петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2369 прочитания

  ИТ екипите в България: C++ екипът на Resolute

  Запознайте се с професионалисти от C++ екипа на Resolute и научете повече за проектите, които разработват
  07 декември 2023, 10:03 a+ a- a

   Колеги от C++ екипа на Resolute. Снимка: Resolute

  В рубриката на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

  Запознайте се с професионалисти от C++ екипа на Resolute и научете повече за проектите, които разработват. Resolute e технологична компания за софтуерна модернизация, част от инвестиционния холдинг Ocean Investments. Целта на Ocean Investments е промяна на екосистемата и качеството на живот в България, посредством партньорство с останалите фондове, инвестиционни компании, асоциации и участници в нея. Тяхна мисия е да идентифицира и подкрепя смелите предприемачи със силни идеи, като им помогне да реализират визията си и плановете си за растеж. 

  Илия Илиев

  Engineering Lead

  Аз съм Илия Илиев, на 29 години, от град Тетевен. Работя в IT индустрията от 2014 г., стартирайки със C#. След основите на програмирането и пишейки известно време на C#, реших да се преориентирам към системен език, прецених че уеб програмирането не е за мен. Запален съм по видеоигрите още от дете и реших че е дошло време да се заема с тяхното програмиране – така стартира моето обучение с езика C++. Минах през различни стадии на обучение и дори създадох собствена видеоигра. Това беше моментът, в който истински се запалих по програмирането на real time rendering. Различните технологии и оптимизации на процесите на рендериране на определена сцена или набор от сцени е истинска страст за мен. В свободното си време обичам да играя, но и да създавам видеоигри от нулата. Дори имам няколко създадени игри от мен в персоналния ми Github.

   

  Представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите?
  Преди всичко ние сме добри приятели, които Resolute събра в общ екип. Нашата основна работа е разработката на С++ и web базирани приложения, в сферата на здравеопазването. Ние сме разпределени в три основни scrum екипа, които се състоят от един или двама софтуерни инженери, QA, Scrum master и Product Manager. Що се отнася до управлението на процеса и координацията на екипа, те са отговорност на Scrum Master-ите: отстраняване на всички възможни конфликти, препятствия и други зависимости, които могат да попречат при спазването на т.нар. commitment в даден спринт. Product Owner-ът е капитан на екипажа (ако ползвам тази морска метафора), който показва посоката, по която пътуваме като екип. Нашата работа трябва да бъде изключително прецизна, тъй като клиентът ни е световен лидер в healthcare индустрията, което само от себе си изисква от нас голям професионализъм и внимание към детайлите.

  По какви проекти работите? Какви технологии използвате?
  Разработваме приложения за медицински нужди, които нашите клиенти – болнични специалисти, използват ежедневно в над 20 страни по света. Това ни кара да се чувстваме полезни за обществото, защото знаем, че помагаме на милиони хора, като осигуряваме качествен софтуер на медицинските лица. 

  Технологията, която използваме е C++, който е в основата на разработката на всички наши приложения. Този език ни дава възможност за low level programming поради бързината и възможностите, които предоставя, а това е жизненоважно в нашата сфера на работа.

  QT FrameWork – използваме доказана през годините библиотека, чиято основна заслуга е как изглеждат нашите приложения. Както и SQL – технология, която използваме за работа с огромната база данни на пациентите по цял свят. Jenkins е основната технология, която ползваме за улесняване компилирането, тестването, инсталирането и CI/CD. Ползваме и GoogleTest – библиотека за модулно тестване на нашата С++ имплементация. Cypress използваме за тестване на интерфейса на нашите уеб приложения.

  Иван Пандурски

  Senior C++ Engineer

  Имам над 10 годишен опит като софтуерен инженер, преминавайки през всички стъпала от junior до lead. Основният ми опит е в backend development, като за мен това остава най-интересната и предизвикателна част от работата ми.

  В момента разработвам софтуер в сферата на healthcare индустрията и това ми носи голямо удовлетворение. Обичам да прекарвам свободното си време със съпругата ми и нашата дъщеричка, които са най-голямата ми гордост.

   Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
  За нас свободата да избираме откъде да работим е от изключително голямо значение и сме щастливи, че в Resolute имаме тази възможност. Ние предпочитаме работата от вкъщи, защото смятаме, че в никакъв случай не е пречка нещата да вървят с пълна пара. Можем да кажем, че се събираме да работим заедно доста често, и знаем, че когато и да решим да ходим в офиса, там ще има някой от нашия екип,  с когото не само да поработим, но и да прекараме времето си приятно.

  Как типично преминава един работен ден в екипа?
  Винаги започва със закуска и чаша кафе, последвани от сутрешна среща за определяне на приоритети, разпределяне на работата и обсъждане на различни казуси. След това всеки се впуска в задачите си и в комуникация с колеги и клиенти. 

  Организират се обучения, в които споделяме нещо ново, което сме научили и би ни било полезно. Денят ни често завършва с разпускане на по бира и обсъждане на изминалия ден.

  С кои други отдели/екипи работите най-често?
  Ежедневно комуникираме с колеги от други екипи и отдели, като най-често това са Backend (С++) Front-end (JavaScript) developers,Product owners, Designers, DevOps.

  Михаел Мушков

  Senior C++ Engineer

  Аз съм Михаел Мушков, на 31 години и над 7 години се занимавам официално с програмиране. Използвам основно С++, като по-голямата част от професионалния си живот съм прекарал в гейминг индустрията. Още преди да започна да се занимавам с програмиране винаги съм проявявал интерес към компютърните игри, как е направена и може да изглежда толкова реалистично една игра. В момента заедно с екипа ми разработваме медицински софтуер за една от най-големите компании в света.

  Голям фен съм на почти всички моторни спортове, които включват двигател с вътрешно горене и 4 гуми. Също така обичам да експериментирам с различни кухни, вкусове и крафт бири.

  Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
  Гордеем се с екипа и синергията, която успяхме да изградим помежду си. Справяме се успешно с проектите си и се подкрепяме не само в работата, но и извън нея. Гордеем се и с това, че всеки един от нас  може да представя разработките си директно пред клиента. Така Resolute ни предоставя възможността да се развиваме не само технологично, но и да изграждаме отлични взаимоотношения и доверие с клиента. Това е от голяма важност за нас, защото виждаме удовлетворението, което носим с нашите технологични решения. По този начин ставаме съпричастни към мисията на клиента и ежедневно ни припомня колко важна е работата ни, помагайки на хиляди експерти в сферата на здравеопазването.

  Какво сплотява екипа Ви? Какво обичате да правите заедно извън работно време?
  Основна роля за сплотяване на екипа ни има приятелската среда, която сме си създали. Често излизаме заедно след работно време, стараейки се да използваме времето в разговори и приятни моменти далеч от технологиите, които използваме през целия ден.

  Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
  Ако ти си човек, който обича да се забавлява сред приятни хора, докато работи и се развива, заповядай в нашия екип.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Resolute Software JSC в JOBS.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:   

  Карго екип в AXSMarine
  SRE екипа на ITGix
  Екип Mobile Clients, Milestone Systems

  BIS Base, SEEBURGER

  Center of Excellence, Антхил
  Salesforce Commerce Cloud, Технологично звено на Аксенчър България
  Оперативното звено на Аксенчър България
  SAP Product Compliance и SAP Environment Health and Safety, SAP Labs Bulgaria
  Екип Globalization Services, SAP Labs Bulgaria
  Екип .NET, Scalefocus 
  Софтуерният екип на ЛЕМ България
  Екип Data, Scalefocus 
  DCoE екипът на МенторМейт
  Екип Technical Support, SEEBURGER

  Екип Mobile Team, Scalefocus
  Back-end екипът на SiteGround
  Екипът на Funding Circle в Questers
  Екип DATA, Blankfactor
  Екип QA, SiteGround
  Екип WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria
  Екип DevOps, Scalefocus
  Екип Внедряване SoftOne ERP
  Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
  Екип Data Quality, Experian България
  Екип Front-end Development, Scalefocus
  Екип SPA/front-end, SiteGround
  Екип RSM, Tek Expert
  Екип Engineering, Nexo
  Екип GetHelp, Tek Experts
  Екип Java, Scalefocus
  Екип QA, МенторМейт
  Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
  Екип CritSit, Tek Experts
  Екип Scagile, Блубито
  Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
  Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
  Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
  Eкип Online Banking Project, DataArt
  Екип SOC, Paysafe
  Екип UX/UI Team, Scalefocus
  Екип Engineering & Product Development, Nexo
  Екип Marketing Services, Experian България
  Екип Rapid Transfer, Paysafe
  Екип BIS platform QA, SEEBURGER
  Екип News UK Tech, Questers
  Екип Quality Engineering, Scalefocus
  Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
  Екип Custom Development, Milestone Systems
  Екип Sitefinity Cloud, Progress 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 минути
  преди 1 час
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 3 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 19 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 20 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите
  преди 21 часа
  64% спад на чуждите инвестиции у нас
  Най-големите вложения в страната за януари-май 2024 са от Белгия, Австрия и Нидерландия, сочат нови данни на БНБ