четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1077 прочитания

  Анди Джаси предупреди служителите на Amazon да се върнат в офисите

  В противен случай могат да обмислят работа на друго място, каза изпълнителният директор на компанията
  31 август 2023, 09:14 a+ a- a

  Снимка: Amazon

  Главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси каза на служителите да се присъединят към плана на компанията за връщане в офиса или да обмислят работа на друго място, потвърдиха от компанията пред CNN. Забележките на Джаси са направени по време на вътрешно за компанията събитие по-рано този месец, съобщи Insider.

  Съобщението на Джаси отразява продължаващия натиск на Amazon върху офис персонала в САЩ да спазва политика, изискваща от тях да присъстват във физически офис поне три дни в седмицата. По време на събитието Джаси казва, че въпреки че служителите имат право да не са съгласни с решението на компанията да върне работниците обратно в офиса и да го критикуват, те нямат право да пренебрегнат политиката. Той също така прогнозира, че за онези, които не могат да приемат политиката, перспективите им да останат в Amazon изглеждат несигурни.

  Според забележките, които Amazon сподели със CNN, Джаси казва, че политиката за връщане в офиса е по-скоро резултат от преценка, базирана на оценка на различни фактори, включително бизнес резултати. Той добавя, че Amazon разполага с малко данни, които да подкрепят политика на дистанционна работа за неопределено време и че Amazon е трябвало да прави преценки въз основа на ограничени данни в миналото.

  Според Insider по време на срещата Джаси е казал на онези, които търсят правен начин да останат на работа дистанционно, тъй като за такава работа са били наети, „Вероятно няма да стане за вас“.

  Отделно компанията заяви пред CNN, че Amazon през цялото време е подчертавала, че нейният подход към отдалечената работа ще се развива заедно с условията на пандемията.

  По-рано този месец Amazon изпрати на някои служители имейл, показващ, че компанията знае, че не посещават офиса толкова често, колкото се изисква.

  Сигналът на Amazon към работниците, че проследява присъствието им, идва, след като стотици корпоративни служители организираха протест през май срещу офисната политика. По това време организаторите на демонстрацията казаха, че повече от 1000 служители са участвали в събитието; Amazon оспори тази бройка, твърдейки, че са замесени само 300. Организаторите нарекоха подхода на компанията „твърдо, универсалено“ задължение.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 4 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 6 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 9 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти