понеделник, 04 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1075 прочитания

  Meta приключи и с третата вълна съкращения

  20% от екипа в Ирландия е съкратен, на глобално ниво са засегнати предимно неинженерни позиции
  25 май 2023, 15:05 a+ a- a

  Снимка: iStock

  Meta Platforms Inc, собственик на Facebook, съкрати броя на работните места в своите бизнес и оперативни звена в сряда (24 май), извършвайки последната от три вълни на съкращения, част от план, обявен през март за премахване на 10 000 служители, припомня „Ройтерс“.

  Десетки служители, работещи в екипи като маркетинг, сигурност на сайта, корпоративно инженерство, управление на програми, стратегия за съдържание и корпоративни комуникации, се обърнаха към LinkedIn, за да обявят, че са съкратени.

  Социалният медиен гигант също съкрати служители от звената си, фокусирани върху поверителността и почтеността, според публикациите в LinkedIn.

  По-рано тази година Meta стана първата голяма технологична компания, която обяви втори кръг от масови съкращения, след като показа вратата на повече от 11 000 служители през есента. Съкращенията намалиха броя на служителите в компанията до нивото, в което се намираше към средата на 2021 г., след бум на наемане, който удвои работната сила от 2020 г. насам.

  Акциите на компанията затвориха с незначително увеличение на като цяло по-слаб пазар. Те са удвоили стойността си тази година и са сред най-добре представилите се в индекса S&P 500, благодарение на стремежа за намаляване на разходите и фокуса на Meta върху изкуствения интелект.

  Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг каза през март, че по-голямата част от втория кръг съкращения в компанията ще се състоят в три „момента“ в продължение на няколко месеца, като до голяма степен ще приключат през май. Някои по-малки кръгове могат да продължат след това, каза той.

  Като цяло съкращенията засегнаха най-силно неинженерните роли, затвърждавайки първенството на тези, които пишат кода в Meta. Зукърбърг обеща да преструктурира бизнес екипите „съществено“ и да се върне към „по-оптимално съотношение между инженери и други роли“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  JYSK отвори 5 нови магазина в България през 2023, планира още толкова догодина
  Броят на клиентите у нас се е увеличил с близо 18%
  преди 6 часа
  Стартират промените в НВО
  Те ще са поетапни, ще включват повече практически задачи, като изцяло новият формат ще бъде въведен през учебната 2025/2026
  преди 6 часа
  „Ел Би Булгарикум“ и „Мейджи“ ще създадат развоен център
  В Токио икономическият министър участва в официалното отбелязане на 50 години от първата продажба на българско кисело мляко в Япония
  преди 11 часа
  Основният лихвен процент у нас вече е 3.8%
  Това е 13-то поредно повишение
  преди 11 часа
  Очакват по-нисък от планирания бюджетен дефицит
  През ноември приходите изпревариха разходите и бюджетният дефицит падна до 0,6% от БВП
  преди 11 часа
  България подкрепи в Дубай утрояване на дела на ядрената енергетика до 2050
  Заедно с още 21 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, ОАЕ, подкрепихме декларация на събитие в рамките на СОР-28