижте по какви проекти работи Appolica

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Appolica Ltd. в JOBS.bg

     

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Какви придобивки предлага Адастра?
    Какви придобивки предлага КBC Global Services N.V. – Branch Bulgaria?

    Какви придобивки предлага Schneider Electric?
    Какви придобивки предлага Фрамар Холдинг АД?
    Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria?
    Какви придобивки предлага United Partners?
    Какви придобивки предлага M3 Communications Group?
    Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
    Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
    Какви придобивки предлага SiteGround?
    Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
    Какви придобивки предлага BILLA България?
    Какви придобивки предлага Anthill?
    Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
    Какви придобивки предлага Amusnet?
    Какви придобивки предлага A1 България?
    Какви придобивки предлага CluneTech?
    Какви придобивки предлага Progress?
    Какви придобивки предлага Sofia Stars?
    Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
    Какви придобивки предлага Anakatech?
    Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
    Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
    Какви придобивки предлага StorPool?
    Какви придобивки предлага Blankfactor?

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 2 дни
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 2 дни
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 2 дни
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 2 дни
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари