сряда, 01 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5897 прочитания

    HR Jobs in BG: Какво е да работиш HR Business Partner в HeleCloud?

    За професията и възможностите за развитие разказва Павлина Колева в ролята ѝ на HR Business Partner в ХелеКлауд
    28 февруари 2022, 09:39 a+ a- a

    Павлина Колева - HR Business Partner в HeleCloud

    Павлина Колева записва направление „Икономика“ в УНСС и след втората година избира специалност „Застраховане и социално дело“. Като част от програмата изучава предмети като „Икономика на труда“, „Организационно поведение“, „Организация и трудови стандарти“, които счита, че се оказват ключови за по-нататъшния й интерес в сферата на човешките ресурси. Започва кариерата си в HR областта със стажантска програма в банка, след това кариерата и продължава в агенция за подбор на управленски кадри, а от 2019 се присъединява към ХелеКлауд.

    Какво е да си HR Business Partner в HeleCloud, какво включва работата и, какви умения и качества са необходими, как поддържа квалификацията си и кои са най-големите заблуди за тази професия, разказва Павлина Колева.

    Павлина, как стартира Вашата кариера?
    Практически досег с HR имах в рамките на две стажантски програми. Едната от тях беше в банка и свързана с по-административна дейност. След това исках да се запозная и с подбора на служители, и така започнах работа в агенция за подбор на управленски кадри. В агенцията помагах по няколко направления - подбор, обучения и оценяване, което ми даде добра представа за различните HR направления и ме насочи към подбора. Първата ми среща с ИТ подбор беше в международна компания за ИТ услуги. Там започнах работа като част от въвеждаща програма за ИТ рекрутъри и се запознах с предизвикателствата при набиране на хора в този сектор.

    Кога и как започнахте работа при настоящия си работодател?
    В края на 2018 г. получих страхотно предложение за работа от ХелеКлауд и през януари 2019 г. започнах като специалист “Човешки ресурси”. Компанията все още беше стартъп с офиси в Лондон и София (по-късно стъпихме и в Хага). Екипът беше около 35-40 души, а работата обещаваше да бъде много интересна, заради голямо разрастване и структуриране на доста процеси. ХелеKлауд тогава беше един от пионерите в България за облачни услуги. Основният ми фокус беше върху подбор на Cloud инженери и консултанти, което беше предизвикателство – Amazon Web Services все още не беше толкова разпространена технология у нас, а търсехме хора, които да консултират клиенти за оптимално мигриране към облака. С интензивното разрастване на компанията имах възможност да натрупам опит в HR администрация и развиване на политики и проекти. В началото на 2020 г. поех допълнителни отговорности и преминах в ролята на бизнес партньор „Човешки ресурси“.

    Парти по случай 5-тия рожден ден на HeleCloud

    Какви са основните Ви отговорности на тази позиция?
    В момента отговарям пряко за програмите ни за управление на представянето и възнагражденията, както и за ангажираността на служителите. Също така участвам в процеса по подбор и ориентация на нови служители, както и в изходящи интервюта. Работя пряко с екип от технически лидери, с които споделяме цели и предизвикателства. Компанията наскоро беше придобита от софтуерния гигант SoftwareONE и в процеса на интеграция, отговарям за вътрешната комуникация към служителите.
    Най-голямото предимство на разрастваща се компания като ХелеКлауд е гъвкавостта на предлаганите възможности за развитие. През трите години, в които работя тук, отговорностите ми се променяха спрямо нуждите на компанията и моите професионални интереси.

    Презентация пред студенти

    Как типично протича един работен ден?
    Динамиката в работния ден за мен е константа, което всъщност е причината толкова много да харесвам работата си. Дните ми протичат в оперативни задачи, срещи с лидерите и служителите в компанията, интервюиране на кандидати. Старая се да отделям време за консултиране по различни казуси, когато колегите се нуждаят от съдействие. Работим в хибриден модел – голяма част от срещите ни протичат онлайн, но и често сме в офиса, за да се социализираме с колегите.

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    Несъмнено има много качества и умения, които са от полза на един специалист в човешките ресурси – добри комуникационни умения, аналитично мислене, управление на приоритети и управление на времето, са само част от тях. Важно е и да имаш разбиране за индустрията, в която работиш. Лично за мен, ключови качества са проактивността и желанието за учене – следенето и внедряването на добри практики от пазара, но също така да се уча от конструктивна обратна връзка и различни работни предизвикателства.

    Как поддържате знанията и квалификацията си?
    Непрестанно търся информация по теми, които ме вълнуват. Може би най-много съм научила така, в хода на работа – най-вече за проекти, които трябва да имплементираме за първи път. Разбира се, харесвам и формални обучителни програми. В ХелеКлауд съм се възползвала от платформи за онлайн обучения, различни практически обучения, бизнес литература. В последните няколко години стартирахме инициатива да станем „емоционално интелигентна компания“. Доста е интересна зависимостта между емоционалната интелигентност и това доколко човек е успешен в ролята си и като лидер. Способността да бъдем осъзнати за себе си и за хората около нас, да имаме предвид емоциите си при вземане на решения, са разковничето при работа с хора. Запознаването с ЕИ определено ми даде възможност за „поглед навътре“ и рефлексия върху качествата, които бих искала да продължавам да развивам.

    Какви са възможностите за развитие?
    Възможностите за развитие са неограничени. Бих казала, че зависят най-вече от силните страни на човек – има по-административни роли, свързани с легални взаимоотношения и работа с информация, но има и редица креативни специализации в HR – например ролите, свързани с развиване на работодателската марка.
    Пандемията също доста промени начина ни на работа – даде ни свободата да работим практически отвсякъде и разшири границите за наемане на таланти от всякакви локации.

    Кои са най-големите заблуди за HR професията?
    Има доста разпространени митове за професията ни. Най-голямата заблуда според мен е, че единствено HR отговаря за хората в една организация. Отговорността за ангажираност и благополучие на служителите е споделена. Въпрос е на сработване между специалистите по HR, които дават нужната подкрепа и насоки към мениджмънта, и лидерите, които работят пряко със своите екипи. Целите, които си залагаме в ХелеКлауд на ниво организация, винаги са свързани с HR метрики – включително разрастването на екипите ни, желани нива на ангажираност в компанията, минимизиране на текучеството и разработване на програми за дългосрочно задържане на служителите.

    Вярвате ли, че баланс между работа и личен живот е постижим и ако – да, как го постигате?
    Най-положителното следствие от пандемията е фактът, че се даде по-голяма гласност на тази наболяла тема. Дали е постижим балансът между двете – смятам, че да, макар и не винаги да е лесно. За мен дългосрочната работа от вкъщи беше предизвикателна отначало. Важно е човек да може да поставя граници – с времето свикнах да не чета имейли извън работно време и да не съм онлайн 24/7. Старая се да разделям личното от работното, доколкото мога, да прекарвам повече свободно време с близките ми и да се наслаждавам на креативни дейности.

    По какви проекти работи HeleCloud в България вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на HeleCloud Bulgaria LLC в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    JOBS in BG: Какво е да работиш като експерт по анализи и търговия с електрическа енергия в EVN?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в GfK Bulgaria?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като Lead Recruitment & Resourcing Advisor в Questers?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като старши експерт „Човешки ресурси, трансакции“ в Cargotec България?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като Talent Acquisition Manager в Concentrix?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър „Знание“ в DHL Freight ESS?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш кaто мениджър на програмисти в GfK?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като HR Ops Transition Lead в The Adecco Group
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Support & Monitoring в myPOS
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Database Administrator в Schwarz IT България?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като старши съветник „Управление на HR ефективността и организационен дизайн“ в Теленор България
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като старши мениджър „Обучение и развитие“ в УниКредит Булбанк?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като Chief People Officer в Scalefocus?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър „Продукти и продажби“ в CLICO България
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като SAP Real Estate Application Specialist в Schwarz IT България?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Agile Coach в GfK Bulgaria?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като Product Operations Manager в Advent Group?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като DevOps Engineer в News UK екип в Questers?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ментор в Скейл Фокус Академия?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като SAP консултант Трежъри и Финанси в Атос България Компетънси Център?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като тестер в KBC Shared Service Center Varna?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като дизайнер на обучение в Телерик Академия?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Commercial Expert в StorPool Storage?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като IT Lead в Auxionize?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of IT във FIO Systems Bulgaria, част от Hypoport Group
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като младши системен администратор в StorPool Storage?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ETL/AB Initio Specialist в Schwarz IT България
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като старши мениджър „Софтуерно инженерство“ в Progress?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Lead QA Engineer в Questers?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като главен софтуерен архитект във Fourth България?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като финансов директор на „Девин“
    JOBS in BG: Какво е да работиш като Learning Specialist в Sitel
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като аниматор в Anakatech
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Delivery в Coretech?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър проекти в Шенкер?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен анализатор в Astea Solutions?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като начален учител в Прогресивно училище?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Подбор“ в Easy Consult?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като управител на филиал в Kaufland България?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като системен администратор в StorPool?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Quantitative Analyst/Statistician в Tek Expert
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като QA инженер в Astea Solutions?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като директор B2B партньорства в Rakuten Viber?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Java Team Lead в DHL ESS?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист клиентски запитвания в Regiocom?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като главен бижутер-консултант в „Токаш”?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като инженер в „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън”
    JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител сектор в Kaufland България?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър на StorPool?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като хардуерен инженер във Visteon?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Group Manager в Strypes?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като индустриален инженер в „Буллтек“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Automation QA в DHL Enterprise Software Solutions?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като спедитор в „Гопет Транс“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по спорт в Прогресивно училище?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като 3D проектант на бижута в „Токаш“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като 3D артист в „Империя онлайн“? 
    JOBS in BG: Какво е да работиш като Project Operations Manager в Advent Group? 
    JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър по качеството в „Буллтек“? 
    JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по английски език в Прогресивно училище?  
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като проектен мениджър в DataArt?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Развитие на търговски обекти“ във „Филип Морис“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като художник на игри в „Империя Онлайн“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като инженер/консултант по облачни услуги в HeleCloud?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по изобразително изкуство в Прогресивно училище?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър във „Филип Морис“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като гейм дизайнер в „Империя Онлайн”?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като JavaScript Developer в Tick42?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Data Platform архитект в „Инспирит“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като старши програмист в Endava?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като консултант „Управление на риска“ в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като тест инженер в Melexis?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Vendor Debit Desk специалист в Ingram Micro?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като тест инженер в Endava?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Level 2 Support в Taulia?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Intelligent Systems в „Телелинк“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър в ТЕСИ?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като анализатор в Experian?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като .NET програмист в Tradologic?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Project Infrastructure във Fadata?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като дрогерист в dm България?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър в aiko?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Taulia?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като главен инженер в „Планекс”?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ML Lead - Flex team в HyperScience?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като супервайзър „Продажби“ в „Монделийз България“?JOBS in BG: Какво е да работиш като Quotations Engineer в Lufthansa Technik Sofia?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като технологичен трейнър в Телерик Академия?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като директор „Софтуерно инженерство“ в Progress?JOBS in BG: Какво е да работиш като координатор в Lufthansa Technik Sofia?JOBS in BG: Какво е да работиш като глобален мениджър „Обучения“ в Bayer?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Progress?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър на Roo Brands?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Ocado Technology?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като глобален директор „Продажби“ в „Софтуер Груп“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър на игри в Playtech Bulgaria?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като QA инженер в Proxiad Bulgaria?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Implementation Development Team Lead в „Софтуер Груп“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като iOS разработчик в MentorMate?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като технически директор в „Мнемоника“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като брокер на бизнес имоти в MBL|CBRE?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен разработчик в Luxoft?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като лидер на екип във Visteon?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител на полети в ДП РВД?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител на Android екип в MentorМate?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като данъчен консултант в EY?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 1 ден
    преди 1 ден
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 1 ден
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 1 ден
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 1 ден
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места