петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2894 прочитания

    Българската компания Nexo с отличие от Forbes Business Awards 2021

    Тя е „Компания на годината“ в категорията „Финанси“
    29 април 2021, 09:53 a+ a- a

    Nexo, българската компания в сферата на дигиталните финанси с над $15 милиарда активи под управление, се нареди начело на компаниите в България според бизнес наградите на списание Forbes. Като лидера, създал стандарта в банкови услуги за дигитални активи, Nexo беше отличенa с първо място в сектор „Финанси“, която бе най-оспорваната категория „Компания 2021” с 56 номинирани компании. 

    „Постигнахме много за три години и пътят бе дълъг и трънест — от шепа ентусиасти със смела идея днес сме водещата институция за управление на дигитални активи в света. Гордеем се, че създадохме изцяло нов пазар и всеки ден над един милион и половина клиенти от цял свят се възползват от нашите иновативни продукти, измислени и разработени от българи. Направихме нещо още по-ценно — доказахме, че от България можеш да постигнеш световен успех, без да трябва да се релокираш в Ню Йорк или Калифорния. Вярваме, че положителният пример е заразен и успехът ни ще доведе до лавина на старт-ъп успехи,“ каза Александър Починков, вицепрезидент „Инженеринг“. „Благодарим на журито за високата оценка, на Forbes и Ernst & Young за прекрасната организация, както и на целия екип на Nexo за размаха, с който не спира да движи цялата индустрия напред — най-хубавото предстои!“

    Услугите на Nexo предоставят на притежателите на дигитални активи банкови услуги. Пионер в блокчейн финансите, компанията предлага от 2018 г. първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, които се радват на огромна популярност, съчетавайки достъп до ликвидност и задържане на собствеността на актива. Вследствие на главозамайващия си успех скоро след това Nexo пуска на пазара високодоходните спестовни продукти Earn on Crypto & Fiat, първата крипто кредитна карта и собствена борса за търгуване на дигитални активи, а в момента разработва цялостен пакет от брокерски услуги за институционалните си клиенти. 

    За последната година екипът на Nexo се е утроил до близо 200 топ специалисти и не спира да се разраства с експерти в областта на информационните технологии, международното право, трейдинг, маркетинг и финанси.

    Всички тези успехи приближават Nexo към голямата цел – да създаде банката на бъдещето с изцяло собствени услуги и финансови решения, които крайните потребители и институционални клиенти по света очакват да съответства на банковото преживяване на 21-ви век.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам