четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2207 прочитания

    Salesforce съкращава 10% от служителите си

    „Наехме твърде много хора“, заяви съизпълнителният директор на компанията Марк Бениоф
    05 януари 2023, 14:44 a+ a- a

    Снимка: Salesforce

    Salesforce Inc съобщи, че планира да съкрати работните места с 10% и да затвори някои офиси, след като бързото наемане поради пандемия го остави с раздута работна сила на фона на икономическо забавяне.

    Софтуерната компания заяви, че съкращенията на работни места ще доведат до такси в размер между $1,4 и $2,1 млрд., докато само около$ 800 млн. до $1 млрд. ще бъдат записани през четвъртото тримесечие.

    Компаниите от Meta Platforms Inc до Amazon.com Inc съкратиха хиляди работни места през изминалата година в подготовка за рецесия, очаквана в резултат на агресивното повишаване на лихвените проценти от глобалните централни банки с цел ограничаване на инфлацията, отбелязва „Ройтерс“. Бизнесите, които разчитаха на облачни услуги по време на пандемията, сега се опитват да намалят разходите и забавят нови проекти, което ощетява компании като Salesforce и Microsoft Corp.

    „Средата остава предизвикателна и нашите клиенти предприемат по-премерен подход към решенията си за покупка“, казва Марк Бениоф, съизпълнителен директор на Salesforce в писмо до служителите. „Тъй като приходите ни се ускориха през пандемията, наехме твърде много хора, което доведе до този икономически спад, пред който сме изправени сега, и аз поемам отговорност за това.“

    Salesforce имаше близо 80 000 служители в края на третото тримесечие спрямо около 70 000 година по-рано. Компанията заяви в тримесечната си регулаторна декларация, че е увеличила броя на служителите, „за да отговори на по-голямото търсене на услуги“.

    Акциите на Salesforce поскъпнаха с 3% в сряда (4 януари). Те загубиха приблизително половината от стойността си през 2022 г., тъй като Salesforce отчете четири последователни тримесечия на забавящ се растеж.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 60 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС