петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1722 прочитания

    Екипът на Nexo ще извърви 50 километра в подкрепа на българското образование

    Над 150 души от компанията ще изминат най-високата стойност на Биткойн или над 64 000 крачки в благотворителното събитие „Предизвикай се с кауза”
    19 май 2021, 09:24 a+ a- a

    Най-високата стойност на Биткойн или над 64 000 крачки обяви, че ще измине на 30 май екипът на Nexo - водещата институция в сферата на дигиталните финанси, за да подкрепи равния достъп до качествено образование на всяко дете в България. Това ще се случи в рамките на благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза”, организирано от „Заедно в час”. За всяка направена крачка от служител на компанията Nexo дарява по 0,001 лв. Старт на шествието ще дадат двама души от екипа на Nexo, които допълнително ще изминат 640 км на колело. 

    Целта на инициативата „Предизвикай се с кауза”, която ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света, е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира да изпълнят лично спортно предизвикателство в рамките на един ден. Събитието се организира за първи път от фондация „Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Nexo е генерален партньор на инициативата и една от първите компании, които избират да използват събитието и за тиймбилдинг активност.

    „Гордея се, че подкрепяме „Заедно в час” с такъв хъс и в такъв мащаб. Екипът ни добре знае какво предизвикателство е да се постигне глобален успех от България. Искаме да променим нагласите, а образованието е ключов фактор, за да постигнем тази цел,” сподели Александър Починков, вицепрезидент „Инженеринг” в Nexo.

    „Предизвикай се с кауза” е отворено за хора от всички възрасти и с различна физическа подготовка. Всички желаещи да се включат трябва предварително да се регистрират на сайта на събитието със символично дарение за „Заедно в час” и да изберат своята спортна категория – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава само да преборят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

    Освен Nexo в „Предизвикай се с кауза” с екипни предизвикателства ще се включат и други компании от различни сфери. Събитието подкрепят и редица популярни лица от спорта и културата, сред които Алек Алексиев, Ники Илиев, Валентина Каролева, Кубрат Пулев, Александра Жекова, Йордан Йовчев и други.

    „За много от компаниите инициативата е възможност да сплотят екипите си в ситуация на пандемия с благотворително събитие, което позволява на всеки да се забавлява и да надскочи себе си, но и да допринесе за кауза, която е изключително важна за цялото общество,” коментира Ния Янакиева, сътрудник „Развитие и фондонабиране” в „Заедно в час”. 

     

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 18 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 24 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам