петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1757 прочитания

    Веселин Бекяров е Основният Валутен Дилър за България на iBanFirst

    Той има 18-годишен опит в банковата сфера
    31 май 2022, 12:28 a+ a- a

    iBanFirst, глобален доставчик на финансови услуги, предлагащ решения отвъд банковите граници, назначи за Основен Валутен Дилър в България Веселин Бекяров. Той е бивш ръководител на екип „Продажби на финансови инструменти” в ОББ, част от KBC Group, с 18-годишен опит в банковата сфера. 

    В новата си роля Веселин обслужва местните клиенти на международно отличения финтех. Назначението му следва обявеното пристигане на Соня Будие (Sonia Boudier), бивш началник на отдел „Персонал” в Société Générale, със 7-годишен банков опит, на позицията началник на отдел „Технологии и стратегия” в iBanFirst на глобално ниво. 

    „Щастливи сме да приветстваме Веселин в нашия екип в България. Той допринася с богатия си опит като валутен дилър в банковия и финансовия сектор, за да обслужва нашите клиенти по най-добрия начин. Веселин също така не е първият банков експерт в нашия местен екип - Живко Стоянов, нашият старши мениджър продажби, е работил в банковия сектор в продължение на 7 години, преди да се насочи към финтех сектора. И въпреки че напоследък сме свидетели на драстична промяна във финансовата индустрия, две неща няма да се променят през следващите 10 години: необходимостта от по-бързи, по-прозрачни и по-евтини услуги, както и необходимостта от отдадени хора. Ето защо ние се фокусираме и върху двете като търсим най-доброто в нашите хора и услуги”, сподели Йохан Габриелс (Johan Gabriels), регионален директор за Югоизточна Европа в iBanFirst.

    „За мен е чест да бъда част от местния екип на iBanFirst. Компаниите в България се нуждаят от иновативни финансови решения, за да извършват по-лесни, по-бързи и по-прозрачни международни плащания, а iBanFirst може да им ги предостави. Също така, значителен брой компании преминават през големи стратегически промени и несигурност в момента предвид настоящите икономически обстоятелства. Те се нуждаят от надежден партньор, който да ги подкрепя в управлението на риска и трансграничните плащания повече от всякога. Очаквам с нетърпение да използвам пазарния си опит, за да предоставя на клиентите ни най-добрите услуги в зависимост от техните нужди.“, сподели Веселин Бекяров, Главен Валутен Дилър за България в iBanFirst.

    iBanFirst предоставя платформа за онлайн банкиране от последно поколение, която позволява на компаниите да извършват бързи, икономически ефективни и сигурни плащания в над 30 валути и да се предпазват от валутни рискове. Разнообразието от предлаганите финансови услуги, прозрачността на търговските процеси и подкрепата, предоставяна от финансов екип, са ключови фактори за нарастващия интерес, на който iBanFirst се радва на местния пазар. Освен това както наредителите, така и получателите могат да проследяват състоянието на всяко плащане в реално време, което им осигурява пълна видимост върху процеса на трансакциите и клиентите намират това за полезно.

    До края на 2022 г. iBanFirst България има за цел да изгради солидно бутиково портфолио от клиенти и да увеличи екипа си до 10 валутни експерти. Основните целеви клиенти са компании с годишен обем на валутната търговия от поне 500 000 щатски долара. 

    Понастоящем iBanFirst разполага с 12 офиса в 9 европейски държави. Първoначално компанията се развива във Франция, Белгия, Нидерландия и Германия. През 2021 г. компанията започна разширяването си в Южна и Източна Европа след сключване на споразумение за капиталова инвестиция с американския фонд Marlin Equity Partners в размер на 200 млн. евро. През последните месеци под регионалното ръководство на Йохан Габриелс бяха открити четири местни офиса в България, Румъния, Унгария и Италия.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам