четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2188 прочитания

  Кои са основните данъчни промени през 2022 г.?

  EY организира безплатно събитие по на темата на 8 февруари
  20 януари 2022, 12:26 a+ a- a

  2022 се очертава като годината, която ще донесе много промени в данъчната политика на България. Предстоят ни може би най-сериозните промени в областта на данъците от десетилетие насам, към които бизнесът ще трябва бързо да се адаптира.

  За поредна година EY (Ernst & Young) като световен лидер в сферата на одита, данъчните и финансовите консултации и сделки, ще представи най-важните от тях на ежегодното си събитие „Данъци и право в бизнес календара за 2022 г.“. Онлайн събитието ще се състои на 8 февруари от 10:00 часа и ще е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

  „2022 г. ще донесе много новости за бизнеса в областта на данъците и правото. Стартира преход към много по-сложна данъчна система, провокирана от европейски и национални приоритети. Дискусиите продължават, а за бизнеса остава отговорността за изключително бърза адаптация и спазване на новите правила. Това изисква обстойно познаване на промените и затова ние в EY ще се постараем да обхванем и представим най-важните от тях. Традиционно събитието ни се радва на огромен интерес, над 500 души присъстваха на миналогодишното. И като жест към нашите клиенти и партньори, решихме тази година събитието отново да е безплатно, като регистрации ще бъдат приемани до изчерпване на лимита.“, коментира адвокат Милен Райков, Съдружник, Данъци Ръководител, Пазари за EY България, Северна Македония, Албания и Косово.

  Някои от обсъжданите промени, които ще бъдат застъпени в онлайн събитието са минимален 15% корпоративен данък за определени данъкоплатци, „зелени данъци“, динамични осигурителни прагове и нови електронни декларации. 

  Пълният списък от теми, които ще бъдат покрити в събитието, ще бъдат изпратени по мейл на всички регистрирали се няколко дни преди датата на уебинара.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 33 минути
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 18 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 22 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените