сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1774 прочитания

  FlixBus открива нова автобусна линия от София до Солун

  От 14 април компанията стартира и връзка до Истанбул от Русе
  28 март 2023, 15:11 a+ a- a

  Flix продължава своето разширяване и обявява първите връзки с Гърция. Първата зелена линия между София и Солун ще стартира на 15 юни. 

  "Гърция е стратегически пазар с висок потенциал за услуги за мобилност и ние сме щастливи да свържем региона с нашата европейска мрежа. Конкурентният пазар предлага по-голям избор за клиентите и води до по-устойчиви възможности за мобилност и достъпни цени", заяви Андре Швемлайн, главен изпълнителен директор на Flix.

  "Гърция е стратегически пазар за нас поради местоположението и и страхотния и потенциал. Щастливи сме, че можем да представим нова алтернатива за устойчива мобилност на хората, които търсят достъпни транспортни средства. Търсенето на колективни пътувания се завръща, а автобусите са една от най-достъпните, безопасни и устойчиви алтернативи за пътуване на дълги разстояния и ние сме щастливи да предложим алтернатива на личния автомобил и самолета на хората, които планират лятната си почивка. Много сме щастливи, че стартираме първите линии до Гърция в сътрудничество с нашия местен партньор Детелина Дрита", каза Снежина Колева, представител на FlixBus България.

  Новата връзка ще се обслужва от българския транспортен оператор Детелина Дрита, който се доверява на технологичния опит на FlixBus в областта на ценообразуването, маркетинга и продажбите, планирането на мрежата, управлението на качеството и непрекъснатото разширяване на продуктите.

  "Гърция е най-предпочитаната дестинация за българите и ние сме изключително щастливи, че започваме да осъществяваме връзки с нея. Солун е важен град и предлага многобройни фериботни връзки до Егейските острови. Надяваме се, че нашата услуга ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за откриване на тази прекрасна лятна дестинация", допълни Таня Дачева оперативен мениджър на "Детелина Дрита".

  Автобусите отговарят на международния стандарт на компанията, който включва услуги като безплатен Wi-Fi на борда.

  Доставчикът на мобилност ще разшири международното си предлагане в България и обяви допълнителна връзка до Истанбул от Русе, за да отговори на голямото търсене на пътници. Връзката ще се обслужва от новия местен транспортен партньор Пегасус в сътрудничество с турския партньор Kamil Koç. FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул - Русе, Разград, Шумен и Търговище. 

  Наред с Гърция, Турция е една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи, особено през лятото. Kamil Koç управлява широка автобусна мрежа в Турция, така че от Истанбул има връзки с множество дестинации като Анкара, Бурса, Анталия, Кушадасъ или Измир. С тази линия Турция ще бъде свързана с европейската мрежа на FlixBus над 30 държави.

  "Наблюдаваме голямо търсене на услуги за мобилност в България и все повече хора искат да пътуват до Истанбул. В допълнение към София и Пловдив сме щастливи, че вече можем да свържем още четири български града. А от Истанбул пътниците могат да направят връзка с повече от 60 други дестинации, включително някои от най-популярните летни курорти като Анталия", допълни Снежина Колева, представител на FlixBus България.

  FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул - Русе, Разград, Шумен и Търговище, като билетите вече са достъпни за резервация.

  "Щастливи сме, че започваме обслужването на новия маршрут от Русе до Истанбул, и че ще разширим предлагането си до Турция. Стремим се непрекъснато да подобряваме работата си и качеството на предлаганите от нас услуги, а партньорството с Kamil Koç и FlixBus е още една стъпка към постигането на тази цел " каза Решат, изпълнителен директор на Пегасус.

  FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки със осем държави - Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия, Унгария и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  преди 6 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 7 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 8 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании
  преди 24 часа
  PISA представи първата си оценка на творческото мислене при 15-годишните
  Българските ученици са с резултат по-нисък от средния за ОИСР