четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1132 прочитания

  Amazon съкращава още 9000 работни места

  В допълнение към 18 000 по-рано тази година
  21 март 2023, 09:03 a+ a- a

  Снимка: Amazon

  Amazon съкращава още 9000 работни места, обяви главният изпълнителен директор Анди Джаси в бележка до персонала. Последните съкращения идват, след като компанията обяви по-рано тази година, че елиминира около 18 000 позиции като част от голям план за намаляване на разходите, припомня CNN.

  Според Джаси новият кръг от съкращения ще се случи през следващите седмици и ще засегне най-вече хората, работещи в следните подразделения: Amazon Web Services, People Experience and Technology (PXT), реклама и Twitch.

  „Това беше трудно решение, но смятаме, че е най-доброто за компанията в дългосрочен план“, пише Джаси в бележката.

  „Някои може да попитат защо не обявихме тези съкращения на ролите с тези, които обявихме преди няколко месеца“, добавя Джаси. „Краткият отговор е, че не всички екипи бяха приключили с анализите през късната есен и вместо да прибързваме с тези оценки без необходимото старание, ние избрахме да споделим тези решения, както сме ги взели, така че хората да разполагат с информацията възможно най-скоро.“

  Последните съкращения в Amazon идват на фона на вълна от съкращения на работни места в технологичната индустрия през последните месеци, тъй като секторът е изправен пред намаляване на предизвиканото от пандемията търсене на цифрови стоки и услуги и по-широка макроикономическа несигурност.

  Amazon, подобно на редица други големи технологични компании, също бързо увеличи броя на служителите си през първите дни на пандемията. Джаси пише, че наемането „имаше смисъл предвид случващото се в нашия бизнес и икономиката като цяло... Въпреки това, като се има предвид несигурната икономика, в която живеем, и несигурността, която съществува в близко бъдеще, ние избрахме да бъдем по-рационални в нашите разходи и персонал“.

  В отделна бележка до служителите на Twitch главният изпълнителен директор Дан Кланси потвърди, че платформата за стрийминг на живо, собственост на Amazon, ще освободи около 400 служители.

  „Както много компании, нашият бизнес беше повлиян от настоящата макроикономическа среда и ръстът на потребителите и приходите не е в крак с нашите очаквания“, пише Кланси. „За да управляваме нашия бизнес устойчиво, ние взехме много трудното решение да намалим размера на нашата работна сила.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 57 минути
  AIBEST организира лятна академия за ученици в Бургас
  Тя ще е безплатна, с продължителност 3 седмици
  преди 2 часа
  БНБ: До края на 2023 платежната инфраструктура у нас ще бъде готова за присъединяване към еврозоната
  Ръст с над 40% на плащанията с електронни пари в България, отчитат от централната банка
  преди 2 часа
  Ню Йорк е обхванат от гъст дим
  Качеството на въздуха е най-лошото, откакто има статистика
  преди 3 часа
  Икономическото възстановяване на Китай се забавя
  Това показват данните за търговията на втората по големина икономика в света
  преди 3 часа
  От началото на годината Kaufland инвестира 300 000 лв. в контрол на качеството
  Компанията извършва над 12 000 проверки на качеството на асортимента си всяка година
  преди 4 часа