понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  915 прочитания

  Момчил Бояджиев е новият изпълнителен директор на Групата Булмаркет

  Той има близо 20 години опит на управленски позиции
  13 септември 2023, 10:05 a+ a- a

  Снимка: Булмаркет

  Момчил Бояджиев се присъединява към екипа на Групата Булмаркет като изпълнителен директор. С близо 20 години опит на управленски позиции, той ще отговаря за основните операции и устойчивото бизнес развитие на двете главни крила на Групата – „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс“, които включват дейности от производство на биогорива, растителни масла, шрот и фармацевтичен глицерин, през логистични услуги, търговия и дистрибуция на светли горива до машиностроене. Бъдещите стратегически посоки на развитие на компанията ще се определят от Съвета на директорите на Групата Булмаркет и Общото събрание на акционерите.

  Кариерата си Бояджиев започва във финансовия сектор, като не след дълго се насочва към продажбите и търговията и от 2006 г. става част от българския екип на световен лидер в бързооборотните стоки. През 2013 г. се присъединява към регионален лидер в производството на бои и покрития с голямо фабрика и развойна дейност в България, където заема позициите търговски и изпълнителен директор за страната. Преди Групата Булмаркет Бояджиев е изпълнителен директор за България на международна компания, водеща в сферата на индустриалния инженеринг.

  Основен фокус в кариерата на Бояджиев е високото качество на услугите към партньорите и клиентите, подпомагането за иновативно и ефективно развитие на градската среда и създаване на повече условия за образование и професионално развитие за местни общности.

  Групата Булмаркет е най-голямата частна българска индустриална група в страната. Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на вагони и локомотиви и тежко машиностроене.

  Πpeз пъpвитe мeceци нa нoвaтa cи пoзиция Момчил Бояджиев щe ce cъcpeдoтoчи въpxy изгpaждaнeтo нa дългocpoчнa cтpaтeгия, фoĸycиpaйĸи ce въpxy ycтoйчивoтo paзвитиe и oтгoвopнocт. Приоритети са както развитието на основното портфолио от услуги в Групата, така и новите индустриални инициативи в лицето на „Локомотивен и вагонен завод 1866“ и „Индустриален Парк Раднево“. Ocнoвна цел щe бъдe и надграждането и стриктното изпълнение на дългосрочната ESG стратегия за устойчиво развитие на Групата, чиито операции само за изминалата година спестиха повече от 1 000 000 тона въглеродни емисии.
  „За мен ролята на изпълнителен директор на „Булмаркет Груп“ е повече от управленска позиция.

  Тя е отговорност и пряко поет ангажимент за продължаване на дело, в което са инвестирани повече от 25 години неуморен труд на много мотивирани хора. Труд, който дава резултат с една променяща се в положителна посока среда за толкова много семейства и общности в Русе, в градове в България, а вече и по света. Отговорността и мотивацията на ръководството на компанията е силно зареждаща и ще бъде и моя движеща сила за това да продължим да даваме ежедневен пример с работата си за начините, по които българската индустрия може да развива глобално присъствие и да трансформира икономическия подем на страната ни.“, споделя Бояджиев.

  Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на локомотиви и вагони.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Ди Си Ей Мениджмънт финализира придобиването на АСВ
  Сделката е една от най-значимите във финансовия сектор в България за последните години
  преди 3 часа
  ЕК е получила ревизирания ПВУ на България
  Комисията има 2 месеца, за да прецени дали измененият план все още отговаря на всички критерии
  преди 4 часа
  Трябва да имаме много постоянна и последователна политика за сектор енергетика
  Това заяви европейският депутат Цветелина Пенкова по време на форума BeRenewable 2023
  преди 4 часа
  Новата офис сграда на SAP в България официално отвори врати
  SAP Center Sofia е с капацитет от над 1000 работни места
  преди 5 часа
  УниКредит коригира нагоре прогнозата си за ръста на българската икономика
  Увеличение на лихвите по ипотечните кредити в лева в края на тази и през следващата година, очакват от банката
  преди 8 часа
  В тези 11 сектора расте рискът от забавени плащания у нас
  2/3 от секторите, които Allianz Trade следи в България, са в “оранжева” зона за чувствителен риск от забавени плащания