четвъртък, 08 декември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1740 прочитания

  Nexo пусна първата в света крипто кредитна карта

  Иновативният продукт, създаден в България, дава възможност на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи без да ги продават
  14 април 2022, 12:35 a+ a- a

   Nexo, световна регулирана институция за дигитални активи, обяви, че пуска Nexo Card - първата по рода си крипто разплащателна карта Mastercard за избрани европейски държави. За представянето на пазара Nexo си партнира с Mastercard и DiPocket, предоставяйки на потребителите достъп до ликвидност за техните дигитални активи в над 92 милиона търговски обекта в цял свят.

  Nexo Card е първата карта в света, която дава възможността на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи, без да се налага да ги продават.

  Благодарение на усъвършенстваната инфраструктура, предоставена от DiPocket и Mastercard, Nexo Card ще бъде приемана от 92 милиона търговци в цял свят, приемащи Mastercard, което позволява на крипто инвеститорите да използват до 90% от фиатната стойност на своите криптовалути за секунди без да продават нищо от тях.

   „Първата в света крипто кредитна карта Nexo Card е безпрецедентна финансова иновация, плод на съвместните усилия и партньорство на Nexo и Mastercard. Този уникален продукт, създаден в България, дава възможността на милиони потребители да използват стойността на своите дигитални активи за мигновенни разплащания, без да се налага да ги продават. Благодаря на нашия Nexo екип, който с упоритата си работа направи този преломен момент възможен и за пореден път затвърди България като извор на иновации за цял свят”, коментира Коста Кънчев, съосновател и председател на Управителния съвет в Nexo.

  „DiPocket се радва да бъде избрания издател на Nexo Card – едно наистина иновативно решение, предназначено да отговори на нуждите на милиони инвеститори в дигитални активи. Партньорството ни в този проект с Nexo и Mastercard е отличителен пример за това как вградената финансова технология на DiPocket позволява на визионерските компании да предоставят стойност и удобство на своите клиенти”, коментира Федел Ди Маджио , съосновател и CEO на DiPocket.

  „Mastercard вярва, че дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж и ние сме водещи в иновациите заедно с Nexo, за да предоставим на потребителите нови и единствени по рода си начини на плащане и употреба на криптовалути. Ние сме развълнувани да продължим да правим иновации в плащанията, като направим дигиталните активи по-достъпни в цялата екосистема”, сподели Рай Дамодаран, директор „Крипто и блокчейн продукти и партньорства” в Mastercard. 

  По-рано тази година Nexo завърши частично предварително представяне на Nexo Card в избрани европейски държави с фокус група, която колективно генерира изключителен интерес и обем трансакции, доказвайки огромното търсене на този финансов продукт. В следващите етапи от развитието на Nexo Card компанията планира да добави функционалност на дебитна карта и да разшири предлагането в международен план наред с много други усъвършенствания.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  За първи път: Търговията ни със Северна Македония достигна 1 млрд. евро през 2022
  Бизнес форум с над 150 представители на бизнеса и търговските камари от двете страни се проведе в Скопие
  преди 10 часа
  преди 11 часа
  Финтех компанията ITF набра 2 млн. лв. от борсата
  Това е 5-то успешно IPO на beam пазара за тази година
  преди 12 часа
  ЕК одобри 5.6 млрд. евро за българското земеделие до 2027
  Планът ще подкрепи създаването на близо 9500 работни места и 650 инфраструктурни инвестиции в селските райони
  преди 12 часа
  Авиационният сектор ще излезе на печалба през 2023 г.
  Според прогнозите на IATA това ще се случи за първи път от настъпването на пандемията през 2019 г.
  преди 17 часа
  Какво предстои за банките през 2023?
  Банките ще трябва да търсят нови източници на стойност в дългосрочен план, сочи анализ на Делойт