сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    628 прочитания

    Microsoft с нов кръг съкращения

    Сред освободените има и отдалечени служители на компанията
    12 юли 2023, 09:26 a+ a- a

    Снимка: Microsoft

    Microsoft обяви нов кръг от съкращения, добавяйки към освободените 10 000 работни места в началото на годината. Компанията не разкрива степента или естеството на съкращенията, но нова информация в системата за уведомяване за приспособяване и преквалификация на работниците в щата Вашингтон (WARN) показва 276 съкращения – 210 в централата и Белвю, Вашингтон, и 66 отдалечени работни места. Ирландските медии също съобщиха, че до 70 роли ще бъдат съкратени в страната, съобщава Quartz.

    Компанията се позова на стратегически бизнес решения при потвърждаване на съкращенията пред GeekWire, който първи съобщи новината. „Организационните корекции и корекциите на работната сила са необходима и редовна част от управлението на нашия бизнес. Ние ще продължим да приоритизираме и да инвестираме в стратегически области за растеж за нашето бъдеще и в подкрепа на нашите клиенти и партньори“, каза говорител на Microsoft в изявление.

    LinkedIn е пълен със съобщения от онези, които са били освободени, включително програмни мениджъри, сътрудници по продажбите и специалисти по човешки ресурси, някои от които са били в компанията от няколко години.

    „Екипите по продажбите изглежда са най-засегнати досега, заедно със служителите в поддържащи роли, образованието и модерните работни екипи на Microsoft“, написа в Twitter Том Уорън, старши редактор във Verge.

    Microsoft не е единствената технологична компания, която се отдръпва от многото персонал. Цялата индустрия е в процес на съкращаване, като 844 фирми са съкратили повече от 216 000 души от началото на годината, според данни от layoffs.fyi.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    преди 7 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 8 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 11 часа
    преди 11 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 13 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване