понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  890 прочитания

  Meta приключи и с третата вълна съкращения

  20% от екипа в Ирландия е съкратен, на глобално ниво са засегнати предимно неинженерни позиции
  25 май 2023, 15:05 a+ a- a

  Снимка: iStock

  Meta Platforms Inc, собственик на Facebook, съкрати броя на работните места в своите бизнес и оперативни звена в сряда (24 май), извършвайки последната от три вълни на съкращения, част от план, обявен през март за премахване на 10 000 служители, припомня „Ройтерс“.

  Десетки служители, работещи в екипи като маркетинг, сигурност на сайта, корпоративно инженерство, управление на програми, стратегия за съдържание и корпоративни комуникации, се обърнаха към LinkedIn, за да обявят, че са съкратени.

  Социалният медиен гигант също съкрати служители от звената си, фокусирани върху поверителността и почтеността, според публикациите в LinkedIn.

  По-рано тази година Meta стана първата голяма технологична компания, която обяви втори кръг от масови съкращения, след като показа вратата на повече от 11 000 служители през есента. Съкращенията намалиха броя на служителите в компанията до нивото, в което се намираше към средата на 2021 г., след бум на наемане, който удвои работната сила от 2020 г. насам.

  Акциите на компанията затвориха с незначително увеличение на като цяло по-слаб пазар. Те са удвоили стойността си тази година и са сред най-добре представилите се в индекса S&P 500, благодарение на стремежа за намаляване на разходите и фокуса на Meta върху изкуствения интелект.

  Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг каза през март, че по-голямата част от втория кръг съкращения в компанията ще се състоят в три „момента“ в продължение на няколко месеца, като до голяма степен ще приключат през май. Някои по-малки кръгове могат да продължат след това, каза той.

  Като цяло съкращенията засегнаха най-силно неинженерните роли, затвърждавайки първенството на тези, които пишат кода в Meta. Зукърбърг обеща да преструктурира бизнес екипите „съществено“ и да се върне към „по-оптимално съотношение между инженери и други роли“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила