събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13689 прочитания

    Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Марияна Броняр - HR Manager в българската ИТ компания
    13 март 2024, 11:02 a+ a- a

    Марияна Броняр - HR Manager във VSG. Снимка: VSG

    В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите.

    Какви придобивки предлага VSG, научете от Марияна Броняр - HR Manager в българската технологична компания.

    През 2011 г. VSG стaртира като компания, фокусирана върху финтех, а през следващите годините изминава впечатляващ път на израстване и подобрения. Най-голямото постижение е създаването на платформа, спечелила награди в САЩ, която в момента се използва от над 200 финансови институции. С обширен опит и експертиза в решаването на проблеми компанията е сред лидерите в разработването на персонализирани и прецизни софтуерни решения. Специализира в сферите на високо регулираните и сложни индустрии. Експерт е в интеграциите с външни доставчици, като използва най-новите технологии за създаването на иновативни и лесни за използване решения.
    Eкипът на VSG, който се грижи за хората в компанията и поддържа култура на сътрудничество и постигане на общи цели. От ляво надясно на дивана: Надежда Обретенова – COO, Диана Петрова – Финансов и Административен директор, Марияна Броняр - HR Manager, и прави: Васка Сивкова – Talent Expert и Станислав Телкийски – Офис асистент. Снимка: VSG

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Основният ни актив са хората, затова с приоритет е тяхното здраве. Включили сме допълнително здравно осигуряване, покриващо болнично лечение, извънболнична медицинска помощ, медицински средства, офталмологични услуги, раждане и дентално лечение. Всеки колега може да се възползва от възможността да добави член на семейството си на преференциални цени. Менталната помощ също не остава на заден план, предоставяме консултации с опитни психолози, тестове и превенция на професионалното прегаряне, както и консултации за ежедневни работни ситуации, премахване на стреса на работното място и кариерно израстване. Допълнително  всеки може да активира спортна карта Coofit и да се възползва от разнообразни спортни занимания и обекти, както и от намаления в тяхната мрежа.

    Име: Ви Ес Джи България ЕООД
    Сектор: ИТ
    Създадена в България: 2011
    Брой служители глобално/в България: над 70 Офиси в България: гр. Пловдив, бул. „Свобода“ 65 а, Офис Парк Пловдив и гр. Велико Търново, бул. „България“ 27

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Предоставяме допълнителен платен годишен отпуск към стандартните 20 дни, предвидени по закон. Дните между Коледа и Нова година при нас са официални почивни дни за цялата компания. Вярваме, че по време на тези светли празници всички могат да се насладят на пълноценна семейна почивка и уют. Това предоставя възможност за по-продължителна ваканция, пълноценен отдих и стартиране на годината с нови сили и приятни емоции.

    Като израз на благодарност за отдадеността и постоянството на колегите, които са от по-дълго време с нас, предоставяме допълнителни дни, определени спрямо техния стаж, както и дни в зависимост от тяхната позиция в компанията.

    За събития като тиймбилдинг, годишнина на фирмата, конференции, обучения и семинари, предоставяме почивни дни за деня на събитието на всички, заявили участие.

    Нямаме практиката да предлагаме опции за купуване или продаване на отпуск, тъй като отдаваме значение на баланса между семейния живот и работата, както и на активната почивка.

    Имате ли политика за гъвкаво работно време?
    Стандартното ни работно време е от 9:00 до 18:00 ч., но предоставяме възможност за гъвкавост след предварително съгласуване с мениджърите.

    Доверието и отговорността са ключови фактори за успеха на нашата компания, затова не следим изкъсо работното време. Отдаваме по-голямо значение на резултатите и качественото изпълнение на задачите.

    Как се подпомага балансът работа – личен живот?
    Във VSG вярваме в индивидуалния избор и предоставяме гъвкавост на начина, по който колегите работят.  Осигуряваме възможности за работа от офис, хибриден модел, дистанционна работа и работа от вкъщи. Нямаме ограничения относно работното място – може да работите от планина, море или друга привлекателна за вас дестинация, заедно със своето семейство. Тези опции предоставят изключителна гъвкавост и позволяват на колегите да прекарат повече време със семействата си. Отбелязваме значителен спад и в броя на отсъствията по болест, тъй като повечето колеги успешно съчетават грижите за децата си в домашни условия със задълженията на работното място. Допълнителният отпуск и гъвкавите работни часове допринасят за поддържането на баланса между професионалния и личния живот. Tози подход създава здравословна и подкрепяща работна среда за всички в нашия екип.

    Снимка: VSG

    Имате ли практика да давате бонуси?
    Всяка година даваме годишен бонус, който се формира въз основа на индивидуалните постижения и има възможност да достигне стойност, равна на едномесечна заплата. През годината организираме бъг фестове и предоставяме парични награди и бонуси на победителите. Поощряваме участието на менторите и участниците в организацията на нашите стажантски програми, предоставяйки бонуси и съдействие през целия им период. Няма по-вълнуващо удоволствие от това да споделиш своите знания с младежи, които тепърва навлизат в света на професията.

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Насърчаваме постоянното учене и развитие чрез предоставяне на допълнителен бюджет за обучения, курсове, литература и сертифициране. Вярваме в индивидуалния избор и позволяваме на всеки колега да решава къде и как да инвестира в своето обучение, избирайки този тип обучения, които са най-подходящи за тях.

    Осигуряваме индивидуални уроци по английски език, провеждаме и организираме семинари на различни теми, които са достъпни за всички. В подкрепа на професионалното развитие, покриваме билети, транспортните разходи и предоставяме почивни дни за участие в конференции и други подобни събития.

    Вътрешно в компанията сме създали канали за споделяне на знания, въпроси, материали и видеа, като така насърчаваме активния обмен на информация и опит между колегите.

    Всяка година провеждаме годишни оценки на представянето, имаме ясно изградени кариерни пътеки и предоставяме възможност за професионално развитие, както и актуализация на заплащането спрямо резултатите от изминалата година.

    Колаж: VSG

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
    Обикновено планираме два големи тиймбилдинга на година. През лятото посещаваме някой морски курорт, а в края на годината избираме различни дестинации. Продължителността им е около 3 дни, изпълнени със забавления, игри, партита и незабравими моменти, които допринасят за по-доброто сплотяване на екипа. За да подкрепим екипния дух, тази година предоставяме бюджет за мини тиймбилдинги на всеки екип, като те могат самостоятелно да изберат дестинацията, която да посетят.

    Обичаме партитата и забавленията и се стремим да ги интегрираме в ежедневието ни. Всеки месец организираме фън фрайдей с различна тематика, включително дни на коктейлите, тематични барбекю дни, бира, суши и др.

    На 8 март, организираме специална вечеря и програма за дамите в ресторант, а през деня се наслаждаваме на брънч с домашно приготвени вкуснотии от тях.

    На 1 юни отбелязваме Деня на детето с активности за семействата на колегите. Миналата година организирахме ресторант с детски менюта, аниматори, конна езда и различни забавления. 

    За Хелоуин организираме творчески работилници с костюми, лакомства, игри и забавления.

    Коледното парти в края на годината включва ресторант, бар, програма и различни развлечения, подобаващи за завършек на годината с коледно настроение и екипен дух.

    Колаж: VSG

    Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
    Въведохме система за бенефити, в рамките на която колегите имат свобода да избират как да използват своите допълнителни месечни бюджети. Опциите включват разнообразни активности като екстремни спортове, спортни занимания, изготвяне на хранителни режими, почистване на домовете, детегледачки и много други. Също така  предоставяме различни корпоративни отстъпки. В офиса имаме игрална зала, където колегите могат да се отдадат на заслужена почивка и релакс, както и плодове, кафе, мляко и други продукти.

    Колаж: VSG

    Подкрепяме и стимулираме раждаемостта, затова предоставяме „бонус бебе“ за нашите нови родители.

    Относно социалната отговорност  участваме активно в различни благотворителни каузи, макар че предпочитаме да не ги споделяме в социалните мрежи. За нас този вид ангажираност е лично дело и не го използваме като реклама, предпочитаме да го запазим само за нас.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на ВИ ЕС ДЖИ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg


    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Какви придобивки предлага SiteGround?
    Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
    Какви придобивки предлага BILLA България?

    Какви придобивки предлага Anthill?

    Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
    Какви придобивки предлага Amusnet? Какви придобивки предлага Anakatech?
    Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
    Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
    Какви придобивки предлага StorPool?
    Какви придобивки предлага Blankfactor?
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 20 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 21 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 21 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 23 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години