понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3325 прочитания

  “Уолтопия” избра Бургас за първия Adventure Hub в България

  Над 100 общини кандидатстваха за двете съоръжения за активно забавление, които компанията ще изгради в България
  26 август 2021, 13:36 a+ a- a

  Морската градина на Бургас е локацията, избрана за съоръжението Adventure Hub, което ще поникне под формата на гигантско магическо дърво в красивия парк. Над 100 общини кандидатстваха за двете съоръжения за активно забавление, които "Уолтопия" ще изгради в България. През месец юни компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

  През изминалия месец екипът на "Уолтопия" детайлно е оценявал различните локации, достигнали до финалния кръг на инициативата.

  Първата избрана и официално обявена е кандидатурата на Бургас, където ще бъде изградено "Дървото" на "Уолтопия". То ще достави здравословно забавление на деца и възрастни в нов за света формат.

  "Дървото"

  "Дървото" е вид Adventure Hub - атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност това е най-впечатляващата разработка на "Уолтопия", която за първи път ще се появи именно в родината на компанията. Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 метра. То включва въжен парк с препятствия и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

  "В процеса на оценяване решихме, че потенциалът на терена в Бургас е по-голям от предвиденото в първоначалното инвестиционно намерение, което включваше въжени препятствия и зип-линия, и в момента работим върху дизайна на по-голям проект, който ще включи и зона с детски катерачни стени на открито, зона за най-малките с атракциони без осигуровка, и зона за родители. Радваме се, че ще работим заедно с община Бургас, които ни впечатлиха с проактивния си екип и кооперативноста, която показаха в целия процес до тук", подчерта Таня Кишкин, СЕО на компанията Adventure Facility Concepts & Management (AFCM). Тя  ръководи всички дейности, свързани с опериране на съоръжения на "Уолтопия". Такива са центровете "Фънтопия" и залата за катерене Walltopia Climbing Center на бул. Цариградско шосе в София.

  Екипът на "Уолтопия" и на община Бургас са обединени около това, че "Дървото" ще бъде украшение за града. Впечатляващата конструкция ще се впише чудесно в естествената среда на Морската градина и ще донесе на жителите на града и на техните гости нова възможност за прекарване на свободното време на открито.

  Ролглайдерът предоставя възможност на човека да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Толкова много са местата, които заслужават да бъдат разгледани по този начин, че се оказва истински трудно да се избере само едно.

  През януари "Уолтопия" обяви, че ще инвестира над 2 млн. лева в изграждането на две съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото - Adventure Hub, който вече намери своето място.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 50 минути
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 1 час
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 2 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии