понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6786 прочитания

  ИТ екипите в България: BIS platform QA, SEEBURGER

  Запознайте се с професионалисти от екипа и научете повече как и върху какво работят
  28 септември 2022, 12:12 a+ a- a

  BIS platform QA екипът на SEEBURGER. Снимка: Economy.bg

  В новата рубрика на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията. 

  Запознайте се с професионалисти от BIS platform QA екипа на SEEBURGER и научете повече за работата, проеките и възможносите за развитие от Камен Янков – Team Leader BIS platform QA, и Стилиян Бешев – Team Coordinator.

  Камен Янков – Team Leader BIS platform QA в SEEBURGER. През последните 15 години Камен участва в изграждането и развитието на основния on-prem Automation QA екип в SEEBURGER. Заедно с екипа си успешно мигрира тестването на огромен корпоративен продукт към 100% test automation, използвайки цялостен технологичен пакет. Колегите му го описват като вдъхновяващ ръководител със солидни умения за работа в екип и богато know-how в ИТ сферата. Камен е ключова част от развитието на мениджърския потенциал в компанията и посланик на марката. Стреми се да развива екипа си ежедневно и да споделя опита си в много различни срещи и събития. Снимка: Economy.bg
  Стилиян Бешев – Team Coordinator в SEEBURGER. Стилиян изпълнява ролята на Team Coordinator вече 4 години и ръководи малък екип в SEEBURGER. Занимава се с програмиране и QA автоматизиране от дълги години. Има опит и в разработване и тестване на Java EE, Android, Angular и Python приложения. Неговата последна страст е Machine Learning и как AI може да подобри живота ни. Снимка: Economy.bg

  Камен, Стилиян, представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите?
  Нашият отдел е част от развойния процес на продуктовия пакет на SEEBURGER и отговаря за подсигуряване на качеството на разработваните в компанията B2B решения.

  Екипът се състои от 28 професионалисти, разпределени в офисите в София и Бретен. Като част от дивелъпмънт звеното на SEEBURGER екипът се състои от програмисти, Automation Developers, Application security специалисти, DevOps и Technical Writers.

  Красимир Арсов – Automation Developer

  В SEEBURGER съм от 3 години като Automation Developer. През това време навлязох на дълбоко в сферата на автоматизираното функционално и интеграционно тестване.

  Основният тестов проект, по който работя, е нашият API Gateway продукт, което ми позволи да натрупам знания в областта на REST/SoupUI технологиите и тяхното тестване. Горд съм, че успях да споделя този опит под формата на презентация, представена пред хора от IT общността.

  В свободното си време обичам да се занимавам с дърводелство, както и да играя видео и бордови игри.

  Какви технологии използвате?
  В борбата за качествен софтуер нашият екип се сблъсква с големи предизвикателства, за да достигне 100% Test Automation процес. 

  Виртуализацията бе ключов аспект за постигането на най-добра тестова среда за нашите нужди. Не бягаме и от използването на Docker.

  Част от ежедневието ни е да работим с различни бази данни като Oracle, MSSQL и PostgreSQL. Случва се да изпозлваме и различни видове embedded бази данни като Derby и H2.

  За да покажем нашата девопс и приключенска страна, се борим с тулове като ID provider сървъри (LDAP, OpenSAML, OAuth и др.), JMeter, autoit скриптове, Elasticsearch, Prometheus, Kibana и Grafana. Не бягаме и от използването и конфигурирането на Server/Client(Mail, FTP, Jetty и др.). 

  Разбира се, ползваме и доказани технологии като Maven, GIT и Jenkins. А Gerrit ни е верен помощник в код ревю процеса.

  Като се захванем с REST, използваме вътрешно разработен framework, както и клиенти като Postman и SoapUI.

  И като стана дума за framework, тук е най-голямата ни сила.

  Най-голямата ни гордост е дългогодишно разработваният, подобряван и използван Automation API – достойно оръжие в борбата със злите бъгове. 

  От създаване, настройване и отговорно почистване на виртуални машини, когато вече не са нужни, през инсталиране и конфигуриране на софтуера, който е обект на тестване, до изпълнение, събиране и визуализиране на резултати от тестването и стигнем до обработка и анализ на логове.

  Ивелин Тенев - Senior Automation Developer

  В екипа съм от лятото на 2021 година, като още в самото начало имах възможността да се включа в интересен и доста предизвикателен проект, свързан с билд процесите в Seeburger. В момента довършвам работа по два проекта, свързани с тестване на Google Cloud интеграция, което ми позволи да задълбоча познанията си с този cloud provider.

  От есента на 2021 съм член и на Социалния комитет към компанията с желанието да популяризирам активния начин на живот. Тази година организирахме фирмено участие в няколко спортни, туристически и благотворителни мероприятия, като планираме още повече активности за идващата 2023.

  Както вече се досещате, изпълвам свободното си време със спорт и туризъм, но също с удоволствие разпускам вкъщи, когато времето не предразполага към разходки.

  По какви проекти работите?
  Докато си почиваме от Regression и Integration тестове, които са нашето  амплоа, обичаме да скачаме в дълбокото с Performance, Stability и Robustness тестове. Разбира се, политаме и в облаците при нашите Cloud Applications, където знаем, че е бъдещето. Не забравяме да бъдем подсигурени и със Security тестове.

  Николай Цонков – Senior Developer

  Присъединих се към българския QA отдел в ранните му години, като разработвах и поддържах главния сетъп софтуер и сходни проекти, включващи и лицензен контрол. През годините съм включван и във вътрешни инфраструктурни проекти. Към днешна дата се занимавам предимно с инструменти в употреба на автоматизираните QA проекти, също така и с процеси за публикуване и издаване на фирмените продукти и сканиране на уязвимости.

  В свободното си време се отдавам на разходки с кучето ми, слушам музика.

  Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
  В SEEBURGER спазваме правилото на гъвкав режим на работа, който се състои в това екипът да има свободата да избере как да работи – от дома си, от друг град в България или от нашия награден със златно отличие от Годишните награди Employer Branding Awards  през 2021 г. офис.

  Свилен Петров – Automation Developer

  QA екипът ме прие преди 9 години. От тогава до днес не е спирало моето професионално усъвършенстване. През годините имах възможността да работя по различни проекти както по естество, така и по трудност. Това ми даде възможност да се уча от всеки и от всичко, за да бъда днес Аutomation Developer. Работaта ми е свързана с изграждане, автоматизиране, подържане и ежедневно анализиране на автоматични тестови проекти.

  Екипът ни създава както тестове за всичките ни продукти, така и за някои по-основни клиенти. Аз менажирам тестов проект за компанията – финансов конгломерат, която е една от най-големите в света.

  Обичам природата, морето и пътуванията, така че в свободното си време се опитвам с най-близките ми хора да се отдам на почивка на някое ново за нас място.

  Как типично преминава един работен ден в екипа?
  Денят започва с ароматна чаша кафе и приятен разговор с колегите за поредното уикенд приключение. Продължава с обзор на резултатите от тестовете, вървели през нощта, които са красиво визуализирани в нашия QA Dashboard Tool, създаден да улесни работния ни процес. След анализ на отчетените дефекти ние продължаваме с основната си работа – създаване на нови тестове.

  С кои други отдели/екипи работите най-често?
  Нашият екип, като отговарящ за рилийза на продуктовия пакет на SEEBURGER, има удоволствието да работи с всички развойни, консултантски и технически съпорт екипи с цел подобрение на качеството на софтуера.

  Валентина Миталова-Йорданова – Automation Developer

  Аз съм част от екипа от около 6 години, като в началото започнах работа като Junior Automation Developer. През годините работих по различни проекти както по естество, така и по трудност.

  В момента работя oсновно по два проекта. В единия пиша UI тестове за продукт, който се използва за създаване, управление и мониторинг на REST and SOAP APIs. За втория проект пиша основно интегрейшън тестове за Business Integration Converter за многоформатно преобразуване на типове съобщения, конвертиране на различни формати на данни към вътрешна ERP структура (Inhouse формат) и други.

  През свободното си време обичам да се разхождам, да си почивам и да се забавлявам със семейството си.

  Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее?
  Най-голямата ни гордост и нещото, което ни сплотява, е екипната среда, която сме създали – дух, взаимопомощ и подкрепа. Ние твърдо вярваме, че това е ключът на нашия успех.

  Какво обичате да правите заедно извън работно време?
  Въпреки пандемичната обстановка и след ковидната ситуация, намираме време да изпием по бира след работа, да се съберем на барбекю или да играем игри онлайн.

  Как се вписват нови хора във Вашия екип? (На въпроса отговаря Цветислава Янкова – Junior Automation Developer)
  Още в първите няколко дни бях впечатлена от топлото посрещане и сплотения екипен дух. Имах възможността да се запозная лице в лице с колегите от екипа, което допринесе за вписването ми в него. Всеки знае, че новото начало е трудно, и за мен беше приятна изненада, че до теб винаги има човек (ментор), който да отговори на всеки твой въпрос и да те насочи в правилната посока. Веселите обеди и разходките след тях бяха неочакван бонус.

  Цветислава Янкова – Junior Automation Developer в SEEBURGER. Снимка: Economy.bg

  Как бихте отговорили на въпроса: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?

  Ако ти си човек, който иска да срещне на работното си място нашите корпоративни ценности и принципи, си добре дошъл да се присъединиш към екипа ни. 

  Dream Big – означава, че иновациите са дълбоко вкоренени в нашата ДНК.

  Търсим хора, отворени за нови идеи, двигатели на промяна със стремеж към непрекъснато усъвършенстване.

  Be awesome – с нас признателността върви по пътя.

  Ако ти приемаш другите хора с уважение, откритост, внимание и дружелюбие, имаме точния екип за теб!

  Have Confidence – за нас доверието е нашият ключ към успеха.

  Разчитаме на надеждността, компетентността и добрите намерения на всички ни – настоящи и бъдещи членове на екипа.

  Embrace it – означава, че устойчивостта идва естествено.

  Страстта и радостта от работата се насърчават и подкрепят.

  Stronger Together – сигурни сме, че работата в екип ни води по-далеч.

  Ние се обединяваме и си сътрудничим, за да постигнем повече.

   

  Вижте по какви проекти работи SEEBURGER в България 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Зеебургер Информатик ЕООД в Jobs.bg


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Екип News UK Tech, Questers
  Екип Quality Engineering, Scalefocus
  Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
  Екип Custom Development, Milestone Systems
  Екип Sitefinity Cloud, Progress

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 58 минути
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 5 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 5 часа
  преди 6 часа
  Федералният резерв остави лихвите непроменени
  Американската централна банка прогнозира едно намаляване през 2024 г.
  14 юни 2024, 14:39
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.