понеделник, 06 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1992 прочитания

    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.

    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    24 април 2024, 16:21 a+ a- a

    Снимка: IWG

    IWG, световен доставчик на гъвкави работни пространства с марки, включително Regus и Spaces, очаква рекорден ръст на мрежата си през 2024 г., тъй като бизнеси от всякакъв размер възприемат предимствата на хибридната работа.

    Миналата година IWG добави 867 нови локации - почти удвоявайки броя на новите локации в сравнение с предходната година, 95% от които се предоставят чрез споразумения за управлявано партньорство. През 2024 г. IWG ще продължи да се фокусира върху разширяването на база на малък капитал.

    Тези данни идват на фона на най-високия приход в 35-годишната история на IWG, до $4,27 млрд. през 2023 г., което е 10% ръст в сравнение с предходната година.

    Бързото прибавяне на нови локации се дължи на собственици на имоти и партньори, които се стремят да се възползват от бързо нарастващото търсене на хибридна работа. Собствениците на имоти избират да си партнират с водещата в индустрията хибридна работна платформа на IWG и да се възползват от избор от множество марки, включително Regus, Spaces, HQ и Signature.

    Като световен лидер в хибридната работа, в момента IWG има приблизително 4000 локации в повече от 120 държави, но потенциалът за по-нататъшен растеж е експоненциален с приблизително 1,2 милиарда офис служители в световен мащаб и общ адресируем пазар от над $2 трилиона.

    IWG си партнира с наемодатели и предприемачи, за да трансформира традиционните пространства в динамична и процъфтяваща работна среда, като същевременно генерира значителни и устойчиви потоци от приходи за своите партньори. Миналата година IWG добави 867 нови локации към своята мрежа, в сравнение с 462 през 2022 г., така че този нов етап показва значителен растеж.

    Нарастващото търсене сред собствениците на имоти и инвеститорите за откриване на нова локация на IWG или преустройство на съществуващи такива се движи от две различни, но допълващи се тенденции в областта на недвижимите имоти. Първо, компаниите преоценяват своето портфолио от имоти и намаляват площите в централните части на градовете, заменяйки дългосрочните, ограничителни и скъпи наеми с гъвкаво пространство с оператори като IWG. Второ, компаниите заемат гъвкаво работно пространство в местните квартали, по-близо до местата, където служителите им живеят и искат да бъдат, като част от все по-популярния офис модел „център и спици“, в който служителите разпределят времето си между дома, местните офиси, и централата в града.

    По-голямата част от новите локации на IWG са в предградията, по-малките градчета и градове. Те дори включват населени места с 5000 - 10 000 жители като Касъл Донингтън, Ившам и Кетъринг в Обединеното кралство, както и Дестин, Уилимантик и Стафорд в САЩ, които виждат силното търсене на хибридни работни решения. Групата разширява локациите в мрежата си дълбоко в сърцето на общностите, където са необходими.

    Скорошно проучване на IWG и Arup установява, че броят на офис служителите в градовете може да се увеличи с до 175% в Обединеното кралство и 60% в САЩ, тъй като бизнесът трайно преминава към хибридна работа. Учени, като професор Никълъс Блум от Станфордския университет, очакват, че до 30-40% от работниците ще работят на хибридния модел в дългосрочен план.

    Желанието на служителите да избегнат дългите и скъпи ежедневни пътувания до работното място също оказва голямо влияние, като много от тях се стремят към подобряване на баланса между професионалния и личния живот и намаляване на ненужните разходи. Според проучването на IWG, само един на всеки петима служители би пътувал повече от 30 минути дневно, докато 60% изразяват желание за работно място в рамките на 15 минути от домовете си. Проучване на 2000 хибридни служители също показа, че те се радват на средно увеличение от 4,7 седмично за упражнения, 71 часа сън годишно и подобрения в начина си на хранене.

    Предвижда се секторът на гъвкавото работно пространство да нарасне с 600% до 2030 г., а данните от Indeed, най-големият сайт за работа в света, наскоро отчетоха зашеметяващо увеличение от 6531% в търсенията на „хибрид“. Тъй като бизнесът възприема хибридната работа в дългосрочен план, решенията на IWG се превръщат в стратегическо предимство за собствениците на имоти, които искат да се възползват от тази тенденция.

    Марк Диксън, основател и главен изпълнителен директор на IWG, коментира: „В IWG ние ускорихме нашата стратегия за растеж с лек капитал, което ни позволява да се възползваме от нарастващия набор от инвеститори в имоти, които се стремят да увеличат максимално възвръщаемостта си, като си партнират с нас. Подписахме два пъти повече споразумения през 2023 г., отколкото през предходната година, и продължаваме да ускоряваме още повече.

    Мрежата на IWG се разраства бързо, за да отговори на значителното търсене на висококачествени гъвкави работни пространства близо до хората, тъй като хибридната работа продължава да се превръща в модел на работа по подразбиране за офис служителите.“

    Томас Синклер, главен директор по развитието на IWG Group, коментира: „Ние правим значителни крачки към нашата цел да имаме център на IWG в обсега на всеки град, село и предградие на нашите ключови пазари, като същевременно предоставяме неповторимата възможност за собствениците на имоти и инвеститорите да превърнат сградите в процъфтяващи гъвкави работни пространства. Този крайъгълен камък говори за доверието, което нашите партньори оказват на IWG, и ние очакваме с нетърпение да продължим да разширяваме мрежата си в сърцето на общностите, отговаряйки на нарастващото търсене от милиарди офис служители по целия свят.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19