неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2862 прочитания

    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва HALO Precision Diagnostics

    За ключовите проекти, екипите и технологиите, които използват, научете от Мартин Първанов – Head of Product в HALO Precision Diagnostics
    11 декември 2023, 15:10 a+ a- a

    Снимка: Мартин Първанов – Head of Product в HALO Precision Diagnostics

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.
    Какви продукти разработва HALO Precision Diagnostics, научете от Мартин Първанов – Head of Product в компанията.

    Мартин, разкажете ни кой е основният продукт, по който работят екипите в България.
    Основният продукт, по който работим, има за цел да предостави детайлна персонализирана оценка на здравето и риска от определен тип заболявания. Това става чрез комбинирането на няколко типа изследвания, като образна диагностика и генетични тестове. Резултатите предоставят възможност на пациентите и лекуващите им доктори да предприемат индивидуален подход както в лечението, така и в превантивните мерки.
    Първоначалният проблем, който решавахме в HALО, беше свързан със събирането и стандартизирането на данни, с достатъчно добър формат и качество, за да бъдат използвани за създаването на прецизна диагностика.
    Прекарахме около две години в разработването на решения, които да обхващат потока на данни в центровете за образна диагностика. След успешното пускане в експлоатация постепенно прехвърлихме усилията си върху разработването на продукт, обединяващ резултатите от различни изследвания за създаването на персонализирана прецизна диагностика.

    Бихте ли разказали малко по-детайлно за продукта?
    Първоначалното ни решението включва в себе си създаването на изцяло нова система за управление на данните, т.нар. radiology information system (RIS). Основните функции на платформата включват планиране на графика с пациенти, управление на вътрешни ресурси, проследяване на изследването от снимката до разчитане и оформяне и разпространение на резултатите, както и фактуриране на процедурите.
    Интересното в този продукт е, че създадохме изцяло нов компонент (PACS) за дистрибутирано съхранение и пренасяне на радиологични изображения, който в момента патентоваме.
    Продуктът, по който работим в момента следва модела на продукт като услуга и вътрешно го наричаме PDaaS – precision diagnostic as a service. Неговата цел е да преобрази центровете за образна диагностика в центрове за персонална прецизна диагностика.
    Това става най-общо чрез предлагането на генетични тестове, за които пациентите могат да дадат проба по време на посещението си за радиологична снимка. Така крайният резултат е не само разчитане на изображение, но и на определени гени, които оценяват предразположеността на пациента към определен тип заболявания, както и потенциалния ефект от следващи лечения.

    Movember in HALO – част от екипа на компанията се включва ежегодно и към Movember с цел повишаване на осведомеността за мъжкото здраве

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    В София работят около 80 души, като по-голямата част са софтуерни инженери. Служителите са организирани в 4 продуктови екипа, като за добрата им работа се грижат и спомагателни SRE, QA и Data звена. Продуктовият екип е един, като в него влизат продуктови мениджъри, продуктови дизайнери и дизайнери на съдържание. Отскоро започнахме формирането и на маркетинг звено. Също така разполагаме и със собствен HR и административен отдел.

    Какви технологии използвате?
    Стараем се да не сме суеверни и да избираме най-подходящата технология за разрешаването на всеки проблем, който срещаме. В момента нашият tech stack включва Java, Angular, Kubernetes, PostgreSQL, Tableu. От самото начало продуктът ни работи в наш собствен datacenter/cloud, който хостваме и оперираме сами.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти? Доколко екипите в България имат самостоятелност да вземат решения?
    Работният процес следва Agile методологията, като рамката е базирана на Scrum или Kanban. Процесите ни не са статични, стараем се да сме максимално продуктивни и бюрокрацията да е на минимум, затова, когато възникне нужда, ги променяме. Структурата ни е максимално плоска, като всеки проект има по един водещ инженер, дизайнер и продуктов мениджър. Те заедно отговарят за успеха на решението, по което работят, и имат свободата да комуникират с всички заинтересовани страни без значение от титлата, която носят.
    Решенията се изграждат изцяло от екипа в България, като, преди да започнем изпълнението им, биват представени и одобрени от необходимите звена отвъд океана. Това най-често са мениджърите на медицинските центрове, но понякога включват и CMO, CPO и CTO.

    Как се промени продуктът през годините?
    След лансирането на първия ни продукт най-голямата промяна дойде с идеята за създаване на собствена HALO лаборатория и включване на генетичните тестове като услуга в центровете за образна диагностика. Тази стъпка ни помогна да разширим диагностичните услуги, които нашите центрове предлагат като същевременно обогатихме и данните, с които разполагаме за всеки един пациент. По този начин имаме възможност да създадем подробна персонална картина за състоянието на всеки. Изследванията оценяват не само текущото състояние, но и риска и предразположеността към бъдещи заболявания. Това помага на лекуващите лекари да предприемат действия в посока превенция на появата им вместо реактивно лечение при вече налични симптоми.

    Кои са най-големите предизвикателства, които срещате в работата си?
    В момента най-големите предизвикателство пред нас са свързани с развитието и внедряването на продукта ни за прецизна диагностика. Бидейки нов като концепция, продуктът се радва на голям интерес, което изисква да сме внимателни и да поддържаме добър баланс между внедряване на нови клиенти и развитие на съществуващото решение.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за разработваните продукти?
    От софтуерна страна за нас е голямо постижение, че успяхме да създадем няколко изцяло нови продукта от нулата, които в момента се използват и показват значително подобрение в работата на центровете и лабораторията. От продуктова гледна точка за нас най-голямото постижение е, че помагаме на пациентите да разберат повече за здравословното си състояние и заедно с лекаря си да вземат информирано решение. Вече имаме няколко реални истории, в които благодарение на генетичните тестове успяваме да засечем заболявания в много ранна фаза, практически невидими за образната диагностика, и да доведем пациентите до положителна развръзка.

    Какво предстои?
    Целите за следващата година са да достигнем до възможно най-голям брой клиенти и да станем лидер на пазара в услугите за персонализирана диагностика, като продължим да иновираме и да развиваме продуктите си.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на HALO DIAGNOSTICS BULGARIA EOOD в Jobs.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ:   

    По какви проекти работи Технологичното звено на Аксенчър в България?
    Какви продукти разработва App Streams?

    По какви проекти работи SiteGround?
    По какви проекти работи TSD?
    По какви проекти работи Cosmos Thrace?

    По какви проекти работи Commetric?
    По какви проекти работи Центърът за интелигенти операции на Accenture в България

    Какви продукти разработва Tarya Fintech?
    По какви проекти работи Next IT Services?
    Какви продукти разработва CSoft?

    По какви проекти работи Burgiss?

    Какви продукти разработва DevOcean Solutions

    По какви проекти работи Digital Workplace екипът на Commerzbank DTC Sofia
    По какви проекти работи Антхил?

    По какви проекти работи Абалта Технолоджис?
    Какви продукти разработва iCard?

    По какви проекти работи SAP екипът на KPMG IT Service?
    По какви проекти работи Коника Минолта България?

    По какви проекти работи SoftServe в България?
    По какви проекти работи GlobalFoundries България?

    Какви продукти разработва Software AG България?
    По какви проекти работи myPOS?    
    Какви продукти разработва Uber Engineering София?
    По какви проекти работи Sciant?

    По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?
       
    По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
    По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology?
    По какви проекти работи INDUSTRIA?
    По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
    Какви продукти разработва SMSBump?
    Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
    По какви проекти работи Деспарк?
    Какви продукти разработва Cobuilder?
    По какви проекти работи Zariba Games?
    По какви проекти работи СТАНГА?
    По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?
    По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
    По какви проекти работи Accedia?
    По какви проекти работи Festo в България?
    По какви проекти работи SoftGroup?
    По какви проекти работи LimeChain?
    Какъв продукт разработва AMPECO? 
    Какви продукти разработва WPX?
    Какви продукти разработва Gtmhub?
    По какви проекти работи Региоком България?
    Какви продукти разработва „Уча.се“?
    По какви проекти работи DROXIC?
    Какви продукти разработва Delasport?
    По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София?
    По какви проекти работи ТехноЛогика?
    По какви проекти работи Godel Technologies?
    Какви продукти разработва ICDSoft?
    Какви продукти разработва „Алтерко“?
    Какви продукти разработва OfficeRnD?
    По какви проекти работи Motion Software?
    По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    По какви проекти работи TINQIN?
    По какви проекти работи Tek Experts?
    Какви продукти разработва TIMIFY?
    По какви проекти работи Eos Matrix?
    По какви проекти работи GemSeek?

    По какви проекти работи Milestone?
    По какви проекти работи ITGix?
    По какви проекти работи Devision?
    Какви продукти разработва Acronis?
    По какви проекти работи EPAM Systems
    По какви проекти работи KPMG ITS?
    По какви проекти работи Scalefocus?
    Какъв продукт разработва OpenTag?
    По какви проекти работи Anakatech?
    По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    Какви продукти разработва Balkan Services?
    По какви проекти работи Нетера?
    По какви проекти работи Fourth?
    По какви продукти работи Dynamo Software?
    По какви проекти работи Мнемоника?
    По какви проекти работи Paysafe?
    Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    Какви продукти разработва PROS?

    По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    По какви проекти работи Tick42?
    По какви проекти работи Grafixoft?
    По какви проекти работи Gameloft?
    Какви продукти разработва VMware?
    По какви проекти работи HeleCloud?
    Какви продукти разработва AtScale?
    По какви проекти работи Smart IT?
    Какви продукти разработва Infragistics?
    По какви проекти работи Appolica?
    По какви проекти работи Astea Solutions?
    По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    По какви проекти работи HPE?
    По какви проекти работи Mansion?
    По какви проекти работи А1 България?

    По какви проекти работи Dreamix?
    По какви проекти работи Immedis?
    По какви проекти работи SEEBURGER?
    По какви продукти работи DIGITALL
    По какви проекти работи Енетпулс?
    Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    По какви проекти работи Блубито?
    По какви проекти работи Модис?
    Какви продукти разработва Playtech?
    По какви проекти работи Coherent Solutions?
    Какви продукти разработва Experian?
    По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    По какви проекти работи МенторМейт?
    По какви проекти работи Proxiad?
    По какви проекти работи DataArt?
    По какви проекти работи Resolute Software?
    Какви продукти разработва Progress?

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години