петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1788 прочитания

    Още една компания получи „зелена карта“ за инвеститор в София

    Visteon създава в България лаборатория за продукти в сферата на електрификацията на автомобили и сигурност при шофиране
    03 ноември 2022, 09:33 a+ a- a

    сн: СО

    На церемония в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции ръководният екип на „Вистеон Електроникс България“ запозна кмета на София с развитието на нова лаборатория за иновативни продукти в сферата на електрификацията на автомобили и сигурност при шофиране. В София ще работи уникален за националния пазар екип, който е съставен изцяло от български специалисти.

    „Създадохме инициативата „Зелена карта“, за да поощрим инвеститорите в София. От началото на годината Агенцията е връчила общо 8 „Зелени карти“ на инвеститори, които реализират проекти на територията на София, като общият размер на планираните инвестиции е за над 125 млн. евро, а новите работни места – над 500", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на събитието.

    "Благодарение на бизнеса, на стартиращите и на утвърдените компании с чисти производства се повишава стандартът на живот в столицата. Условията, които тези фирми предоставят като работни места с възможности за обучение и развитие, задържат младите хора в София", каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя отново сподели своето убеждение, че бизнесът трябва да работи в тясно сътрудничество с университетите и професионалните гимназии и да участва пряко в подготовката на кадрите.

    От Visteon се похвалиха, че Инженеринговият център в България е водещият и най-голям за компанията в Европа, а експертизата и опитът на местния екип го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Vіѕtеоn и нa глoбaлнo нивo. C eĸип oт нaд 700 инжeнepи Vіѕtеоn в България yпpaвлявa цялocтния пpoдyĸтoв циĸъл, ĸaтo нa мecтно ниво ce пpoeĸтиpaт, paзpaбoтвaт и тecтвaт нaд 250 глoбaлни и peгиoнaлни виcoĸoтexнoлoгични пpoeĸтa зa cвeтoвнитe лидepи в aвтoмoбилнaтa индycтpия в мoмeнтa.

    „Като световен лидер в проектирането и разработването на високотехнологични продукти и системи, предназначени за купето на автoмобила, "Вистеон" днес е и двигател на новите технологии за електрическото бъдеще на автомобилната индустрия“, заяви изпълнителният директор на компанията в България Велизар Димов.

    Компанията инвестира постоянно в обучението на нови специалисти, които да привлече. Има своя Академия и работи в тясно сътрудничество с Техническия университет в София. От "Вистеон" отчитат, че в момента те са единствената компания в България, в която младите хора могат да работят директно върху разработването на технологии на бъдещето в сферата на електрификацията на автомобилите.

    „Зелената карта“, която получиха „Вистеон Електроникс България“, е 11-та от началото на годината, когато "Инвест София" стартира новата инициатива в подкрепа на инвеститорите и стартиращите компании в столицата.

    В церемонията по връчването на сертификата участваха още председателят на Надзорния съвет на "Инвест София" Николай Стойнев, изпълнителният директор д-р Мария Христова и ръководителите на отделите „Инвестиционен анализ“ Виктор Гусев и на „Приватизация и следприватизационен контрол“ Лъчезар Борисов.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Вистеон Електроникс България ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 3 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 3 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 4 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 6 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години