събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1099 прочитания

    Payhawk вече е лицензирана институция за електронни пари

    Лицензът дава на Payhawk повече автономност при предоставянето на платежни услуги, включително и кредитиране
    18 юли 2023, 16:30 a+ a- a

    Снимка: Payhawk

    Payhawk, глобалното решение за управление на бизнес разходи, вече е лицензирано европейско дружество за електронни пари (EMI). Това съобщиха от компанията.

    „С този нов лиценз един от главните ни приоритети е по-нататъшното разширяване на нашите платежни опции. В момента предлагаме на потребителите в определени пазари избор между дебитни и кредитни карти, но искаме да започнем да предоставяме тази гъвкавост на всичките ни клиенти,” коментира Христо Борисов - Изпълнителен Директор и Съосновател на Payhawk.

    „В добавка към нашите сертификати PCI DSS Level 1, SOC 2 и ISO 27001, този лиценз потвърждава цялостно, че Payhawk се придържа към стабилни капиталови и регулаторни стандарти, както и към най-високи стандарти за сигурност.”, казва още Борисов

    Payhawk отвори и офис в Литва, увеличавайки глобалното си присъствие до 8 държави. Това разширение съвпада с 12 месеца на силен растеж за компанията, през които тя отвори офис и в Ню Йорк, а броят на служителите нарасна с 82%.

    Payhawk комбинира корпоративни карти, възможности за възстановяване на разходи, плащания по фактури и изключително гладка интеграция с различни видове счетоводен софтуер в един цялостен продукт. Компанията вече има клиенти в 32 държави и предлага своето глобално решение в САЩ, Великобритания и Европейското икономическо пространство.

    Новият лиценз е издаден от Банката на Литва, която е добре позната с подкрепата си за иновативните финансови компании и с приноса си към дигиталната трансформация. С този лиценз Payhawk може да контролира по-голяма част от процеса по разплащанията като така ускорява своята иновативност.

    „Направихме още една важна крачка напред по пътя ни към предефиниране на начина, по който компаниите управляват разходите си. Контролирайки по-голяма част от платежните процеси, можем да се движим по-бързо и да оптимизираме инфраструктурата, за да отговаряме на нуждите на нашите клиенти по най-добрия възможен начин, както и да подхранваме иновативността на компанията.” добавя Изпълнителният Директор на Payhawk.

    Иновативната компания планира да продължи развиването на нови функции, които помагат на средния бизнес и на големите международни компании. През месец май Payhawk изкара и нов корпоративен план, който включва вградени интеграции с Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance и Oracle Netsuite, както и функционалност за управление на множество дружества, която помага на компаниите с комплексна структура да управляват по-добре и по-лесно разходите и ликвидността си на групово ниво.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на PAYHAWK EOOD в JOBS.bg

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години