събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1077 прочитания

  Philips съкращава 6000 служители

  Съкращенията ще бъдат реализирани до 2025 г.
  30 януари 2023, 09:51 a+ a- a

  Снимка: Philips

  Нидерландската компания за здравни технологии Philips, съобщи, че ще съкрати 6000 работни места, за да възстанови рентабилността си след изтеглянето на респираторни устройства, което понижи 70% от пазарната ѝ стойност.

  Половината от съкращенията на работни места ще бъдат направени тази година, уточни компанията, като добави, че другата половина ще бъде реализирана до 2025 г.

  Новата реорганизация идва в допълнение към план, обявен миналия октомври, за намаляване на работната сила с 5%, или 4000 работни места, докато се бори с последиците от изтеглянето на милиони вентилатори, използвани за лечение на сънна апнея, поради опасения, че пяната, използвана в машините може да стане токсична, припомня „Ройтерс“.

  Намалената работна сила трябва да доведе до нисък марж на печалба, измерен чрез коригираната печалба преди лихви, данъци и амортизация (EBITA), до 2025 г. и среден до висок марж след тази година.

  „Philips не се възползва от пълния потенциал на силните пазарни позиции, тъй като е изправен пред редица значителни оперативни предизвикателства“, каза новият главен изпълнителен директор Рой Якобс. Опростената организация трябва също да подобри безопасността и качеството на пациентите и надеждността на веригата за доставки, добави той.

  Компанията ще продължи да инвестира 9% от продажбите си в научноизследователска и развойна дейност, но ще се фокусира върху „по-малко, с по-добри ресурси и по-въздействащи проекти“, каза той.

  Базираната в Амстердам Philips също отчете коригирана EBITA за четвъртото тримесечие от €651 млн., почти стабилна спрямо €647 млн. година по-рано.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 23 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 23 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 24 часа
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 1 ден
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 1 ден
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI