събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3850 прочитания

    Какви придобивки предлага Proxiad SEE?

    Повече за пакета от придобивки и различните инициативи, научете от Ралица Вълева, част от People and Culture екипа на технологичната компания
    11 март 2024, 09:45 a+ a- a

    Ралица Вълева, част от People and Culture екипа на Proxiad SEE. Снимка: Proxiad SEE

    В новата рубрика на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите.

    Какви придобивки предлага Proxiad SEE, научете от Ралица Вълева, част от People and Culture екипа на технологичната компания.

    Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
    Като компания с фокус към хората Proxiad SEE се стреми максимално да удовлетвори нуждите на своите колеги и да им предлага разнообразни придобивки. Стараем се да сме актуални и гъвкави, поради което пакетът бива обновяван и подобряван всяка година.

    Първата сфера, в която инвестираме, е здравето и благосъстоянието на нашите служители чрез достъп до допълнително здравно осигуряване с цел подобряване на медицинските услуги за тях. Разбираме важността на физическата активност и здравословния начин на живот, поради което финансираме карти за спорт. А в офисите ни колегите могат да се възползват и от удобството да ползват колела до работа и обратно. Вътрешно подкрепяме и стимулираме участието в разнообразни събития, включващи маратони, спортни турнири, организирани походи и други.

    Освен възможността за движение и активности, достъпът до здравословни храни и напитки също е в основата на доброто здраве и благополучието на служителите. Именно затова в зоните за почивка в офис пространствата ни в София, Пловдив и Скопие винаги има пресни плодове, кафе и чай.

    Снимка: Proxiad SEE 

    Всеки месец колегите ни получават ваучери за храна за пазаруване в редица търговски вериги. Сключихме и партньорства с дейности и услуги от различен тип, от които всички, работещи в Proxiad SEE, могат да се възползват с преференциални отстъпки.

    Социална придобивка, на която обръщаме силно внимание, е обучението и развитието на хората. Отговорният работодател винаги трябва да подкрепя мотивираните служители, които ясно заявяват какви са кариерните им цели. 

    Подготвяме специални подаръци за рождените дни на колегите и за годишнините в компанията. Разбира се, не сме забравили и децата. Всяка година имаме изненади за най-малките, които са съобразени с различни поводи: подаръчни кутии за новородени, 1 юни, 15 септември и Коледа.

    Всички тези социални придобивки са част от нашето усилие да създадем стимулираща и подкрепяща работна среда, където нашите служители могат да развият своя потенциал и да постигнат успех както в професионален, така и в личен аспект.  

    Снимка: Proxiad SEE

    Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
    Предоставянето на допълнителен отпуск и гъвкаво работно време се оказва все по-важен фактор за привличане и задържане на таланти във все по-конкурентната работна среда. Тези предимства не само подобряват качеството на живот на служителите, като им дават възможност да се посветят на свои хобита, семейството, приятелите или образованието си, но и повишават техните мотивация и продуктивност както на работното място, така и извън него.

    Според последните анализи на Mercer тази придобивка продължава да заема водеща роля по важност за заетите в сектора. Данните за България показват, че повечето компании предлагат на своите служители допълнителен отпуск в размер от 1 до 5 дни освен предвидения в законодателството като минимум.

    В този ред на мисли през 2021г. Proxiad SEE въведе 20 + 5 дни отпуск с цел насърчаването именно на по-здравословен баланс между работа и почивка и така се позиционираме в горната граница спрямо останалите компании по този показател.

    Как се подпомага балансът работа – личен живот? 
    В днешния динамичен корпоративен свят балансът между професионалния и личния живот е от първостепенно значение. Един от най-ефективните начини за насърчаването му е предлагането на гъвкави условия на труд. Поради тази причина през последните 3 години въведохме един от най-либералните хибридни модели на пазара – 2 присъствени дни в офиса на месец. Този модел предоставя на служителите възможност да работят от вкъщи или от други места по тяхно желание в рамките на страната, което допринася за комфорта им.

    В допълнение, прилагането на програми, насочени към физическото и психическото здраве, също подпомага служителите да се справят със стреса и да поддържат по-здравословен баланс между професионалния и личния живот.

    Важно е да отбележим значението на ефективните отношения със служителите в планирането на работният процес. People and Culture екипът на Proxiad SEE ежедневно се стреми към създаване и поддържане на силни взаимоотношения с хората в компанията, за да разбере техните нужди, притеснения и стремежи.  

    Снимка: Proxiad SEE

    Имате ли практика да давате бонуси?
    Корпоративната политика за допълнителни стимули е от съществено значение в сектор като нашия. Начинът, по който служителите на Proxiad SEE получават бонуси, е изключително прозрачен и ясен, тъй като използваме създадена от нас система за оценяване и развитие GROW. Желанието ни да сложим фокус върху професионалното развитие и мотивация за надграждане, ни даде стимул да разработим тази платформа, чиято цел е: 

    • личностно израстване; 

    • програми за обучение;

    • прозрачност; 

    • индивидуални срещи с мениджъра;

    • фокус върху целите на всеки един служител.

    Всичко това се случва с помощта на точкова система за оценяване. Именно по този начин успяваме да проследим  развитието на всеки един в компанията и да му дадем заслужените възнаграждения и бонуси.

    Успехът на компанията идва от осъзнатата необходимост да инвестираме системно в хората и да подобряваме уменията им. За да мотивираме допълнително екипите, създадохме и платформа, която нарекохме Success Card, целяща да насърчи и награди инициативността им, когато допринасят с усилията си за развитието на организацията в различни направления като водене на обучения, създаване на технически документи и материали, webinar-и, tech exchange-и, съдействие в работата на други екипи (Marketing, People and Culture, Recruitment Team). 

    Всички посочени инструменти, включително бонус програмите, помагат ежедневно за силната колаборация между отделите и допринасят изключително много за създаването на стабилна среда и позитивен корпоративен дух.

    Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
    Ценим индивидуалния принос на хората към нашата организация, като внедряваме различни стратегии, които подпомагат и мотивират колегите, създавайки усещане за принадлежност и ангажираност.

    По време на целеполагането в началото на всяка година всички имат възможност да заявят обучение или сертификация, които са специфични спрямо техните нужди. Инвестираме приоритетно в персонализирани програми и инициативи за разширяване на квалификациите, за да подкрепим професионалния им растеж. Например организираме семинари и уебинари, фокусирани върху последните тенденции в индустрията, както и предлагаме достъп до онлайн курсове и сертификации, които са релевантни за техните роли.

    В допълнение вътрешно имаме обучителни програми и изключително добри ментори, които помагат в кариерните стъпки на останалите. Един пример е нашата „Програма за развитие на лидерството“ (Leadership Development Program), предназначена да идентифицира и развие служители с висок потенциал за бъдещи лидерски роли.

    Успехът на системата за оценяване и развитие GROW и останалите вътрешни инициативи, виждаме в резултатите на годишното ни проучване за удовлетвореност на служителите, което провеждаме в началото на всяка година.  През 2024 г. то показва значителни подобрения и високи показатели, свързани с категории като „Лично развитие“, „Управление на резултати“ и „Сътрудничество с директния мениджър“ (по точкова система от 0 до 5). Ето и част от оценките на поставените в анкета теми като: 

    • Знам какво се очаква от мен на работа: 4,53 /за 2023 г./ спрямо 4,48 /за 2022 г./;

    • През последните шест месеца някой на работното място е обърнал внимание на моето представяне: 4,52 /за 2023 г./ спрямо 4,48 /за 2022 г./;

    • Компанията ме кара да чувствам, че работата ми е важна: 4,05 /за 2023 г./ спрямо 3.98 /2022 г./.

    Чрез внедряването на тези иновативни подходи ние подобрихме начина, по който развиваме нашите таланти и създаваме култура на растеж в отговор на променящата се бизнес среда.

    Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?  

    Снимка: Proxiad SEE

    Организираме както тиймбилдинг, така и летен работен лагер. Тиймбилдингът ни помага да подобрим духа и комуникацията в екипите, докато летният работен лагер предоставя възможност за по-продължително сплотяване и работа  извън офиса. Тези инициативи са част от нашата ангажираност към създаването на позитивна работна среда и се радваме, че колегите ги ценят и очакват с нетърпение.

    Честваме и всички празници като Баба Марта, 8 март и 1 юни, рождения ден на Proxiad SEE в трите локации,  както и организираме годишно коледно парти. Вярваме, че добрите взаимоотношения на работното място са ключови за създаването на позитивна работна среда.

    Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи? 
    Целта ни е да имаме дългосрочни партньорства и измерими резултати за своите проекти в областта на корпоративната социална отговорност. Колегите ни се вълнуват винаги от възможността да допринесат за обществото и активно се впускат в доброволчески дейности и проекти като събиране на средства, провеждане на благотворителни базари и събития. Добър пример е коледният базар, който правим всяка година и през изминалата успешно събрахме средства за закупуване на подаръци за деца, които се намират в трудно материално положение. Удовлетворението на екипа ни дойде и от това, че успяхме да опаковаме над 150 коледни подаръка.

    С гордост споделяме, че от 11 години организираме единствената в Пловдив ИТ благотворителна конференция – PlovDev, като с всяко издание на събитието подкрепяме различни каузи. Събитието се провежда с изцяло нестопанска цел, като през 2023 г. се завърнахме и към корените си и след 3 години в онлайн формат се случи на живо в града под тепетата. Посетителите успяха да подкрепят Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН), насърчаващо образованието в областта на науката, технологиите и математиката. Като обобщение можем да заявим, че участие взеха 7 гост-лектори, 4 панелисти и над 250 гости, а събраната сума възлезе на над 14 500 лв.  

    Снимка: Proxiad SEE

    Участието ни в социални инициативи не само носи ползи за нуждаещите се, на които помагаме, но също така заздравява връзките в екипа и ни вдъхновява да продължим да работим за благото на хората около нас.

    Вижте пофила и актуалните позиции за работа на Proxiad Bulgaria в JOBS.bg

     

    Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Какви придобивки предлага BILLA България?
    Какви придобивки предлага Anthill?
    Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
    Какви придобивки предлага Amusnet? Какви придобивки предлага Anakatech?
    Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
    Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
    Какви придобивки предлага StorPool?
    Какви придобивки предлага Blankfactor?
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години