вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2384 прочитания

    Visteon създаде лаборатория за тестване на автомобилни технологии в България

    Лабораторията активно разраства екипа си от специалисти, а достъп до нея ще бъде осигурен и за студенти
    15 юли 2022, 11:44 a+ a- a

    Специалистите по електроника, електротехника и механика на Visteon извършват редица видове изпитвания за устойчивост. Снимка: Visteon  

    Visteon обяви, че стартира първата по мащаб у нас високотехнологична лаборатория за тестване на автомобилни технологии. В нея екип от местни експерти изпитва технологичните продукти, които инженеринговите центрове на компанията в България и Румъния произвеждат за световните автомобилопроизводители. 

    Тестовете обхващат всяка стъпка от продуктовия цикъл – от най-ранния етап на проектиране до серийното производство. Продуктите, като инструментални табла и инфотейнмънт системи за водещите немски и френски автомобилопроизводители, се подлагат на широк спектър от изпитвания, симулиращи редица реални смущения и екстремни ситуации, породени от влиянието на околната среда и средата в автомобила, с които водачите по света трябва да се справят. Целта е да бъде гарантирана максимална надеждност и сигурност на технологията. 

    Специалистите по електроника, електротехника и механика на Visteon извършват редица видове изпитвания за устойчивост – при климатични и температурни промени с обват от -40 °С до 85 °С, при вибрации и удари с различна температура, честотен обхват и ускорение, при проникване на частици и вода, и при различни смущения по сигналните и захранващи линии на автомобила. 

    Това е единствената лаборатория в България, която извършва тестове за електромагнитна съвместимост и утойчивост на усторйството на електромагнитни смущения. Дейността отговаря на изискванията за изпитване на автомобилна електроника според редица световно признати стандарти като CISPR 25 и ISO 11452-2, ISO 11452-4 и ISO 11452-9.

    Оборудването, с което екипите работят, е доставено специално за лабораторията от Германия, Австрия, САЩ и Азия, и отговаря на стандартите, разработени от международните организации по стандартизация ISO и IEC. 

    Лабораторията допълва богатото портфолио от услуги, които технологичният център на Visteon в София предлага. Toвa затвърждава инжeнepингoвия xъб у нас като гpъбнaĸа нa дeйнocттa на компанията в цялa Eвpoпa, ĸoйтo продължава активно да се развива. 

    Компанията активно разраства и екипа си от специалисти и в лабораторията, като до нея  ще бъде осигурен достъп и за студенти по микроикономика, за да приложат в реални условия теорията по специалността си. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 3 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 4 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели