сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3130 прочитания

  Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Галина Петкова - Началник отдел „Човешки ресурси“ в компанията, концесионер на летище Варна и летище Бургас
  18 януари 2024, 13:26 a+ a- a

  Галина Петкова - Началник отдел „Човешки ресурси“ във Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт. Снимка: Личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите. 

  Какви придобивки предлага „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, научете от Галина Петкова - Началник отдел „Човешки ресурси“ в компанията, концесионер на летище Варна и летище Бургас.

  Галина Петкова има богат корпоративен опит. Стартира своята професионална кариера като Специалист „Човешки ресурси“ в държавния сектор. Нейният кариерен път продължава в международен холдинг в областта на енергетиката. Към „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ се присъединява през юли 2019 г., оглавявайки отдел „Човешки ресурси“. Притежава магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Икономически университет – Варна и е завършила успешно множество обучения по управление на човешки ресурси, лидерство и управление на промяната. 

  Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
  Освен добилите най-широко приложение и популярност сред работодателите, а именно ваучери за храна и здравна застраховка, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД предоставя на своите служители разнообразни допълнителни придобивки – безплатен служебен транспорт, съобразен с режима на работа (поради денонощното опериране на летище Варна и летище Бургас, това предполага 24/7 транспортно покритие за тях), целогодишен безплатен паркинг на двете летища, разширен обхват на пакетите на застрахователно покритие за служителите, който е поет от работодателя, безплатни фитнес зали за служители на двете летища, както и еднократна финансова помощ при сключване на брак и раждане на дете.  

  Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
  Нашите служители имат завишен размер на платен отпуск в зависимост от техния общ трудов стаж, както и в зависимост от условията на работната среда, които варират, тъй като ние имаме както административни служители, така и оперативни, вкл. постоянни и сезонни.

  Имате ли политика за гъвкаво работно време?
  За нашите административни служители имаме политика за гъвкави начало и край на работния ден. Въвели сме и гъвкави работни смени за оперативните ни служители. 

  Как се подпомага балансът работа – личен живот?
  Гордеем се с това, че „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е работодател, който съблюдава изключително отблизо и дейно мотивира своите служители да постигат баланс между работата и личния живот. От години развиваме нашата специална програма Fit4Life, която включва множество инициативи в тази посока, вкл. групови екскурзии сред природата, уебинари с диетолози, life couch-ове и здравни специалисти. 

  Нашата компания стимулира двигателната и спортната активност на служителите ни, подпомагайки активно участието на изявени спортни формации и отбори от структурата на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД в различни регионални и национални спортни инициативи и турнири. 

  Част от желанието ни да мотивираме нашите служители да са физически активни, са и безплатният достъп до фитнес залите на двете ни летища, както и възможността те да си закупуват карти за фитнес и СПА на преференциални цени.  

  Имате ли практика да давате бонуси?
  Бонусите са част от нашата политика към служителите ни. Има многофакторни измерители поради разнообразния характер от административни и оперативни длъжности, бонусите зависят от естеството на работния процес. За различните видове позиции прилагаме специално разработена схема на допълнително стимулиране, стриктно съобразена с индивидуалните постижения на нашите служители. 

  Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
  Основен акцент в политиката на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД към служителите ни е непрекъснатото обучение и повишаване на квалификацията. В това число, но не само, имаме цялостна програма, която се изготвя ежегодно, включваща както задължителни обучения, така и пожелателни такива за повишаване на квалификацията, езикови курсове, както и обучение за развитието на т.нар „меки умения“.  

  Гордеем се от факта, че в полезрението ни за обучение не попадат само постоянните ни служители, а и сезонният ни персонал. Всяка година извършваме обучения и опресняване на знанията и уменията на служителите, които се завръщат да работят на летище Варна и летище Бургас, вкл. заплащаме стипендии за времето на тяхното обучение. Не на последно място, разполагаме със собствен авиационен учебен център, който предлага специално разработени курсове за всички наши служители. 

  Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
  Да, организираме тиймбилдинг обучения ежегодно, комбиниращи годишните срещи между служителите от един и същ екип на летище Варна и летище Бургас, където важен акцент винаги заемат и заниманията, свързани с кооперативността и сплотяването между екипите. 

  Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД има собствен Социален комитет, който развива много активна дейност чрез дарителски инициативи в областите Варна и Бургас. За нас е изключително важно чрез дейността ни в тази насока не само да помагаме, но и да даваме положителен пример, за да можем да предадем този благороден импулс и на други компании в страната.  

  Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
  Важна част от корпоративната култура на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е да отпразнуваме всички успехи на компанията заедно с нашите служители. След края на всеки активен сезон, в самия край на лятото, на двете летища във Варна и Бургас организираме специални тематични партита на открито с нашите сезонни и постоянни служители. 

  Заедно отбелязваме и много празници като: Международния ден на жената (8 март), когато всяка дама в компанията ни получава индивидуален подарък; Международния ден на авиацията и космонавтиката (12 април), когато организираме специални маратони на летището; Деня на детето (1-ви юни), когато организираме детски празненства за децата на нашите служители. В края на годината за тях организираме и специално коледно парти, на което Дядо Коледа и Снежанка раздават подаръци в истински самолет, което винаги се превръща в невероятен празник с много усмивки и веселие за малчуганите. 

  И накрая, но не на последно място, на Бъдни вечер (24 декември) и Коледа (25 декември) раздаваме тематични кулинарни ястия за дежурните служители на летище Варна и летище Бургас, които, макар и да не могат да бъдат със семействата си в тези два дни, са част от сплотеното семейство на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.  

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на FRAPORT TWIN STAR AIRPORT MANAGEMENT AD в JOBS.bg

   
  Вижте още от рубриката Comp&Ben in BG:

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Държавата пое нов дълг за още 200 млн. лева
  Заемът е под формата на 3-годишни държавни ценни книжа
  преди 15 часа
  Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида
  Първият полярен астрономически проект на България ще се осъществи през 2024-2025
  преди 16 часа
  Анализ: Над 20% спад в броя на предлаганите имоти за продажба у нас
  Продавачите отлагат решението за продажба, въпреки високите цени в момента, отчитат от АДРЕС Недвижими имоти
  преди 17 часа
  Проучване: Китай е 1-ви в света по използване на GenAI
  Банковото и застрахователното дело са водещи по отношение на включването на GenAI в ежедневните бизнес операции
  преди 19 часа
  Вдигат двойно туристическия данък в София
  Близо 10% увеличение в броя на туристите, отчита столицата
  преди 21 часа
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители