четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3229 прочитания

    Nexo разширява екипа си в България с амбицията да създаде банката на бъдещето

    За две години екипът на българската компания е нараснал от 20 на 135 души
    14 януари 2021, 14:12 a+ a- a

    Българската финансова компания Nexo, специализирана в сферата на дигиталните финанси, обяви, че стартира активна кампания за набиране на нови служители вследствие на непрекъснатото си разрастване.

    „Имаме амбициозна цел – да създадем банката на бъдещето, и тя съвсем естествено води до експоненциалното ни разрастване, включително през трудната 2020-та година, когато екипът ни достигна над 135 души. Паралелно с това се разраства и продуктовото ни портфолио, и новите ни потребители по света, затова очакваме всички единомишленици, обединени около идеята не просто да работят, а да творят с хъс иновативни решения, да се присъединят към нас”, коментира Траян Николов, главен продуктов и оперативен директор на Nexo.

    Компанията търси специалисти за най-различни отдели: ИТ, мениджмънт, маркетинг, финанси. Предлага работа от вкъщи, в софийския paper-free офис в собствена сграда или комбинация от двете. Сред допълнителните придобивки са паркомясто, 25 дни годишен отпуск, електрически велосипеди, здравословни храни и напитки на работното място, бонуси, отстъпки за компютърна техника и др., широк спектър от абонаменти и актуални програми за повишаване на квалификацията, допълнително здравно осигуряване. 

    Nexo е създадена през 2017 г. от група приятели и блокчейн ентусиасти с дългогодишен опит във финтех сектора. Компанията създава първите крипто кредитни линии и полага основите на нова индустрия. Две години по-късно, вече предлага и спестовен продукт, пуска първата по рода си крипто кредитна карта, както и борса за търгуване на дигитални активи. Мисията й е да създаде банката на бъдещето — мост между традиционните и дигиталните финанси.
     
    Към момента управлява активи на стойност 4 милиарда долара за над 1 милион потребители в повече от 200 юрисдикции, като за две години е обработила над 5 милиарда долара.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 минути
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 17 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 17 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 18 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 19 часа