сряда, 24 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2416 прочитания

  Спартак Кабакчиев е новият Главен Оперативен Директор на Бианор Холдинг

  Той е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията
  09 февруари 2023, 09:05 a+ a- a

  Снимка: Бианор Холдинг

  Спартак Кабакчиев се присъединява към екипа на Бианор Холдинг АД като Главен Оперативен Директор от началото на месец февруари т.г. Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията и по-конкретно в областта на бизнес развитието, стратегическото управление и партньорствата.

  Спартак Кабакчиев е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. До януари 2023 г. Кабакчиев заема позицията директор стратегически партньорства в Quickbase. Преди това е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ. Кабакчиев е ръководил и бизнес развитието на Flipps Media, дъщерно дружество на Бианор Холдинг, при стъпването на компанията на американския пазар и привличането на инвестиции от водещи фондове в Силициевата долина.

  „Бианор Холдинг“ АД води началото си от създадената през 1998 г. ИТ фирма Арексус. През 2006 г., Бианор става първата българска софтуерна компания провела успешно първично публично предлагане на Българска Фондова Борса (БФБ: BNR). „Бианор Холдинг“ АД обединява и ръководи група от високо-технологични компании предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от отбранителната, телекомуникационната, технологичната, медийната, финансовата индустрия, и обществения сектор. Групата се фокусира върху изграждането и разширението на екосистема от технологични компании, които работят в синергия. Целта е създаването на условия за сигурни инвестиции в ИТ бизнес основан на сериозен опит, внимателен подбор и разнообразен клиентски профил.

  Разширяването на ръководния екип на Бианор Холдинг е с цел реализирането на стратегията за растеж и развитие на групата. Планира се, в допълнение на органичния бизнес растеж в областта на отбраната и комуникациите, разрастването да се осъществи и чрез придобивания. Кабакчиев ще се ангажира с процеса по придобивания и интеграция и ще подпомага дъщерните компании в управлението на продажбите и разширяване на партньорствата, идентифициране и реализиране на стратегическите цели, и постигане на синергии между компаниите от групата.

  „С привличането на Спартак целим да ускорим реализирането на стратегията ни за бизнес развитие и да задълбочим връзките със стратегически партньори,“ казва Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на „Бианор Холдинг“ АД. „Спартак притежава богат опит в управлението на български и международни компании и вярвам, че той ще изиграе ключова роля за продължаващия успех на групата,“ допълва Йорданов.

  „Много се радвам да се присъединя към екипа на Бианор и отново да работя рамо до рамо с Коста,“ споделя Спартак Кабакчиев. „Следя с интерес развитието на компанията през годините и вярвам, че пред нас има изключителни перспективи за растеж, особено в областта на отбраната и комуникациите. Всички в екипа сме амбицирани да изведем Бианор Холдинг сред водещите ИТ групи на пазара и да я превърнем в притегателно място за най-успешните компании и екипи,“ казва Кабакчиев.

  „Бианор Холдинг“ АД започва подготовката за бъдещи увеличения на капитала, с които да финансира евентуални придобивания. На извънредно общо събрание, което ще се състои на 9 февруари в офиса на дружеството в София, акционерите ще обсъдят промени в устава, за да регламентират увеличенията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Проучване: 15% от офисите в София са празни
  Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
  преди 11 часа
  Турция ще предлага визи за дигитални номади
  Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
  преди 12 часа
  преди 12 часа
  FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
  Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
  преди 15 часа
  Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
  В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
  преди 15 часа
  Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
  Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд