вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  629 прочитания

  САЩ отпуска $12 млрд. за преход на автомобилната индустрия

  Програмата е насочена към изграждане на нови или обновяване на съществуващи съоръжения за производство
  05 септември 2023, 07:50 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Министерството на енергетиката на САЩ съобщи, че планира да подпомогне прехода на автомобилната индустрия към електрически превозни средства (EV) с $12 млрд. заеми и безвъзмездни средства (грантове).

  В съответствие на целта на президента Джо Байдън да стимулира продажбата на електромобили в САЩ, Департаментът на енергетиката ще предостави $2 млрд. безвъзмездни средства и $10 млрд. заеми, за да подпомогне превръщането на американски автомобилни производители и съоръжения за доставки в производствени центрове за хибридни и електрически превозни средства, съобщава CNN.

  Програмата има за цел да изгради или обнови фабрики в общности със съществуващи съоръжения за производство на автомобили и да подсили вътрешната верига за доставки на EV.

  Обещанието за финансиране идва, след като администрацията на Байдън обяви по-рано тази година амбициозно политическо предложение, което може да изисква електрическите превозни средства да съставляват две трети от новите автомобили, продадени в САЩ до 2032 г. Преди това администрацията на Байдън нареди на федералното правителство на САЩ да стигне до нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г.

  Департаментът по енергетиката заяви, че планира да инвестира отделни $3,5 млрд., за да стимулира производството на модерни батерии и материали за батерии в САЩ, за да подпомогне прехода на страната към електрически превозни средства и чиста енергия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 12 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани