вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    629 прочитания

    След Биткойн Халвинга: За какво да внимаваме

    Информация за потенциалните възможности и рискове дават от Binance
    26 април 2024, 10:57 a+ a- a

    снимка - istock

    Намаляването на добива на Биткойн наполовина – събитие, което се състоя на 19 април, се свързва както с повишаване на цените, така и с повишена волатилност. Като се има предвид това, инвеститорите в крипто активи се насърчават да балансират между потенциалните печалби и рискове. Как е възможно това, разказва Вишал Сачеендран, ръководител на регионалните пазари на Binance, най-голямата борса за цифрови активи в света.

    Сачеендран подчертава значението на разбирането на криптоиндустрията и конкретните активи, в които потребителите обмислят да инвестират – принцип, закодиран в популярната мантра „DYOR“ (Do Your Own Research). Прилагането на това разбиране, в комбинация с толерантността на човек към риска, може да сформира цялостна инвестиционна стратегия, съобразена с неговите нужди и инвестиционни цели.

    Какво съветват от компанията:

    Алтернативни инвестиционни възможности
    От Binance акцентират върху множеството инвестиционни възможности, налични за потребителите на крипто пазара. Въпреки че Биткойнът привлича голямо внимание поради високата си пазарна капитализация и пионерски статут, криптопазарът предлага редица алтернативни инвестиционни възможности. За инвеститорите е от полза да се информират за различните характеристики, инвестиционни възможности и стойности на широкия спектър от алтернативни цифрови активи, така че да вземат информирани решения. Самата компания поддържа безплатна платформа за обучение на потребителите, в която могат да се запознаят с всички инвестиционни възможности пред тях.

    Информирани и обосновани решения
    Намаляването наполовина съвпада със сложния глобален икономически пейзаж, което повдига въпроси за това как фактори като инфлацията и политиките за лихвените проценти биха могли да повлияят на ценовата траектория на Биткойн и настроенията на инвеститорите. Биткойн и по-широката криптоиндустрия не са имунизирани срещу външни икономически фактори и е трудно да се предвиди конкретно въздействие. Положителните макроикономически показатели биха могли да засилят доверието на инвеститорите, което да доведе до увеличаване на инвестициите в активи като Биткойн. От друга страна, икономическата несигурност също може да тласне инвеститорите към Биткойн като форма на дигитално злато. Независимо от посоката, от решаващо значение за инвеститорите е да останат информирани и да вземат обосновани решения. Ефектът върху Биткойн ще е налице едва след време, въпреки че настоящият пазар изглежда във възходяща тенденция.

    Разчитане на данните
    От компанията наблягат върху важността на разграничаването на ,,хайпа’’ от актуалните данни. Подобни събития често са повод за спекулации и вземане на емоционални, а не рационални решения. Binance съветват инвеститорите да различават ,,шума’’ от реалните данни и да останат фокусирани върху предприемането на отговорни финансови решения. За тази цел компанията акцентира върху важността от обучение и образование по темата, така че инвеститорите да имат добро разбиране за фундаменталните технологии и активи, така че да се ориентират с увереност в криптопазара.

    В отговор на въпроса дали влиянието на намаляването на добина наполовина върху цената на Биткойн вече е „оценено“, Сачеендран отбелязва, че пазарът е запознат със събитието и неговата честота. Той обаче подчертава, че предишните събития, въпреки че са били очаквани, са довели до пазарни скокове и приемане, подчертавайки нестабилността и развиващия се характер на криптопазара. Волатилността и относителната новост на криптопазара често могат да доведат до неочаквани реакции. Освен това класът активи Биткойн е все още в ранните си етапи и се развива постоянно с увеличаването на приемането, което води до непрекъснати иновации и потенциални развития.

    Процесът Halving намалява наполовина възнаграждението, давано на миньорите, като активира дефлационен механизъм, който забавя растежа на предлагането на Биткойн с течение на времето. Това допринася за съпоставянето на Биткойн като „цифрово злато“, подчертавайки уникалната му позиция сред другите ценни активи и разграничавайки го от традиционните фиатни валути.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19