понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1836 прочитания

  Wizz Air пуска полети от Варна до Лондон Гетуик

  Те стартират от 18 юни и ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично
  15 май 2024, 12:46 a+ a- a

  Wizz Air обяви, че стартира нов маршрут: от динамичната морска столица Варна до летище Лондон Гетуик. Билетите до това летище на оживения метрополис Лондон вече са налични.

  Като единствената авиокомпания, изпълняваща директни полети между Лондон и Варна, Wizz Air подчертава, че въвеждането на този маршрут се очаква да подсили допълнително добрите отношения между България и Обединеното кралство.

  Стартирайки от 18 юни, пътниците на Wizz Air ще имат повече възможности да изследват богатата културна палитра на двата града, като се започне от красивите исторически улици на Варна и се стигне до космополитния чар на Лондон.

  Директните полети между морската ни столица и летище Гетуик ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично, всеки вторник, четвъртък и събота, което ги прави удобни както за бизнес пътувания, така и за ваканционни.

  С добавянето на новия маршрут към съществуващите вече полети на Wizz Air от Варна до Лондон Лутън, броят на полетите от морския град до столицата на Великобритания нараства до 8 на седмица.

  Варна, разположена на красивото българско Черноморие, привлича разнообразни посетители, които търсят слънце, море и култура. Със своите живописни плажове, богата история и оживена атмосфера тя е привлекателна дестинация за британските туристи, които обичат нови преживявания. От друга страна, този нов маршрут е добра новина и за бизнес общността във Варна, предлагайки им удобен достъп до един от ключовите финансови и културни центрове в Европа. За тях Лондон Гетуик ще послужи като врата към глобалните възможности, което прави този нов маршрут важно допълнение към разширяващата се мрежа на Wizz Air от България.

  Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air, сподели: „Развълнувани сме да стартираме маршрута Варна – Лондон Гетуик, тъй като това допълнително ще затвърди водещата ни позиция в региона на Централна и Източна Европа. Разширявайки мрежата си и включвайки тази вълнуваща нова връзка, ние не само ще отговорим на нарастващото търсене на пътувания между България и Обединеното кралство, но и ще укрепим връзките между двете страни. Това прекрасно допълнение към нашата мрежа подчертава ангажимента ни да подобряваме свързаността и да улесняваме безпроблемното и бюджетно пътуване на нашите пътници.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 8 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 9 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата