понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  429 прочитания

  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill

  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  04 юли 2022, 10:17 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Глобалният доставчик на финансови услуги iBanFirst обяви придобиването на базирания в Лондон доставчик на FX услуги Cornhill. Това придобиване се основава на партньорството на iBanFirst с инвеститора Marlin Equity Partners от юни 2021 г. и на амбицията на компанията да ускори международната си експанзия, да укрепи партньорствата си и да затвърди лидерството си на пазара в Европа. Придобиването на базирания в Лондон доставчик на FX услуги Cornhill, което в момента очаква одобрение от регулаторните органи, ще засили стойностното предложение на iBanFirst за малки и средни предприятия (МСП) чрез опростяване на преводите в британски лири (особено след Брекзит) и ще предложи на клиентите на Cornhill достъп до трансграничната му технология от последно поколение.

  Cornhill International Payments е базирана в Обединеното кралство платежна институция, специализирана в областта на валутния обмен и управлението на риска. Основана през 2007 г. и базирана в сърцето на Лондон, Cornhill е създадена с една основна цел - да направи валутните операции лесни и по-прозрачни за клиентите. Cornhill има за цел да улеснява и да прави по-икономически ефективно изпращането на парични средства по света за компании и физически лица. Cornhill получава разрешение за извършване на дейността на платежна институция от FCA през 2009 г. и помага на хиляди клиенти да управляват своите валутни нужди. Cornhill разполага с опитен отдел от валутни дилъри, които се фокусират върху изграждането на солидни взаимоотношения за постигане на максимална добавена стойност. Обслужването винаги е било на преден план в етиката на Cornhill, което е довело до значителни нива на задържане на клиенти, а също и до отлични отзиви, както се вижда от страницата на Trustpilot с 4,9/5.

  „Наистина сме впечатлени от качеството на услугите, които Cornhill предоставя. Успехът ни се дължи на партньорства със сходно мислещи компании, които имат същите ценности като нас, а бизнес моделът на Cornhill се вписва идеално във философията ни в iBanFirst, където вярваме в трансграничното сътрудничество и първокласното обслужване на клиентите. Това придобиване подкрепя амбицията ни да се превърнем в световен лидер в областта на многовалутните плащания за МСП. Навлизането ни в Обединеното кралство представлява ключов етап и бележи присъствието ни в 10 държави. В бъдеще планираме да продължим да се разрастваме в цяла Европа, като насочваме вниманието си по-специално към Швейцария, Скандинавия, но също и към Северна Америка.“, заяви Пиер-Антоан Дюсулиe (Pierre-Antoine Dusoulier), главен изпълнителен директор на iBanFirst.

  „Горди сме и очакваме с нетърпение да се присъединим към iBanFirst. Пандемията подчерта важността от дигитализация на платежните процеси и съчетаване на мащабно управление на валутен риск с технологично ноу-хау. След като обмислихме различни варианти, иновативната платформа и технологичният опит на iBanFirst се оказват най-доброто решение, което да отговори на нуждите на нашите клиенти и на британския пазар като цяло. Благодарение на iBanFirst клиентите на Cornhill ще се възползват от подобрено трансгранично преживяване с функции като Payment Tracker, която позволява на клиентите да проследяват плащанията си по същия начин, по който потребителите могат да проследяват пратките си.“, заяви Вивек Савани (Vivek Savani) изпълнителен директор на Cornhill.

  След Брекзит и с наближаването на края на преходния период за клиентите от Обединеното кралство и ЕС е изключително важно да могат да разчитат на партньори, които са стъпили здраво от двете страни на Ламанша. Това придобиване дава възможност на iBanFirst да разшири обхвата на услугите си в международен план и да включи Обединеното кралство към юрисдикциите, в които може да оперира като платежна институция.

  „За клиентите на iBanFirst това придобиване ще създаде платежен коридор, който ще улесни и ускори входящите и изходящите трансакции в британски лири. Тук, в България, входящите и изходящите плащания в британски лири представляват значителен дял от общия брой на обработените плащания годишно, следователно добавянето на местни сметки в Обединеното кралство към платформата ще ни позволи да продължим да предоставяме оптимални услуги на нашите клиенти.“, каза Деан Тодоров, директор за България в iBanFirst.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 37 минути
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 1 час
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 1 час
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии