събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10667 прочитания

  Какво е да работиш в Endava?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Еджевит Гюреев, софтуерен разработчик в Endava София
  17 май 2021, 10:02 a+ a- a

  Еджевит Гюреев, софтуерен разработчик в Endava София

  Endava е основана през 2000 г. в Лондон, Великобритания. Компанията стъпва на българския пазар в края на 2016 година след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това е поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София работи по проекти за световни лидери в областта на новите технологии, телекомуникациите, застрахователното и банковото дело. 

   Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Еджевит Гюреев, софтуерен разработчик в Endava София.

  Име: Endava
  Сфера на дейност: Software Development
  В България е от: 2016 г.
  Брой служители глобално: над 7500
  Брой служители в България: над 250
  Офиси в България: София
  Основни продукти/марки: Еndava e водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение, които помагат на клиентите да реализират дигитална еволюция за бизнеса си.
  Клиенти/Пазари: Вече 20 години обслужва водещи световни марки от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, както и търговията.

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  Endava предлага услуги в сфери като стратегическо консултиране, дизайн и дизайн на потребителски интерфейс, Insight through Data, Mobile и Internet of Things, ИТ архитектура, автоматизация, софтуерно инженерство, тестова автоматизация, DevOps, облачни изчисления, advanced Application Management и Smart Desk.

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Компанията е на пазара вече 21 години и обслужва световни лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Клиентите на компанията и пазарите се простират от Северна Америка и Европа до Латинска Америка и Азия.

  Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
  Endava се простира в близост до клиентски локации в Австралия, Австрия, Дания, Германия, Ирландия, Холандия, Обединеното кралство, САЩ и има развойни центрове за доставка в Европейския съюз: Румъния, България и Словения; страни от Централна Европа: Северна Македония, Молдова, Сърбия и Босна и Херцеговина; Латинска Америка: Аржентина, Колумбия, Уругвай и Венецуела. Към момента в България компанията има два офиса, разположени в София.

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  В Endava има богат набор от проекти, специалисти и технологии. В момента в софийския офис работят няколкостотин специалисти по множество различни и вълнуващи проекти.

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Endava е в стадий на ускорено глобално развитие, което има за цел в близките години да доведе и до сериозно разрастване на локално ниво. Точно заради това има доста отворени позиции за офиса ни в София, за хора както с по-малко, така и с повече опит, познания и умения. В момента търсим специалисти с разностранни компетенции като .NET, Java, Angular, React, Pythonи UX, Test Architecture, Automation QA, Data Architecture, DevOps, Scrum Master, Project Management, Business Analysis, Recruitment и други.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Да имаме много колеги, които са започнали от стажантски програми в Endava. Аз също минах през тази програма, която даде старт и на ИТ кариерата ми в компанията. Всяка година при нас има по няколко стажантски програми, които са доста успешни и привличат млади специалисти. Отскоро започна и нова обучителна инициатива в няколко различни дисциплини. Това са програмите School of Java, School of .NET, School of Automation и School of DevOps. Те имат за цел да привлекат кандидати, които имат теоретични познания, но нямат практика в реална работна среда. Продължителността им е между два и три месеца, в които кандидатите надграждат уменията си и в края на програмата имат възможност да започнат работа в Endava. 

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Основните технологии, които Endava използва са Java, .NET, React, Angular, Sitecore,  Node.js, Mobile – Android & IOS, Cloud – AWS, Azure, Google Cloud.

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Всеки нов служител встъпва в компанията посредством специална онбординг програма, която има за цел да го въведе максимално добре.  Уникална част от нововъведенията е така нареченият TEAM (The Endava Adaptive Model) модел, която компанията следва в ежедневната работа. 

  В днешните  времена и дистанционен начин на работа има и много иновативни инициативи за хората като една от последните е така нареченото виртуално кафе с лидерския екип. Тя има за цел да събере онлайн различни колеги, от различни проекти и екипи, които да се запознаят, както и да се срещнат с мениджърския екип, тъй като това няма как да се случи в офиса засега.  

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Всеки човек в компанията си има Career Coach, към когото може да се обръща за всякакви въпроси, свързани с кариерното си развитие, целите, плановете и стремежите си. А обученията и практиките за служителите в компанията са толкова много, че може би няма да мога да ги изброя всичките. Регулярни са презентации от колеги на колеги по различни технически теми (Pass it On-и), седмиците, посветени на различните технически дисциплини в Endava (AM Week, PDM Week, DevWeek), множество уоркшопи, презентации на гост-лектори, курсове и сертификационни програми. 

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Наред със стандартните придобивки за ИТ сектора, компанията се гордее със своята вътрешна система за кариерно консултиране, различни инициативи насочени към опазването на околната среда и подобряването на градската среда, а също и нововъведения като собствена програма за благосъстояние с различни допълнителни придобивки.

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Може би хората не знаят, че Endava е английска софтуерна компания, листната на Нюйоркската стокова борса, която има офиси в Европа, Северна и Южна Америка. Общо служителите на Endava наброяват над 7500 души, като броят им стремглаво расте.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Ендава ЕООД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 18 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 23 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 23 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект