сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2501 прочитания

  HR2HR: Доли Вучкова и Стефка Тонкова

  В новия разговор от поредицата Стефка Тонкова - Senior Talent Acquisition Specialist & HR Professional в Axway, интервюира Доли Вучкова - Senior Recruiter и PR партньор в Sigma Software
  09 януари 2024, 14:59 a+ a- a

  Стефка Тонкова - Senior Talent Acquisition Specialist & HR Professional в Axway (вдясно), и Доли Вучкова - Senior Recruiter и PR партньор в Sigma Software. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата HR2HR Стефка Тонкова - Senior Talent Acquisition Specialist & HR Professional в Axway, интервюира Доли Вучкова - Senior Recruiter и PR партньор в Sigma Software. Темата е „Жестовият език и предизвикателствата пред глухите хора на пазара на труда в България“. Във видеата е включен и жестомимичен превод от Биляна Николова.

  Стефка Тонкова е Senior Talent Acquisition Specialist & HR Professional в американско-френската компания Axway от над 5 години. Кариерата ѝ се развива в САЩ, Великобритания и България. Повече от 8 години работата ѝ е фокусирана върху подбор на специалисти в ИТ сектора като опитът ѝ обхваща от стартъп до публична компания с 18 локации по света. Axway е глобална софтуерна компания с повече от 11 000 клиенти от публичния и частния сектор в 100 страни. Axway дава нов живот на съществуващи ИТ инфраструктури, като позволява на своите клиенти да надграждат върху това, което вече имат, да осъществят успешно своята цифрова/дигитална трансформация, да добавят нови бизнес възможности и да стимулират растежа си.

  Доли Вучкова е Senior Recruiter и PR партньор в българския офис на шведската компания Sigma Software. От общо 11 години професионален опит Доли посвещава последните 7 на човешките ресурси в ИТ сектора. Тя е с икономическо образование и магистърска степен по развитие на човешките ресурси и маркетинговото позициониране от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2015 година е член на Българската асоциация за управление на хора. Учи жестов език от година и половина.

  Биляна Николова е сертифициран преводач на жестов език от 4 години, дете на глухи родители (C.O.D.A - Child of deaf adults). Студент е по „Политология“ в Университета за национално и световно стопанство, град София. 

  Какво провокира интереса на Доли Вучкова към изучаването на жестов език и към подкрепата на глухите хора? Вижте разговора във видеото: 


  Трудно ли е да се научи жестов език и с какво изучаването му може да помогне в работата и в живота? Вижте разговора във видеото: 


  Кои са основите предизвикателства пред глухите хора на пазара на труда и как протича за тях процесът на търсене на работа? Кои са добрите примери от практиката на Доли за успешна реализация на глухи хора? Как HR лидерите да комуникират с мениджмънта наемането на глухи хора и с какви доводи могат да ги убедят за ползите от това? Какво предстои пред Доли Вучкова? Вижте разговора във видеото: 

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Ясмина Тал и Добромира Манасиева
  Цанислав Генчев и Станислава Иванова 
  Доли Вучкова и Георги Млеканов
  Марта Попова и Сирма Донева
  Ваня Колева и Весислава Желева
  Петър Джугански и Иван Христов
  Борислава Георгиева и Боряна Нейчева
  Ивелина Железчева и Кристина Илиева
  Илияна Димитрова и Ралица Балабанова
  Елена Димова и Петя Милчева
  Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
  Детелина Смилкова и Еван Болстад
  Георги Първанов и Милена Караилиева
  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 8 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 10 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество