четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2183 прочитания

  Летище София с нов безмитен магазин

  Той е най-големият за безмитна търговия в България
  29 април 2024, 09:01 a+ a- a

  Снимка: Летище София

  СОФ Кънект, операторът на летище София и Avolta, глобална компания за предоставяне на отлично пътническо преживяване откриха най-големия магазин в България за безмитна търговия. Магазинът задава нов стандарт в безмитната търговия на летищата в Източна Европа.

  В официалната церемония участваха Анна Натова – заместник-министър на транспорта и съобщенията, Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, Емил Георгиев – генерален мениджър на Avolta за България, Уолтър Зайб – главен изпълнителен директор за Северна, Централна и Източна Европа в Avolta и Алберто Иглесиас – търговски директор за Европа, Близък изток и Африка в Аvolta.

  От 26 април всички пътуващи през Терминал 2 ще преминават през новата търговска зона с площ от 1733 м², която се намира непосредствено след проверката за сигурност. Специално обособено място от почти 200 м² в магазина предлага местни продукти, за да ги популяризира сред пътуващите и дава български адрес на международната верига. На централно място е разположена козметиката, а в зоната е обособен кът на Victoria's Secret - ексклузивна точка за продажба на марката в София.

  „Радваме се, че този чисто нов и първи по рода си безмитен магазин на Avolta е част от нашето портфолио за търговия на дребно и напълно съответства на постоянния ни ангажимент да предоставяме петзвездно изживяване при пазаруване на нашите пътници.“, каза Хесус Кабайеро по време на събитието.

  „Изключително горди сме да представим този нов магазин на пътниците. Откриването бележи важен етап в ангажимента на Avolta да допринесе за превръщането на летище София в петзвездно преживяване, където пътниците с удоволствие прекарват времето си. Бихме искали да благодарим на СОФ Кънект за доверието, което ни оказа, както и на всички в Avolta, които участваха в осъществяването на този магазин – от първоначалната концепция до усилията на двата български екипа да организира такова прекрасно събитие по откриването му.“, добави Емил Георгиев.

  През 2022 г. СОФ Кънект и Avolta сключиха договор за управление на безмитните магазини на летище София за осем години и половина.

  Avolta оперира в 73 страни и 1000 локации включително летища, магистрали, круизни фериботи, железопътни гари и други. Компанията обслужва 2,3 милиарда пътници всяка година и в нея работят 76 000 души. Avolta e публична компания, акциите ѝ се търгуват на фондовата борса SIX в Цюрих, Швейцария.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 5 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 7 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 10 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти