понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  996 прочитания

  Dell ще съкрати 5% от работната си сила

  Това са около 6500 служители
  06 февруари 2023, 16:24 a+ a- a

  Снимка: Dell

  Dell планира да съкрати приблизително 5% от работната си сила, заяви компанията в регулаторна документация. Това е последния пример за намаляване на разходите на технологични компании в несигурен икономически климат, коментира CNN.

  Към януари 2022 г. Dell заяви, че има 133 000 служители. На това ниво намалението от 5% ще представлява повече от 6500 служители.

  Компютърният гигант цитира „предизвикателната глобална икономическа среда“ за съкращенията. В писмо до служителите Джеф Кларк, заместник-председател на Dell, каза, че стъпките, които компанията вече е предприела - като ограничения за пътуване на служители и прекратяване на външното наемане, са недостатъчни.

  „Това, което знаем, е, че пазарните условия продължават да се влошават с несигурно бъдеще“, каза Кларк пред служителите. „Стъпките, които предприехме, за да изпреварим въздействията на спада, които позволиха няколко силни тримесечия подред, вече не са достатъчни. Сега трябва да вземем допълнителни решения, за да се подготвим за предстоящия път.”

  Този ход идва, докато съкращенията продължават да се разпространяват в технологичната индустрия. Amazon, Microsoft, Google и други обявиха планове за съкращаване на хиляди работници, докато компаниите се адаптират към променящото се пандемично търсене и страховете от задаваща се рецесия.

  Dell също се бори с намаленото търсене на персонални компютри. Консултантската фирма Gartner съобщи миналия месец, че световните доставки на персонални компютри са намалели с над 28% през четвъртото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на предходната година. Това отбеляза най-големия тримесечен спад на доставките, откакто Gartner следи пазара на компютри от средата на 90-те години. Dell, по-специално, отбелязва 37% спад в доставките на компютри през последните 3 месеца на 2022 г. в сравнение с предходната година, според Gartner.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 35 минути
  преди 52 минути
  НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски
  Преводите по новите сметки ще се извършват от 2-ри октомври, старите ще бъдат закрити
  преди 57 минути
  „Зора“ откри нов логистичен център в Индустриален парк София-Божурище
  Инвестицията е за 30 млн. лв., открити са над 30 нови работни места
  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата