вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3563 прочитания

    След Оскара българската компания Chaos спечели и награда Emmy

    Наградата ще бъде връчена на Chaos на 21 октомври по време на церемония в Лос Анджелис
    12 октомври 2021, 12:29 a+ a- a

    Софтуерният продукт V-Ray на българската компания Chaos е отличен с технологична награда Emmy (Engineering Emmy) от Академията за телевизионни изкуства и науки в САЩ за изключителни постижения във въвеждането на фотореалистични визуални ефекти в телевизионните филми и сериали.

    Наградата се връчва за инженерни постижения, които са “толкова иновативни в същността си, че повлияват видимо продукцията, записа, излъчването и приемането на телевизия”.

    Наградата ще бъде връчена от Технологичния комитет на Телевизионната академия на 21 октомври 2021 в Лос Анджелис, САЩ.

    През 2017 водещият продукт на компанията V-Ray беше отличен с награда от Американската филмова академия в категория “Научни и инженерни технологии” за цялостен принос в развитието на киноиндустрията.

    От 2003 досега V-Ray е използван в създаването на стотици телевизионни продукции. Сред тях са емблематични заглавия като “Игра на тронове” (Game of Thrones), “Странни неща” (Stranger Things) и “Стар Трек: Дискавъри” (“Star Trek: Discovery”).

    Софтуерът, създаден от екипа на Chaos в София, осигурява незабележимо преливане между реални и виртуални елементи на екрана чрез специфични технологии като т. нар. физически рендеринг и адаптивно проследяване на светлината (adaptive ray tracing). Продуктът дава възможност за обработка на големи сцени и за ефективно компютърно генериране на обкръжаваща среда, двойници на актьорите, фантастични същества, превозни средства и още много други елементи.

    V-Ray се използва от престижни световни студиа като Digital Domain, Zoic Studios, Scanline VFX, FuseFX, Mackevision и други.

    “Поредното световно признание за технологиите, които създаваме в Chaos, е потвърждение, че продължаваме да правим нещата по правилния начин, че имаме иновативни идеи и знаем как да ги осъществим. Благодарим на екипа ни за това, че работи все така безкомпромисно добре за създаването на най-добрите инструменти за визуализация”, казва Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Chaos.

    “Радваме се за тази награда и сме щастливи, че имаме принос, макар и скромен, в реализирането на визуалните идеи на творците в телевизионната индустрия. Всяка година в сферата на телевизионните продукции се случва нещо ново и вълнуващо и това вдъхновява екипа ни да подобряваме и развиваме още повече нашия софтуер.”, казва Владимир Койлазов, съосновател и главен технически директор в Chaos. “Благодарни сме на всички студиа, които използват ежедневно V-Ray и на всички, които работят по създаването и усъвършенстването на сцените в телевизионните продукции. Смятам, че има и още какво да покажем!”

    В началото на годината Chaos представи разширеното си портфолио от продукти и услуги и обяви навлизане в сектора на обработката на изображения в реално време, предоставянето на готови 3D ресурси на дизайнерите и онлайн обработката на компютърни изображения. 

    Chaos e българска компания световен лидер в технологиите за компютърна графика, която разработва инструменти, с които артисти и дизайнери създават фотореалистични изображения и анимация. Продуктите на Chaos се използват ежедневно от водещи студиа за дизайн, архитектура, реклама и специални ефекти в цял свят. Новите разработки на екипа в областта на компютърната графика, клауд услугите и визуализацията в реално време формират бъдещето на визуалната комуникация.

    Chaos e основана през 1997 и има офиси в София, Прага, Сеул, Токио и Лос Анджелис. Екипът в България включва над 330 професионалисти, а глобалният екип надминава 400 души.

    Академията за телевизионни изкуства и науки в САЩ обединява над 20 000 членове. Организацията насърчава напредъка на телекомуникационните изкуства и науки и подпомага творческото развитие на телевизионната индустрия.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 минути
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 1 час
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година