събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  876 прочитания

  Zoom също връща служителите си обратно в офиса

  Това е поредната голяма компания, която се опитва да ограничи гъвкавата политика за работа
  08 август 2023, 10:01 a+ a- a

  сн: Zoom

  Компанията за видеоконферентни разговори Zoom, чието име стана синоним на дистанционна работа по време на пандемията, накара служителите си да се върнат в офиса, съобщава BBC.

  Според Zoom "структурираният хибриден подход" е най-ефективен, а служителите, живеещи в рамките на 80 км от офис на компанията, трябва да идват поне два пъти седмично в него.

  От технологичната компания обявиха, че новата политика за връщане в офиса ще започне да се прилага през август и септември, в зависимост от отделните държави. Все пак Zoom обяви, че ще продължи да "наема най-добрите таланти, независимо от местоположението". В края на януари компанията е имала около 8400 служители, като повече от половината от тях са в САЩ.

  Това е поредната голяма компания, която се опитва да ограничи гъвкавата политика за работа. По-рано Amazon и Disney обявиха, че намаляват дните за работа от разстояние.

  Проучванията показват, че служителите все още успяват да запазят способността да работят от вкъщи до известна степен. Около 12% от работещите в САЩ, където е централата на Zoom, са работили изцяло отдалечено през юли, докато други 29% са следвали хибридни политики, според проучване на изследователи от Станфордския университет.

  От Zoom смятат, че новата политика ще постави компанията в "по-добра позиция да използва собствените си технологии, да продължи да създава иновации и да подкрепя глобалните си клиенти". Само около 1% от служителите на компанията са имали "редовно присъствие в офиса" през септември 2022, докато 75% са работили отдалечено, а останалите са били на хибриден модел за работа, съобщи тогава Wall Street Journal.

  Но Zoom е под нарастващ натиск, тъй като разрастването на дистанционната работа подтиква конкуренти, като Microsoft, да обновят своите услуги за видео конферентни връзки. Ръстът на Zoom рязко се забави след пандемията. По-рано тази година компанията обяви, че съкращава 15% от персонала си, а за висшите ръководители ще има големи съкращения на заплатите.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 19 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 19 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 20 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 20 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 21 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%