петък, 12 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8364 прочитания

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи myPOS?

  За проектите, екипите и технологиите, които използват, Владимир Венков – Head of Web Development в myPOS
  09 август 2022, 10:13 a+ a- a

  Снимка: Владимир Венков – Head of Web Development в myPOS

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

  По какви проекти работи myPOS в България, пред Economy.bg разказва Владимир Венков – Head of Web Development в компанията.

  Владимир, кои са ключовите ИТ проекти, по които работят екипите в България? Бихте ли разказали накратко за всеки от тях?
  myPOS e международна финтех компания, като основната ни мисия е да създаваме бизнес решения, които дават възможност на малките и средни бизнеси да растат, като се възползват от достъпни, дигитални, платежни инструменти. Стремежът ни да отговаряме на нуждите на нашите клиенти ни кара непрекъснато да работим по много и разнообразни, иновативни проекти. Ще бъде трудно да обхвана всички и затова ще ви разкажа повече за две от по-любопитните ни решения.

  Едното от тях се казва myPOS Glass. Това е приложение, което може да превърне един обикновен Android телефон с NFC в ПОС терминал. Лесно, удобно и достъпно решение за всеки малък бизнес, който има нужда да предлага на клиентите си повече възможности за плащане. Когато през 2020 г. пуснахме на пазара първата версия на този продукт, бяхме едни от пионерите в Европа. За разлика от нас обаче, другите подобни приложения имаха ограничения и не можеха да приемат плащания с карти, изискващи допълнителна автентикация, което ги правеше неработещи. myPOS Glass беше първото приложение, което може да приема картови плащания без ограничения, като се въвежда PIN кода на екрана на телефона, отговаряйки на всички стандарти за сигурност. По време на разработката на приложението за технологичния ни екип беше много мотивиращо да създава решение, което никой друг не е успял до момента. Предизвикателството беше да интегрираме много иновативни подходи и технологии, които да работят добре заедно и в същото време да съответстват на международното финансово законодателство и на най-високите стандарти за сигурност. Срещнахме много препятствия и крайъгълни камъни по пътя си, но опитът и отдадеността на екипа ни направи myPOS Glass реалност. Почти 2 години по-късно приложението има над половин милион сваляния, а ние продължаваме да го надграждаме с допълнителни функционалности.

  Друг интересен проект, по който работим, е myPOS Online. Мога да го нарека нетрадиционен за нас, защото като финансово-технологична компания проектите ни винаги са били основно фокусирани върху финансовите решения. До myPOS Online ни доведе нуждата на малките и средните търговци да бъдат конкурентоспособни, като продават и онлайн. Те обаче рядко могат да си позволят инвестиции за собствени онлайн магазини и това често ги държи далеч от възможностите за растеж, които дава дигиталната търговия. Ние разработихме платформа, която им дава възможност да създадат собствен онлайн магазин напълно безплатно и без да имат нужда от познания в уеб дизайна и програмирането. myPOS Online предоставя и внедрена система за получаване на онлайн плащания и на практика търговецът трябва само да си избере шаблон, да го персонализира със собствените си лого, цветове и др. и да качи продуктите си. Реално всеки клиент на myPOS вече може да разшири бизнеса си онлайн в рамките на 1 – 2 дни. Към магазина вървят и безплатни домейн и хостинг, с което допълнително улесняваме навлизането в дигиталния свят на малките бизнеси. В момента продължаваме да работим по надграждането на инструментите, които myPOS Online предоставя и въвеждаме иновативни функционалности.

  Разбира се, основните продукти, с които компанията е стартирала и продължаваме да развиваме, са ПОС терминалите. При тях също има много интересни разработки, особено в посока на Android терминалите, които предлагаме. Вътрешните ни системи също са изцяло наша собствена разработка, така че проектите, по които работим са много и разнообразни.

  Колко души работят по всеки от проектите?
  Като цяло в myPOS работят вече над 400 души в цяла Европа. Голяма част от тях са част от технологичния екип. Той самият е разделен на различни отдели, като Web Development, Internal Software Development, Mobile Development, POS Development и още други. Трудно е да се каже колко хора работят по всеки от проектите, защото те са много комплексни и изискват включването на специалисти от различни отдели. Това, което винаги ни е отличавало е, че не аутсорсваме почти никакви дейности. Всичко, свързано с нашата работа и нашите решения за бизнеса, го разработваме сами и това ни дава голямо разнообразие както в проектите, така и в знанията и уменията, които усвояваме.

  Какви технологии използвате за различните проекти?
  Това също е нещо, което ни отличава от повечето компании, а именно фактът, че не се ограничаваме в използваните технологии. Винаги избираме най-подходящата технология според решението, което искаме да създадем. Екипите ни работят с почти всички познати технологии както за back-end, така и за front-end. Ще бъде трудно да ги изброя, но една малка част от тях са .NET Core, C#, C++, Java, JavaScript, PHP, jQuerry, React и много други.

  Кои са най-големите предизвикателства по ключовите проекти, по които работите?
  myPOS е компания, която изпълва думата „иновация“ със смисъл. Освен в продуктите си, сме много иновативни и в подхода си към технологиите. Постоянно се стремим да интегрираме нови решения, да надграждаме текущите и да усвояваме нови технологии. В контекста на това предизвикателствата пред нас са ежедневие. Винаги, когато се опитваш да създаваш нещо ново, се срещаш с очаквани и неочаквани препятствия. За нас това е зареждащо и ни мотивира да продължаваме да надскачаме себе си.

  Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите?
  През годините имаме много постижения. Това отново се дължи на страстта ни към иновациите, както споделих преди малко. Например когато myPOS стартира със своите ПОС терминали през 2014 г., ние бяхме единствените, които предлагахме т.нар. instant settlement. Това като цяло означава, че когато търговецът ползва myPOS терминал, той получава парите по своята сметка в момента, в който е извършено плащането с картата на клиента му. Тоест търговецът разполага с парите си още в момента на плащането и може да ги ползва свободно без тази бързина да му струва нещо допълнително. До ден днешен, никой от нашите конкуренти в Европа, включително и традиционните банки, не може да предложи такава услуга на клиентите си.

  Ако говорим за награди, през годините сме спечелили много международни такива. Две поредни години печелим първи места в различни категории на Fintech Breakthrough Awards между други международни призове, а тази година взехме и „Компания на годината“ в категория „Финанси“ на Forbes Business Awards Bulgaria.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на myPOS Technologies AD в JOBS.bg

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ Е БЪЛГАРИЯ:   

  Какви продукти разработва Uber Engineering София?
  По какви проекти работи Sciant?

  По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?
     
  По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
  По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology?
  По какви проекти работи INDUSTRIA?
  По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
  Какви продукти разработва SMSBump?
  Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
  По какви проекти работи Деспарк?
  Какви продукти разработва Cobuilder?
  По какви проекти работи Zariba Games?
  По какви проекти работи СТАНГА?
  По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?
  По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
  По какви проекти работи Accedia?
  По какви проекти работи Festo в България?
  По какви проекти работи SoftGroup?
  По какви проекти работи LimeChain?
  Какъв продукт разработва AMPECO? 
  Какви продукти разработва WPX?
  Какви продукти разработва Gtmhub?
  По какви проекти работи Региоком България?
  Какви продукти разработва „Уча.се“?
  По какви проекти работи DROXIC?
  Какви продукти разработва Delasport?
  По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София?
  По какви проекти работи ТехноЛогика?
  По какви проекти работи Godel Technologies?
  Какви продукти разработва ICDSoft?
  Какви продукти разработва „Алтерко“?
  Какви продукти разработва OfficeRnD?
  По какви проекти работи Motion Software?
  По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
  По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
  По какви проекти работи TINQIN?
  По какви проекти работи Tek Experts?
  Какви продукти разработва TIMIFY?
  По какви проекти работи Eos Matrix?
  По какви проекти работи GemSeek?
  По какви проекти работи Milestone?
  По какви проекти работи ITGix?
  По какви проекти работи Devision?
  Какви продукти разработва Acronis?
  По какви проекти работи EPAM Systems
  По какви проекти работи KPMG ITS?
  По какви проекти работи Scalefocus?
  Какъв продукт разработва OpenTag?
  По какви проекти работи Anakatech?
  По какви проекти работи Flat Rock Technology?
  По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
  Какви продукти разработва Balkan Services?
  По какви проекти работи Нетера?
  По какви проекти работи Fourth?
  По какви продукти работи Dynamo Software?
  По какви проекти работи Мнемоника?
  По какви проекти работи Paysafe?
  Какви продукти разработва Alcatraz AI?
  Какви продукти разработва PROS?

  По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
  По какви проекти работи Tick42?
  По какви проекти работи Grafixoft?
  По какви проекти работи Gameloft?
  Какви продукти разработва VMware?
  По какви проекти работи HeleCloud?
  Какви продукти разработва AtScale?
  По какви проекти работи Smart IT?
  Какви продукти разработва Infragistics?
  По какви проекти работи Appolica?
  По какви проекти работи Astea Solutions?
  По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
  По какви проекти работи HPE?
  По какви проекти работи Mansion?
  По какви проекти работи А1 България?

  По какви проекти работи Dreamix?
  По какви проекти работи Immedis?
  По какви проекти работи SEEBURGER?
  По какви продукти работи DIGITALL
  По какви проекти работи Енетпулс?
  Какъв продукт разработва StorPool Storage?
  По какви проекти работи Блубито?
  По какви проекти работи Модис?
  Какви продукти разработва Playtech?
  По какви проекти работи Coherent Solutions?
  Какви продукти разработва Experian?
  По какви проекти работи DHL Freight ESS?
  По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
  По какви проекти работи МенторМейт?
  По какви проекти работи Proxiad?
  По какви проекти работи DataArt?
  По какви проекти работи Resolute Software?
  Какви продукти разработва Progres

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 2 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 3 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 6 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 7 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство