петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  793 прочитания

  iBanFirst открива офис в България

  Финтех компанията предвижда да изгради местен екип от специалисти по валути и валутни операции
  09 март 2022, 10:38 a+ a- a

  iBanFirst, платежна институция в континентална Европа, обслужваща малки и средни предприятия (МСП) с международна търговия, избира България за свой втори регионален офис като част от експанзията си в Югоизточна Европа. Компанията има месечен обем на трансакции на стойност 2 млрд. евро на европейско равнище и очаква удвояване на тази цифра до края на годината. Деан Тодоров е назначен за директор на българския клон. Той ще ръководи локалните операции на iBanFirst в координация с Йохан Габриелс (Johan Gabriels), регионален директор за Югоизточна Европа, който има 12 години опит в управлението на банки и финтех компании в България и Румъния.

  iBanFirst предоставя платформа за онлайн банкиране от последно поколение, чрез която фирмите могат да извършват бързи, икономически ефективни и сигурни операции в над 30 валути, като едновременно с това могат да хеджират валутни рискове. Уникалната функционалност за отворено банкиране позволява на клиентите да извършват всички свои валутни операции в един интерфейс – от инициирането на плащане до уреждането на фактури на външни доставчици. По този начин се опростяват рутинните ежедневни операции. Освен това както наредителите, така и получателите могат да следят състоянието на всяко плащане в реално време, което им осигурява пълна видимост върху процеса.

  Финтех компанията предвижда да изгради местен екип от специалисти по валути и валутни операции, за да може още през първата година на дейността си в България да създаде солидно бутиково портфолио от клиенти. Всеки клиент ще има предимството да бъде обслужван от специално определен за него специалист и да провежда редовни срещи с екипа.

  Йохан Габриелс, регионален директор за Югоизточна Европа iBanFirst

  „Решението ни да назначим Деан Тодоров е част от глобалната ни стратегия за увеличаване на конкурентното ни предимство чрез съвместните усилия на най-добрите специалисти във всяка страна. Въпреки че сме финтех компания, ние сме убедени, че най-ценният ни актив е екипът от талантливи хора. Те ни позволяват да предлагаме на клиентите си най-добрите консултантски услуги, за да могат те да вземат интелигентни решения и да работят ефективно“, споделя Йохан Габриелс, регионален директор за Югоизточна Европа в iBanFirst.

  iBanFirst разширява дейността си в Югоизточна Европа след сключването на споразумение за капиталова инвестиция на стойност 200 млн. евро с Marlin Equity Partners (МЕР), което осигурява средства за разработване на нови продукти, експанзия на международните пазари и сливания и придобивания. По силата на споразумението МЕР вече е основен акционер в iBanFirst, а главният изпълнителен директор и основател на компанията Пиер-Антоан Дюсулиe (Pierre-Antoine Dusoulier) сега е вторият най-голям акционер. В допълнение на българския и румънския офис, iBanFirst планира откриването на още офиси в Унгария и Италия в близко време.

  Основана в Париж през 2013 г., iBanFirst e регулирана като платежна институция, обслужваща хиляди клиенти в цяла Европа. iBanFirst членува в глобалната междубанкова комуникационна мрежа SWIFT, сертифицирана е за единната зона за плащания в евро (SEPA) и е акредитиран доставчик на услуги по предоставяне на информация за сметка (AISP) и услуги по иницииране на плащане (PISP). Като финтех компания iBanFirst също така е носител на редица награди. iBanFirst е в класацията на Financial Times на 1000-та най-бързо развиващи се компании в Европа вече две поредни години (2020–2021 г.) и в класацията Technology Fast 50 на Deloitte Белгия (с отличия за 4 поредни години – от 2018 г. до 2021 г.).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 7 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство
  преди 7 часа
  От октомври спира достъпът до старата е-платформа на НАП
  Над 2 млн. пъти са ползвани е-услугите в обновения портал на НАП само за месец
  преди 7 часа
  27 дестски градини се строят в София в момента
  Новата сграда на детска градина в район „Витоша“ беше открита
  преди 8 часа
  БНБ: Има рискове за нарастване на задлъжнялостта
  Централната банка повишава нивото на капиталовия буфер за рискови заеми от октомври 2023