четвъртък, 02 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4177 прочитания

    ИТ екипите в България: Globalization Services, SAP Labs Bulgaria

    Запознайте се с професионалисти от Globalization Services екипа на SAP Labs Bulgaria и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие
    26 юни 2023, 11:05 a+ a- a

     











    В рубриката на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

    Запознайте се с професионалисти от Globalization Services екипа на SAP Labs Bulgaria и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие.

    Представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите.
    SAP Globalization Services е глобален екип на SAP, който предоставя на клиентите локализирани софтуерни решения в повече от 180 държави, а локални Globalization Services екипи има в повече от 50 държави. За изминалата година към българския екип се присъединиха 30 нови колеги, като се очаква до края на 2023 броят им поне да се удвои. Екипът се състои от специалисти с най-различни профили – например software developers, SAP consultants, user assistant developers, delivery managers, project managers. Екипът у нас доставя локализарани решения както за България (като осигуряваме поддръжката на 156 клиенти), така и за страни от и извън Европа – Сърбия, Словения, Казахстан , Украйна, Полша.

    Христо Костов (Гента)

    Работя в SAP Labs България вече почти 19 години, като съм участвал в стартирането и развитието на няколко екипа в София. B SAP Labs България имаме стремеж да развием повече екипи, фокусирани върху разработката на бизнес приложения, като през 2022 г. открихме нови екипи като част от Globalization Services организацията. Реших да се присъединя към Globalization Services, за да подпомогна изграждането на един нов екип, който да бъде добре свързан и интегриран с другите екипи в Лаба. Това дава повече възможности за развитие на нашите специалисти вътре в компанията в различни области на софтуерното инженерство, което силно ме мотивира да работя за организацията на Globalization Services и да развиваме заедно един нов домейн от знания в SAP Labs България. Заедно с колегите работим в хибриден модел на работа, като сме всяка седмица по два дни в офиса, което ни дава възможност както съвместно да планираме задачите по ефективен начин, така и да се съсредоточим след това, работейки от вкъщи върху изпълнението им.

    Как типично преминава един работен ден в екипа?
    Екипът на SAP Globalization Services присъства в повече от 50 държави, така че разнообразието е в нашата ДНК като екип. Новият екип на SAP Globalization Services в SAP Labs България си сътрудничи с колеги на други места, за да синтезира експертен опит и да обслужва клиентите на компанията с най-добрите решения. Това глобално присъствие и разнообразие носи страхотни възможности за растеж, защото се срещаме с хора, които имат обогатяващи перспективи, които да предложат ежедневно. Например в един типичен работен ден може да срещнете клиенти, които споделят своите бизнес предизвикателства от работата в множество държави и изискванията на техните бизнес операции. Или може да се срещнете с експерти от екипа, които имат задълбочени познания и опит в начина, по който се прави бизнес в определена страна по света. Ученето от различни гледни точки и комбинирането на различни среди, за да се намерят най-добрите бизнес резултати, е обогатяващо.

    Берк Реджеп

    След две години и половина като ABAPDeveloperв сферата на EWMLogisticsреших да направя нова крачка в професионалното ми развитие и да се присъединя към GlobalizationServicesLogistics и станах първият Developer в екипа и организацията. Главната ми мотивация да започна в екипа беше търсенето на едно ново предизвикателство, което смятах, че ще ме срещне с много добра работна култура, в която връзката между технологиите и бизнеса е на високо ниво. Вече повече от година съм част от SAP и мога да потвърдя, че това предизвикателство започна по най-добрия начин за мен, защото срещнах изключително приятни и отзивчиви специалисти, които ми помогнаха да надмина своите лимити. Идеята за развитие като хибриден ApplicationDeveloper и Business-to-Business-to-Government начин на работа ми допадна много. Изпълнявам ролята на  SCRUMMaster, за да помогна с добрата комуникация в екипа и приоритизирането и управлението на backlog-a. Участвам активно в разработката на всички проекти, за които нашият екип отговаря, опитвам се да помагам на колегите в екипа и организацията и съм мотивиран за постоянно развитие в света на SAP. Целя да предам тази мотивация и на останалата част от екипа, което ще допринесе за нашето развитие. Това заедно с целите, които имаме, и с екипа, с който разполагаме и искаме да изградим в бъдеще, смятам, че ще бъде основният фактор за постигането на високи резултати и успехи.

    Какво сплотява екипа Ви?
    Добрата комуникация е в основата на страхотната работа в екип. Ние в SAP Globalization Services комуникираме добре и често както на живо в офиса, така и посредством различни канали. Организираме редовни събирания на екипа, специални формати в офиса (coffee corners) и пр.

    Надежда Витанова - Николас
    ProductOwnerс повече от 12 години опит. Участвала cъм в множество проекти за внедряване на SAP ECC и S/4HANA за големи предприятия със заводи/юридически лица в Европа/Африка/Азия. Опитът ми показа колко е важно нашите клиенти да използват локализиран софтуер на техния роден език, който отговаря на специфичните за страната законови изисквания, като например данъчните закони, електронното фактуриране, заплатите и отчитането. Когато научих, че SAP Globalization Services отварят нови екипи в България, желанието ми беше да бъда част от тях, за да надграждам натрупаните знания и умения и да продължавам да се развивам. Работната култура в SAP ми дава много възможности за професионален растеж. Работният модел е гъвкав и се основава на доверие. Служителите могат да имат най-доброто от двата свята, работейки от дома или в офиса.

    Нашият актуален фокус е локализацията на S/4HANA Cloud. Към момента работим върху локализация за България за подаване на ДДС декларация, VIES декларация, Интрастат и др., които се разработват с помощта на SAP Document and Reporting Compliance.   

    Как се вписват нови хора във Вашия екип?
    Изградихме много добър модел на работа за екипа, който си представяхме още в началото, и работихме върху него, целейки продуктивност и успех. Идеята ни беше в началото на работната седмица да си представим как ще протече тя и да съставим план, към който да се придържаме. Всяка седмица във вторник и сряда се събираме в офиса и имаме активна комуникация и съвместна работа в екипа, които улесняват изчистването на всички блокъри, а работата от вкъщи ни помага да се фокусираме и реализираме поставените цели за седмицата, като по този начин се опитваме да извлечем максимума от хибридния модел на работа. Нашата стратегия е не да правим крачки към целта, а всяка крачка да ни е цел.

    Този план е ключов за бързата и ефективна интеграция на новите колеги, които получават специално време и внимание и срещат приятелска работна атмосфера. По този начин процесът става двустранен, като се пораждат нови идеи в резултат на тази култура и това отношение, които допринасят за развитието на плана. При нас се интегрираха не само специалисти от локално, а и от глобално ниво, каквато е и идеята на нашата организация. Постигнахме голям успех с това и сме най-мултинационалният екип в SAP Labs България, като имаме възможност да работим с хора от различни култури. В екипа имаме специалисти от Индия, Русия, Украйна и Турция, които успешно се преместиха в нашата страна и работят активно по целите на компанията и организацията.

    Даниела Николова

    Моето пътешествие в света на SAP започна преди 4 години, когато се присъединих към компанията като ABAP разработчик. Когато се върна назад в годините, няма как да не се сетя за своите първи впечатления. Озовах се в една много приятна работна обстановка, където получих техниката и удобствата на работното ми място, така че да се чувствам комфортно и приятно. А веднага след това последва и другата приятна изненада – колегите и специалистите, с които започнах да работя. Да бъда част от голямото семейство на SAP ми дава възможност да се докосна до професионализма на разработчици от цял свят и да развивам своите комуникативни качества, общувайки с колеги от различни региони. В екипa на Globalization Services открих и допълнителни възможности за техническото си развитие. Локализираните решения за бизнеса, по които работим, се разработват с различни технологии ABAP, Java, Typescript, което е чудесна възможност за всеки, който би искал да се запознае и с нещо ново и различно. А богатата палитра от курсове, които са абсолютно достъпни за всеки служител на SAP в pluralsight, LinkedIn, изключително много помага за придобиване на знания и квалификации и добро кариерно развитие. Със своя хибриден модел на работа от вкъщи и от офиса САП дава възможност служителите да организират своето време и да постигнат добър work-life баланс.

    Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
    В Globalization Services разчитаме на екипната работа, свободната комуникация и споделянето на идеи. В началото след множество дискусии и обмяна на опит решихме да изготвим специфичен онбординг план за всички новопостъпили разработчици в нашата организация, който включва най-важните принципи за програмирането в АBAP и различни задачи, с които новите колеги могат да опознаят основните специфики за работа в техния екип. Постигнахме голям успех с колаборацията между екипите, защото в момента всички разработчици са успешно интегрирани и работят активно по продуктивни задачи.

     Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на SAP Labs Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    ИТ екипите в България: .NET, Scalefocus

    Софтуерният екип на ЛЕМ България
    Екип Data, Scalefocus 
    DCoE екипът на МенторМейт
    Екип Technical Support, SEEBURGER

    Екип Mobile Team, Scalefocus
    Back-end екипът на SiteGround
    Екипът на Funding Circle в Questers
    Екип DATA, Blankfactor
    Екип QA, SiteGround
    Екип WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria
    Екип DevOps, Scalefocus
    Екип Внедряване SoftOne ERP
    Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
    Екип Data Quality, Experian България
    Екип Front-end Development, Scalefocus
    Екип SPA/front-end, SiteGround
    Екип RSM, Tek Expert
    Екип Engineering, Nexo
    Екип GetHelp, Tek Experts
    Екип Java, Scalefocus
    Екип QA, МенторМейт
    Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
    Екип CritSit, Tek Experts
    Екип Scagile, Блубито
    Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
    Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
    Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
    Eкип Online Banking Project, DataArt
    Екип SOC, Paysafe
    Екип UX/UI Team, Scalefocus
    Екип Engineering & Product Development, Nexo
    Екип Marketing Services, Experian България
    Екип Rapid Transfer, Paysafe
    Екип BIS platform QA, SEEBURGER
    Екип News UK Tech, Questers
    Екип Quality Engineering, Scalefocus
    Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
    Екип Custom Development, Milestone Systems
    Екип Sitefinity Cloud, Progress 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 минути
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    преди 2 часа
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    преди 2 дни
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 2 дни
    преди 2 дни
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 2 дни
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично