петък, 03 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4126 прочитания

    Как протича интервю за работа в Amusnet?

    Повече за процеса и как да се подготвите, разказват от HR екипа на компанията
    26 юли 2023, 14:52 a+ a- a

    Amusnet е българска софтуерна компания, която създава софтуерни продукти и гейминг решения от ново поколение. Amusnet постоянно разширява портфолиото си и към момента съдържа микс от над 240 класически и модерни казино игри, както и рулетки с крупиета на живо. Игровото съдържание е налично в уеб страниците на над 800 оператора в повече от 33 пазара, като компанията бележи консистентен ръст от над 50% за последните четири години.

    Повече за процеса и как да се подготвите, ако ви предстои интервю за работа в Amusnet, разказват Бояна Петкова – Talent Acquisition Manager, Велияна Стоянова - Senior Talent Acquisition Partner, Диляна Николова – Talent Acquisition Specialist, Ренета Давидова – Talent Acquisition Specialist, Соня Балева – Talent Acquisition Specialist, Даниел Василев – Talent Acquisition Specialist, и Тодор Чолаков – Talent Acquisition Specialist.

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас?
    Бояна: Компанията вече наброява над 650 служители, като през изминалата година реализирахме 99% ръст на наетите специалисти, а за настоящата планираме да се разраснем с още близо 60%. В Amusnet работят експерти с пъстра палитра от качества, умения и опит. Сред тях може да откриете софтуерни и хардуерни специалисти, дизайнери, гейм артисти и аниматори, маркетинг и продуктови специалисти, както и още много други.
    Високо ценим и свободното време на всеки, като насърчаваме колегите да развиват своите интереси и хобита. Независимо каква е музата, която ги вдъхновява, в компанията ще могат да открият съмишленици, с които да я споделят.

    Какви хора най-често търсите и за какви позиции?
    Тошко: През последните години развиваме нашите продуктови направления и заедно с тях значително се разрасна и нашият екип. Като повечето ИТ компании на пазара нашето „сърце“ се състои от технически експерти, които ни помагат да създаваме иновативни iGaming решения.
    Тази година ще се фокусираме върху наемането на Java, JavaScript, C++ и Quality Assurance инженери. Заедно с тях към екипите ни искаме да привлечем и опитни специалисти на позиции Product Manager, Product Owner, Game Animator, DevOps и много други, които може да откриете и следите на кариерния ни сайт.

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
    Вели: Целта, която сме си поставили като екип, е да предоставим максимално бърз, лек и ефективен процес както за кандидатите, така и за колегите по подбора. При по-голямата част от позициите ни той се състои от две стъпки, а когато позицията изисква допълнителна техническа експертиза, включваме задача (тест), за да е максимално точна преценката ни за кандидатите.
    Първата стъпка е виртуална среща на кандидата с член от екипа ни по подбор. Целта тук е желаещите да ни станат колеги да получат максимално много информация както за компанията, така и за бъдещите ни планове. Тук даваме информация за ролята, екипа и визията ни за развитие.
    Важна част от този разговор е да опознаем кандидата и да разберем повече за неговите личностни качества, мотивация, както и дали би се вписал в екипа и корпоративната ни култура.
    Втората стъпка е среща с мениджъра на екипа или отдела, а в случай че ролята е техническа, се включват и колеги, с които разясняват предходния опит на кандидата, бъдещите му планове за развитие и как те се вписват в съответния екип, за който кандидатства.
    Предпочитаме процесът по подбор да го проведем на живо, но сме гъвкави и се съобразяваме с желанията на кандидатите за онлайн интервю.

    Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
    Соня: Продължителността на процеса по подбор може да варира спрямо стъпките, които ще направи всеки кандидат. В първата стъпка често разговорът ни продължава в рамките на 20 – 40 минути.
    С хората, които избираме да продължат, организираме и второ интервю. Най-често то продължава около 60 минути, като в редки случаи може да бъде удължено.
    От ключово значение за нас е да получим обратна връзка от кандидата след проведените срещи, както и ние да дадем такава в края на целия процес, като срокът за тази стъпка е около седмица. Това ни дава сигурност, че предоставяме възможно най-позитивно преживяване на участниците, както и ни помага да се подобряваме във всяко едно отношение.

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Диди: Това, което искаме да видим във всеки кандидат, е увереност в себе си, проактивно участие в процеса, както и мотивация да учи нови неща. Не на последно място, за нас е важно желанието му да бъде част от екип, който създава iGaming решения от ново поколение.
    Фокусираме се в положителните и силните страни и се стараем да насърчаваме всеки кандидат да разкрие повече от уменията и способностите си. Винаги прави добро впечатление, когато кандидатът се е запознал предварително с компанията, знае за продуктите ни и участва в процеса, задавайки въпроси за ролята и компанията.

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Дани: В Amusnet предпочитаме да разглеждаме този неудобен въпрос в началото. Въпреки че не искаме парите да бъдат основният мотиватор за хората, стремим се да обсъждаме очакванията на кандидатите още в началото на процеса, за да избегнем евентуално разочарование от двете страни. Разбираме, че за кандидатите е трудно да споделят очакванията си, преди да преминат през процеса на подбор и да научат повече за ролята, за която кандидатстват, както и за нашите очаквания към тях. Това е напълно разбираемо, затова е важно за нас да чуем началната им точка или диапазон, в който се включва тяхната комфортна зона или установен стандарт до момента.
    Нашата цел не е да поставяме хората в неудобна ситуация, а по-скоро да се уверим, че ще бъдем конкурентоспособни, и предварително да знаем, че кандидатът ще се чувства комфортно, ако процесът завърши с предложение за работа от наша страна. Отдаваме значение на труда на хората, а нашите оферти винаги са съобразени със знанията, които те показват по време на процеса.

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души обичайно се конкурират за едно място?
    Тошко: Към момента имаме много отворени позиции. Често ни се случва да получаваме десетки или дори стотици кандидатури. За щастие на нашите кандидати, в момента се разрастваме с бързи темпове и бихме дали шанс на всеки амбициозен човек да се присъедини към Amusnet, стига да притежава нужните знания, потенциал и желание да се развива заедно с нас.

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора? Кои позиции представляват най-голямо предизвикателство за Вас?
    Рени: Трудно е да изброим само няколко роли, за които е предизвикателство да се намерят добри специалисти. Особено за компания от нашия ранг, в който обединяваме end-to-end решения, включващи предоставяне на софтуер, хардуер, визуализация, анимация, озвучаване и много други. През последните години пазарът е твърде съсредоточен в търсенето и развитието на софтуерни разработчици и не инвестира достатъчно усилия в подготовката на кадри в различни направления. Това предизвикателство прави нашата работа вълнуваща и интересна, като смятам, че към момента се справяме страхотно.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Соня: За Amusnet няма тайни. Ние обичаме да споделяме всичко ново около нас в социалните мрежи, така че да сме близо до хората. От иновации в разработки и разрастване на продуктовото ни портфолио до вътрешни и външни събития и инициативи, изложения, конференции и благотворителни кампании. Може би единственото, което към момента липсва и бих искала да споделя, е това колко прекрасни хора работят тук. Много е приятно да работиш с хора, които имат принадлежност към компанията и са мотивирани да я водят към успех, докато се развиват заедно с нея.

    И за финал с какво Amusnet се отличава от останалите компании на пазара?
    Бояна: Отличаваме се и привличаме с името си. През годините успяхме да изградим култура, която ни позволява да избягаме от строго корпоративната среда и ни дава възможност да създадем наша собствена общност, в която да се развиваме и подкрепяме. Amusnet разчита на няколко ключови аспекта, върху които развива своята вътрешна политика.
    Много често компанията организира различни социално отговорни инициативи. Само за последния месец реализирахме две много хубави кампании, в които дарихме над 1200 книги на 3 читалища в страната и реновирахме градинката при водната кула в Лозенец.
    Заедно с тези инициативи ние вярваме, че за да растем, трябва да развиваме и нашите служители. За тази година вече организирахме лидерска академия, в която взеха участие над 80 мениджъри, както и множество обучения, които развият уменията и качествата на нашите колеги.
    Колегите ни от Employer Branding екипа организират различни тематични инициативи и събития всеки месец, които ни позволяват да прекараме повече време заедно и да изградим приятелства, с които работата ни става много по-приятна и забавна. От мексикански ден до работилници за чаши и ръчно правени бонбони, при нас изненадите никога не спират.
    За следващите месеци сме подготвили още много събития и инициативи, които ще споделим с всички в социалните мрежи, но едно е да го видите в мрежата, а съвсем различно да го преживеете заедно с нас. На нашия кариерен сайт можете да откриете множество възможности, които ще ви позволят да се развиете като професионалисти и да растете заедно с нас. Дори ако в момента нямаме отворена позиция, отговаряща на вашия опит и експертиза, винаги можете да ни пишете, а ние ще се свържем с вас, когато се появи перфектната възможност за вас. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Amusnet Interactive в JOBS.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:  

    Как протича интервю за работа в Cargill България?
    Как протича интервю за работа в Milestone Systems?
    Как протича интервю за работа в Аксенчър?
    Как протича интервю за работа в UltraPlay?
    Как протича интервю за работа в Expert Allies?
    Как протича интервю за работа в Леони България?
    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?
    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    преди 22 часа
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    преди 1 ден
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    преди 1 ден
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    преди 1 ден
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19