петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7856 прочитания

    ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL?

    За продуктите, екипите и технологиите, които използват, научете от Мартин Цочев, Senior Vice President, Products and Solutions в компанията
    01 февруари 2022, 09:33 a+ a- a

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.  

    По какви продукти работи DIGITALL в България, пред Economy.bg разказва Мартин Цочев, Senior Vice President, Products and Solutions в компанията (която беше създадена от сливането на BULPROS и немската ec4u).

    Кой е основният продукт или ключовите продукти, по които работят екипите в България?
    В DIGITALL създаваме решения за дигитална трансформация в различни индустрии като финанси и банков сектор, телекомуникации, търговия и логистика, производство, здравеопазване и др. Портфолиото ни включва няколко основни бизнес линии, сред които CRM & Workplace - решения за управление на процесите по продажби, маркетинг и обслужване на клиенти; Data & AI - цялостни бизнес решения за интеграция между различните системи в компанията, анализ на данни и оптимизация на процеси с помощта на изкуствен интелект (AI); Облачни и управлявани услуги за производителност и поддръжка, които позволяват на организациите да се съсредоточат върху основния си бизнес; Технологични услуги, благодарение на които клиентите ни могат да разширят своите експертиза и ресурси; И не на последно място продукти за киберсигурност.


    В продуктовата компания GBS, част от DIGITALL, повече от 25 години разработваме решения за киберсигурност и се гордеем, че предлагаме едни от най-всеобхватните продукти за защита на електронна поща и колаборационни платформи на немския пазар. Едно от ключовите решения, които предлагаме е iQ.Suite 360 – платформа за киберсигурност от нова генерация. С нейна помощ компаниите могат ефективно да защитят от зловреден софтуер документите и данните, които съхраняват и споделят в платформи за сътрудничество като Teams и SharePoint. Така потребителите се възползват от по-високо ниво на сигурност, без да правят компромис с функционалността или лекотата на работа.

    Бихте ли разказали накратко за продукта?
    iQ.Suite 360, както подсказва и името, е продукт, който осигурява многопластова 360-градусова защита на данните. Благодарение на своята гъвкавост платформата е подходяща както за големи организации, така и за по-малки компании. Една от основните разлики между него и малкото други подобни продукти е фактът, че iQ.Suite 360 предлага възможност за избор между 4 популярни механизма за сканиране на зловреден софтуер. Продуктът позволява сканирането да се извършва в реално време или пък по зададен график, както и да се използват разширени функции за карантиниране, анализ и репортинг.
    Платформата може да поддържа множество клиенти едновременно, като е създадена с идеята за лесно използване от потребителите, дори и неспециалисти. По този начин компаниите сами държат контрола и управлението на сигурността на данните си.

    Колко души работят по продукта и какви специалисти са те?
    В разработването на платформата участват два екипа от по 7-8 души, плюс един продуктов мениджър и един архитект. През 2022 планираме разрастване с още един екип от 7-8 души. Всеки от екипите включва няколко програмисти, един или двама QА специалисти, един DevOps и един ръководител на екипа, който е също така и Scrum Master.

    Какви технологии използвате за продукта?
    Платформата iQ.Suite 360 е базирана на .NET технологията на Microsoft и предлага набор от security subscription services от Azure Cloud.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните продукти?
    При разработката на продукти работим по Scrum методологията с двуседмични спринтове, minor releases всеки месец и major releases на всеки 3 месеца, т. нар. междинни или основни версии на продукта. Както вече отбелязах, имаме един продуктов мениджър, който се грижи за амбициозен roadmap (план за разработка на платформата), покриващ поне 12 месеца напред във времето. Освен това имаме и един инженерен мениджър, който ръководи всички R&D (Research and Development) екипи и се грижи за сработването с другите отдели в компанията като маркетинг, продажби и т.н.

    Как се промени продуктът през годините?
    Тъй като iQ.Suite 360 е сравнително нова платформа, която е на пазара от по-малко от две години, в момента сме в процес на разширяване на екипите и ускоряване на развойната дейност. Започнахме с малък екип от 4 души, който увеличихме няколко пъти през последните две години.

    Кои са най-големите предизвикателства при този продукт или при всеки от ключовите продукти, по които работите?
    Пазарът на продукти, особено за киберсигурност, се развива изключително бързо и за да сме конкурентни, се стараем да бъдем гъвкави и бързо да постигаме целите си. Затова екипите ни са съставени от отлични специалисти и работят по оптимизиран процес, като по този начин отговаряме на интереса не само на хилядите ни клиенти и на нуждите на пазара като цяло.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за този продукт или при всеки от ключовите продукти, по които работите?
    В последните две години темата за сигурност на платформите за колаборация придоби голямо значение за компаниите, тъй като много от тях разчитат на отдалечения модел на работа. Този модел е неразривно свързан с ежедневното използване на платформи като SharePoint и Teams, което трябва да бъде подсигурено по най-добрия възможен начин от гледна точна на сигурност на данните. Нашето решение iQ.Suite 360 предоставя богат набор от услуги и се конкурира успешно с продукти на много по-големи компании.

    Какво предстои при този продукт?
    В момента сме в период на бурен растеж. Имаме стратегия за развитие на iQ.Suite 360 за следващите 5 години, както и планове за разработка на други продукти, така че ни очакват вълнуващи времена.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DIGITALL Nature Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progress?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам