петък, 24 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6988 прочитания

  Най-полезните обучения: Мария Иванова от Progress за Visual Studio Live и курсовете на д-р Шефали Тсабари

  През изминалите месеци бях силно впечатлена от две обучения - едното е свързано с моята професия, а другото с ролята ми на родител, казва Мария
  02 февруари 2024, 12:09 a+ a- a

  Мария Иванова - Старши Мениджър „Продуктов мениджмънт“ в Progress. Снимка: Личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? 

  Вижте какво препоръчва Мария Иванова - Старши Мениджър „Продуктов мениджмънт“ в Progress.

  През изминалите няколко месеца бях силно впечатлена от две обучения. Едното е свързано с моята професия на продуктов мениджър на водещите библиотеки и инструменти за създаване на приложения с .NET – Progress Telerik, а другото - с основната роля в живота ми – тази на родител.

  През миналото лято с мои колеги от Progress имахме възможността да посетим конференцията Visual Studio Live, която се проведе в централата на Microsoft в Сиатъл, САЩ. Вече повече от 20 години работя с технологиите на Microsoft и за мен беше изключително преживяване да прекарам няколко дни на територията на техния кампус и да се срещна на живо с едни от най-големите имена в .NET света. Конференцията беше обогатяваща и вдъхновяваща – съчетаваше лекции, технологични дема, различни работилници с най-новите продукти на компанията, както и дискусии за бъдещето на различни платформи, езици и инструменти за разработка на приложения. Темите застъпваха почти всички сфери на разработката на софтуер – очаквани новости в .NET фреймуърка, бази данни, облачни решения, GitHub, продуктивност с AI и Copilot. Организацията беше перфектна, като освен за сериозните теми беше предвидено време и за нетуъркинг и развлечения. Фактът, че бяхме в централата на компанията, ни даде възможност да се срещнем с различни екипи на Microsoft, с които от години работим заедно по разрастването и подсилването на общността от .NET разработчици.

  В личен план бях силно впечатлена от едно онлайн обучение за родителство на тийнейджъри на известната психоложка д-р Шефали Тсабари. Подрастващите в тази възраст все повече търсят своята самостоятелност. Именно затова в този период един родител не трябва да се фокусира толкова върху възпитаването и даването на помощ, а трябва да изгради силна приятелска връзка с тях. В концепциите на д-р Шефали е заложено противопоставянето correction – connection, т.е. ситуации, в които един родител трябва да постави граници и да предприеме коригиращи действия, но основният фокус остава върху изграждането на силна връзка с децата. Имаше и много примери за справянето с трудни ситуации и как един родител да подходи при воденето на сериозен разговор като партньор и съотборник на детето си, а не само като коригиращ възрастен. Обучението ми даде много насоки за промяна в начина на мислене и взаимодействие с моите деца. Препоръчвам нейните книги и обучения на всеки, който е в този етап от живота си.


  Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 21 часа
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 23 часа
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 1 ден
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 1 ден
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  преди 2 дни
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton