сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4488 прочитания

  ИТ екипите в България: BIS Base, SEEBURGER

  Запознайте се с един от първите програмистки екипи в технологичната компания и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие
  18 октомври 2023, 10:41 a+ a- a

  Част от професионалистите от BIS Base екипа на SEEBURGER в София. Снимка: Economy.bg

  В рубриката на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

  Запознайте се с професионалисти от BIS Base екипа на SEEBURGER и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие в технологичната компанията.

  Представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите?
  BIS Base е един от първите програмистки екипи в SEEBURGER. Намираме се на няколко локации: София, Пловдив и Бретен, Германия, където е и централата на компанията. Към момента в България екипът ни наброява 16 души, приблизително по равно разпределени в София и Пловдив. Състои се както от опитни експерти, така и от по-млади колеги, които навлизат в спецификата на проектите ни.

  Част от професионалистите от BIS Base екипа на SEEBURGER в Пловдив. Снимка: SEEBURGER

  Нашата компания е продуктово ориентирана, като основният ни фокус е хибридна платформа за бизнес интеграция, наречена Business Integration Suite или накратко BIS. Както може би подсказва името на екипа ни, ние разработваме и поддържаме редица базови API-та, сървърни компоненти и UI приложения, които стоят в основата на нашата платформа. 

  Казвам се Росен Михайлов и съм Екипен мениджър на BIS Base екипа. Завършил съм математическа гимназия, а след това Техническия университет в София. В компанията съм от края на миналия век ;) – почти от основаването на клона в България. Работил съм по много разнообразни проекти, като винаги съм срещал професионално отношение към работата си от колегите. Надявам се, че поне с част от колегите, с които съм работил и работя, сме създали истински приятелски отношения. Обичам да слушам хубава музика - от jazz и blues до deathcore ;), да пътувам и да срещам интересни хора в непринудена обстановка. Снимка: Economy.bg

  По какви проекти работите?
  Макар и доста разнообразни, нашите проекти имат една обща черта – те са дългосрочни. Поддържаме ги години след тяхното създаване, през което време не спираме да ги подобряваме и модернизираме, използвайки нови технологии.

  Нека споменем някои от тях:

  BIS Engine – сървърен компонент, който представлява машина за изпълняване на бизнес процеси.

  DataStore server – сървър за съхранение на файлове, предоставящ криптиране, компресиране на съдържанието и сложен механизъм за репликиране на парчета данни между различните сървърни инстанции с цел възстановяване на съдържанието при физическа повреда на хардуера.

  Persistence Layer – разработена от нас технология за съхраняване на Java обекти в релационна база данни.

  MoveToProduction/Transport – инструмент за мигриране на бизнес данни между тестови и работни системи.

  BIS Landscape Manager – системен инструмент за менажиране (инсталиране, ъпгрейд, скалиране) на инфраструктурата на нашата платформа.

  ProcessDesigner – базирана на Eclipse среда за разработване на бизнес процеси.

  Множество инструменти за конфигуриране, мониторинг и анализ на работата на нашата система.

  Казвам се Цветан Цоканов и съм Lead Developer В SEEBURGER от 23 години, като 21 от тях съм в този прекрасен екип. Тук срещнах хора, които много уважавам и които мога да нарека свои приятели. В разнообразните проекти, по които съм работил, винаги е имало предизвикателства, стимулиращи моя интерес и развитие. Имам различни хобита, едно от които е и моя професия :). Освен програмирането обичам да майсторя различни неща от дърво, да се уча да правя музика, да се вихря при масата за тенис и да чакам слуката на някой водоем с въдица в ръка. Снимка: Economy.bg

  Какви технологии използвате?
  Разнообразието на проектите, по които работим, обуславя и многото  технологии, които използваме. Основният език, на който пишем, е Java (използваме Java 11, но поддържаме съвместимост с версия 8) и сме базирани на OSGi java framework. Като рънтайм платформа използваме Karaf.

  Нашият UI е WEB базиран, като използваме собствен GUI framework, разработен върху VAADIN. Предстои преминаване към Angular. Като средство за вътрешна комуникация между различните сървърни компоненти, използваме remote OSGi services или директно HTTP протокол (Apache HttpComponents от клиентска страна и собствено API от страна на сървъра). Голяма част от нашата функционалност предоставяме и като RESTFul сървизи, като за целта използваме RESTEasy и Swagger. Използваме релационни бази данни и наша разработка на persistent framework, но в някои случаи използваме директно JDBC и по-рядко Hybernate. В някои модули използваме Lucene и ElasticSearch.

  Начинът ни на работа е базиран на методологии като Continuous Integration, което позволява навременно предоставен надежден тестван код. Широко използваме системи за контрол на качеството на кода (e.g. Gerrit Code Review, SonarQube) за планиране и контрол на изпълнението на задачите в един девелъпмънт спринт, за проследяване на бъгове, клиентски проблеми и т.н.

  Казвам се Васил Василев и работя вече 17 години във фирмата като Senior Developer. Когато започнах бях студент и опитът ми в сферата на информационните технологии се основаваше само на познания от училище и от университета. През годините натрупах доста практика не само в областта на софтуерната разработка, а и в ръководене на проекти, обучение на нови кадри, както и в професионална комуникация с колеги у нас и в чужбина. Считам, че времето тук ми помогна да израсна в професионален и личен план и да създам дълготрайни приятелства. Харесвам работната атмосфера в офиса и мисля, че компанията предлага отлични условия за израстване на начинаещите ни колеги. Снимка: Economy.bg

  Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
  Режимът на работа в SEEBURGER е „хибриден“, което позволява гъвкавост и мобилност. Добра алтернатива на домашния работен кът са офисите, с които разполагаме. Те имат удобна локация и покриват всички модерни изисквания за висок клас бизнес площи. Що се касае до екипа ни, голяма част от него предпочита да работи често присъствено, което е и висока оценка за духа, който цари при нас.

  Здравейте и от мен, аз съм Тодор Нейков – Senior Developer! Част съм от екипа на SEEBURGER вече 10 години. Започнах като неопитен стажант, а днес съм в редиците на старшите разработчици в компанията. Винаги съм имал страст към технологиите и непрекъснато търся иновации във всичко около мен. Умните джаджи са моята слабост. И макар да обичам адреналина и високите скорости, нищо не може да се сравни със спокойствието на неделен ден, прекаран пред телевизора, гледайки Формула 1. Снимка: Личен архив

  Как типично преминава един работен ден в екипа?
  Денят обикновено започва с малко време, посветено на топла напитка и разговор по различни теми. Често това е и моментът, в който изготвяме неформален план за действие, касаещ някои от по-важните задачи за деня. Следва здрава работа, но и ние сме здрави и си я вършим с удоволствие :). Обядваме заедно, в повечето случаи на предвидените за това места в офиса, където често се заформят забавни диспути с колеги от различни екипи. Следва малко време за кафе на панорамния покрив (ако времето го позволява) или в някое от кътчетата за почивка. След поредната порция сериозен труд, към края на работния ден, често се събираме отново да премерим сили на масата за тенис, билярд или джаги.

  С кои други отдели/ екипи работите най-често?
  С почти всички, предимно останалите девелъпмънт отдели – DataTransmission, BusinessIntegrationConverter, QA, както и с колегите от Support, когато е необходима помощ за решаването на клиентски проблем.

  Снимка: Economy.bg

  Какво обичате да правите заедно извън работно време?
  Да се събираме на места, където можем неформално да поговорим за интересни неща на по чаша бира или нещо друго ;).

  Какво сплотява екипа Ви?
  Общите цели, трудностите и времето, прекарано заедно.

  Как се вписват нови хора във Вашия екип?
  Повечето ;) нови колеги успяват бързо да се почувстват част от екипа и проектите, по които работят. Това се дължи както на приятелския дух в екипа, така и на усилията, които по-опитните колеги полагат при въвеждането в проектите.

  Здравейте, казвам се Васил Христов и съм младши програмист в SEEBURGER. В компанията съм от 7 месеца, като още от първия ден получавам много добро отношение и постоянни насоки. Преминах добре структуриран онбординг процес. Задачите ми бяха внимателно подбрани, като всяка следваща надгражда по определен начин предходните. Хората са истински отзивчиви и помагат с удоволствие, което считам за рядкост. Аз се присъединих към екипа като начинаещ програмист и не съм спрял да се развивам. Имам и страхотен ментор, който постоянно следи и подпомага моето развитие. С колегите много обичаме да играем тенис на маса и джаги. Дори и в хобитата се вижда развитие, ставаме все по-добри! Снимка: Economy.bg

  Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
  Ако имаш буден ум, ако света на програмирането наричаш свой, ако търсенето на знание не е отделна стъпка, а начин на живот, заповядай при нас – ще се радваме да продължим заедно напред!

  И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
  Васил Христов – сплотен, дружелюбен, колегиален, забавен, :) изпълнен с разнообразни хобита и интереси.

  Васил Василев – красиви, талантливи и скромни.

  Цветан Цоканов – различни, но допълващи се умни хора.

  Росен Михайлов - екип, въплъщаващ ценности като професионализъм, колегиалност и отговорност.

  Вижте по какви проекти работи SEEBURGER в България 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Зеебургер Информатик ЕООД в Jobs.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Center of Excellence, Антхил
  Salesforce Commerce Cloud, Технологично звено на Аксенчър България
  Оперативното звено на Аксенчър България
  SAP Product Compliance и SAP Environment Health and Safety, SAP Labs Bulgaria
  Екип Globalization Services, SAP Labs Bulgaria
  Екип .NET, Scalefocus 
  Софтуерният екип на ЛЕМ България
  Екип Data, Scalefocus 
  DCoE екипът на МенторМейт
  Екип Technical Support, SEEBURGER

  Екип Mobile Team, Scalefocus
  Back-end екипът на SiteGround
  Екипът на Funding Circle в Questers
  Екип DATA, Blankfactor
  Екип QA, SiteGround
  Екип WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria
  Екип DevOps, Scalefocus
  Екип Внедряване SoftOne ERP
  Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
  Екип Data Quality, Experian България
  Екип Front-end Development, Scalefocus
  Екип SPA/front-end, SiteGround
  Екип RSM, Tek Expert
  Екип Engineering, Nexo
  Екип GetHelp, Tek Experts
  Екип Java, Scalefocus
  Екип QA, МенторМейт
  Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
  Екип CritSit, Tek Experts
  Екип Scagile, Блубито
  Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
  Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
  Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
  Eкип Online Banking Project, DataArt
  Екип SOC, Paysafe
  Екип UX/UI Team, Scalefocus
  Екип Engineering & Product Development, Nexo
  Екип Marketing Services, Experian България
  Екип Rapid Transfer, Paysafe
  Екип BIS platform QA, SEEBURGER
  Екип News UK Tech, Questers
  Екип Quality Engineering, Scalefocus
  Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
  Екип Custom Development, Milestone Systems
  Екип Sitefinity Cloud, Progress 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 9 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 11 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество