сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1664 прочитания

  Веселин Бекяров е Основният Валутен Дилър за България на iBanFirst

  Той има 18-годишен опит в банковата сфера
  31 май 2022, 12:28 a+ a- a

  iBanFirst, глобален доставчик на финансови услуги, предлагащ решения отвъд банковите граници, назначи за Основен Валутен Дилър в България Веселин Бекяров. Той е бивш ръководител на екип „Продажби на финансови инструменти” в ОББ, част от KBC Group, с 18-годишен опит в банковата сфера. 

  В новата си роля Веселин обслужва местните клиенти на международно отличения финтех. Назначението му следва обявеното пристигане на Соня Будие (Sonia Boudier), бивш началник на отдел „Персонал” в Société Générale, със 7-годишен банков опит, на позицията началник на отдел „Технологии и стратегия” в iBanFirst на глобално ниво. 

  „Щастливи сме да приветстваме Веселин в нашия екип в България. Той допринася с богатия си опит като валутен дилър в банковия и финансовия сектор, за да обслужва нашите клиенти по най-добрия начин. Веселин също така не е първият банков експерт в нашия местен екип - Живко Стоянов, нашият старши мениджър продажби, е работил в банковия сектор в продължение на 7 години, преди да се насочи към финтех сектора. И въпреки че напоследък сме свидетели на драстична промяна във финансовата индустрия, две неща няма да се променят през следващите 10 години: необходимостта от по-бързи, по-прозрачни и по-евтини услуги, както и необходимостта от отдадени хора. Ето защо ние се фокусираме и върху двете като търсим най-доброто в нашите хора и услуги”, сподели Йохан Габриелс (Johan Gabriels), регионален директор за Югоизточна Европа в iBanFirst.

  „За мен е чест да бъда част от местния екип на iBanFirst. Компаниите в България се нуждаят от иновативни финансови решения, за да извършват по-лесни, по-бързи и по-прозрачни международни плащания, а iBanFirst може да им ги предостави. Също така, значителен брой компании преминават през големи стратегически промени и несигурност в момента предвид настоящите икономически обстоятелства. Те се нуждаят от надежден партньор, който да ги подкрепя в управлението на риска и трансграничните плащания повече от всякога. Очаквам с нетърпение да използвам пазарния си опит, за да предоставя на клиентите ни най-добрите услуги в зависимост от техните нужди.“, сподели Веселин Бекяров, Главен Валутен Дилър за България в iBanFirst.

  iBanFirst предоставя платформа за онлайн банкиране от последно поколение, която позволява на компаниите да извършват бързи, икономически ефективни и сигурни плащания в над 30 валути и да се предпазват от валутни рискове. Разнообразието от предлаганите финансови услуги, прозрачността на търговските процеси и подкрепата, предоставяна от финансов екип, са ключови фактори за нарастващия интерес, на който iBanFirst се радва на местния пазар. Освен това както наредителите, така и получателите могат да проследяват състоянието на всяко плащане в реално време, което им осигурява пълна видимост върху процеса на трансакциите и клиентите намират това за полезно.

  До края на 2022 г. iBanFirst България има за цел да изгради солидно бутиково портфолио от клиенти и да увеличи екипа си до 10 валутни експерти. Основните целеви клиенти са компании с годишен обем на валутната търговия от поне 500 000 щатски долара. 

  Понастоящем iBanFirst разполага с 12 офиса в 9 европейски държави. Първoначално компанията се развива във Франция, Белгия, Нидерландия и Германия. През 2021 г. компанията започна разширяването си в Южна и Източна Европа след сключване на споразумение за капиталова инвестиция с американския фонд Marlin Equity Partners в размер на 200 млн. евро. През последните месеци под регионалното ръководство на Йохан Габриелс бяха открити четири местни офиса в България, Румъния, Унгария и Италия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Далеч сме от общ изкуствен интелект
  Това заяви президентът на Microsoft Брад Смит, като добави, че технологията може да се случи след десетилетия
  преди 6 часа
  Moody's понижи перспективата на дълговия рейтинг на Китай
  Агенцията предупреди, че може да понижи и кредитния рейтинг на втората по големина икономика в света
  преди 6 часа
  Проучване: За 25% от компаниите у нас AI ще да доведе до загуба на работни места
  Технологията у нас се прилага най-вече в ИТ, Mapĸeтинг и Чoвeшĸи pecypcи, сочи доклад на LS-S Leadership Support
  преди 9 часа
  Изграждат 5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия
  За целта ще бъде използвано европейско финансиране
  преди 12 часа
  Резултатите на 15-годишните в изследването PISA се влошават
  Изследването е проведено през 2022 г. в областите математика, четене и природни науки