петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2418 прочитания

  „Еразъм+“ вече има мобилно приложение

  То ще предостави на всеки студент цифрова европейска студентска карта, валидна в целия ЕС
  21 септември 2021, 15:07 a+ a- a

  Европейската комисия представи новото приложение „Еразъм+“, което бележи нов етап в цифровизацията на образователната програма на Европейския съюз.

  Новото приложение, достъпно на всички езици, ще предостави на всеки студент цифрова европейска студентска карта, валидна в целия Съюз.

  Благодарение на приложението, което работи по системите Android и iOS, студентите ще могат:
  • да търсят и избират дестинация сред партньорите на университета;
  • да подписват своето онлайн споразумение за обучение;
  • да откриват събития и полезни съвети за своята дестинация и да се свързват с други студенти; както и
  • да получат своята европейска студентска карта, за да придобият достъп до услуги, музеи, културни дейности и изгодни предложения в приемните университети и държави.

  Еврокомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел заяви: „Хартията официално принадлежи към миналото. Това ново приложение „Еразъм+“ ще бъде „обслужване на едно гише“ за мобилните студенти, участващи в „Еразъм+“. Получаването на цялата информация с натискането на един бутон означава по-малко стрес, по-малко време за изпълнение на административните изисквания и по-голяма гъвкавост. Европейската студентска карта, достъпна чрез приложението, е важна стъпка към истинско европейско пространство за образование. Пространство, в което всеки студент се чувства включен и може да получи достъп до едни и същи услуги и еднакво признаване на образованието си.“

  Понастоящем над 4000 университета участват в мрежата „Еразъм без документи“, която им дава възможност да обменят по сигурен начин данни и по-лесно да установяват споразумения за обучение. Това сътрудничество в областта на цифровите технологии позволява въвеждането и широкото признаване на европейската студентска карта.

  "Над 600 000 студенти планират участие в мобилности през тази академична година. Мрежата „Еразъм без хартия“ създава място за виртуална среща между висшите учебни заведения. Новото мобилно приложение „Еразъм+“ и цифровата европейска студентска карта ще стимулират студентската мобилност в Европа и участието на студентите в образователни и културни дейности в изпълнение на визията ни за европейското пространство за образование“, коментира още Мария Габриел.

  В съответствие с Плана за действие в областта на цифровото образование новата програма „Еразъм+“ (2021—2027) подкрепя развитието на цифрови умения и допринася за цифровия преход на европейските образователни системи. С увеличен бюджет от над 28 милиарда евро за 7-годишния период „Еразъм+“ също така ще подкрепи устойчивостта на системите за образование и обучение в условията на пандемията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 минути
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 44 минути
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 59 минути
  преди 2 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 4 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 20 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите