петък, 03 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2260 прочитания

    DataArt разширява дейността си в България

    Освен софтуерни специалисти в София компанията вече ще наема разработчици в Пловдив и Варна
    25 август 2021, 13:48 a+ a- a

    DataArt обяви, че разширява глобалните си операции в Европа и Централна Азия и отваря нови офиси в Алмати, Казахстан и Тбилиси, Грузия.

    Едновременно с навлизането на изцяло нови пазари, компанията планира да разшири обхвата си на дейност в България, като освен специалисти в София, вече ще наема разработчици и в Пловдив и Варна, които ще могат да работят дистанционно.

    Разширяването на дейността на DataArt в Казахстан се дължи на значителния потенциал за развитие в сферата на ИТ, предвид силния фокус на страната върху технологичното образование и инфраструктура. Благодарение на уникалното географско положение на Казахстан, DataArt ще може ефективно да обслужва клиенти в Европа, Близкия изток и Азия, като планира да наеме основния си екип през 2021, който да се разшири през 2022.

    Що се отнася до Грузия, предварителните проучвания на DataArt показват, че това също е обещаваща ИТ дестинация, предвид добрите условия, свързани с предприемачеството, демократичната трансформация на страната през последните години и благоприятните политики за технологичните компании. В столицата Тбилиси наскоро бяха направени значителни инвестиции в ИТ от страна на правителството, както и от големи публични и частни компании.

    Бизнес моделът на DataArt винаги е бил съсредоточен върху присъствие на много места по света. Този подход позволява на компанията да получи достъп до висококвалифицирани и опитни специалисти и да отговори на нарастващото търсене на ИТ услуги от страна на бизнеса.

    В България DataArt стартира дейността си през 2016, откривайки развоен център в София. Плановете на компанията са да разшири обхвата на наемане и да насочи търсенето на софтуерни специалисти към Пловдив и Варна, които ще могат да работят от разстояние, като перспективата е да бъдат отворени офиси и в тези градове, ако броят на наетите се увеличи.

    „Надяваме се да повторим успеха на DataArt във Воронеж, Харков, Буенос Айрес, София и други градове, където много от първоначално наетите ни служители вече са утвърдени специалисти и мениджъри в компанията“, сподели Михаил Завилейски, ръководител на организационното развитие в DataArt.

    През последната година DataArt отчете особено бърз растеж въпреки пандемията. В момента в компанията работят над 5000 професионалисти, 700 от които са наети през 2020.

    Наскоро компанията отвори офис в Дубай и разшири своята научноизследователска и развойна дейност в цяла Русия - в Краснодар, Москва и Ростов на Дон.

     Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    преди 1 ден
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    преди 1 ден
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    преди 1 ден
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    преди 1 ден
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19