събота, 02 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1699 прочитания

  Тези компании получиха технологичните награди SEE ITS Awards

  10 дружества бяха отличени за иновации, високи технологии и бизнес услуги в София
  06 юни 2022, 14:16 a+ a- a

   

  На официална церемония в София бяха връчени наградите за иновации, високи технологии и бизнес услуги SEE ITS Awards, които отличиха компаниите, допринасящи за развитието на икономиката на знанието в Югоизточна Европа. Технологичните Оскари бяха кулминацията на международната конференция SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT, която превърна София в най-гореща точка за високотехнологичните услуги в региона. Фокусът на събитието бе „Икономиката на знанието – основа на бъдещето на Югоизточна Европа“.

  Форумът се организира от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Българската стартъп асоциация (BESCO), Министерството на електронното управление и Софийска община в партньорство с InvestSofia. Неговата основна цел бе да подпомага развитието на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да позиционира региона като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света. Събитието успя да събере над 350 бизнес лидери на водещите технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа.

  Министърът на електронното управление в България Божидар Божанов връчи наградата за „Иновация на годината“ на „Sutherland България“ за дигитално решение, предназначено да помогне за изграждането на когнитивните умения на служителите, чрез симулация на реални взаимодействия.

  С най-много награди беше отличена технологичната компания DIGITALL, създадена през миналата година след сливането на българската BULPROS и немската ec4u. Международното жури я постави на първо място в категориите „Най-добър доставчик на бизнес услуги“, „Бизнес трансформация на годината“ и „ИТ продукт на годината“ за платформата ѝ за киберсигурност iQ.Suite 360.

  Призът „Работодател на годината“ отиде при SoftServe за добрите й работодателски практики и устойчивата HR политика на компанията за развитието на своите служители.

  С наградата „Най-добра стратегия за бизнес устойчивост“ беше отличена Proxiad, която в предизвикателната ковид среда успя успешно да се ребрандира, да трансформира вътрешните си процеси и да се препозиционира от 100% компания, предлагаща ИТ услуги, до софтуерна компания, която разработва и свои продукти.

  За „Най-социално отговорна компания“ беше обявена SiteGround за инвестицията й в обществото, която сумарно през последните години достига 12 500 000 лева.

  Призът за „Най-добро партньорство между бизнеса и образователните институции“ беше връчен на Experian България за дългосрочните им партньорства с най-големите университети и някои от най-престижните училища в България.

  Наградата „Стартъп на годината“ беше връчен на Глобалния бизнес център за услуги на Palfinger в София, който покрива всички административни дейности от продажби, доставки и финанси до човешки ресурси, както и обработка на данни и отчетност.

  Статуетката за Smart City of the Year за Югоизточна Европа беше връчена от Илия Кръстев, председател на AIBEST, на Генчо Керезов, зам.-кмет на София по „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ за постиженията на Столична община в дигитализирането на административните процеси и прилагането на иновативни решения, създадени и прилагани съвместно с гражданите и местната екосистема.

  SEE ITS Awards се организираха с подкрепата на Raiffeisen Property Management Bulgaria, TELUS International, C&W Forton, Ingram Micro, Lion’s Head, Sutherland Bulgaria, Stanton Chase и Unicom Services и др.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  преди 10 часа
  преди 11 часа
  преди 13 часа
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  преди 14 часа
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  преди 15 часа