сряда, 17 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1374 прочитания

  Nexo пусна първата в света крипто кредитна карта

  Иновативният продукт, създаден в България, дава възможност на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи без да ги продават
  14 април 2022, 12:35 a+ a- a

   Nexo, световна регулирана институция за дигитални активи, обяви, че пуска Nexo Card - първата по рода си крипто разплащателна карта Mastercard за избрани европейски държави. За представянето на пазара Nexo си партнира с Mastercard и DiPocket, предоставяйки на потребителите достъп до ликвидност за техните дигитални активи в над 92 милиона търговски обекта в цял свят.

  Nexo Card е първата карта в света, която дава възможността на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи, без да се налага да ги продават.

  Благодарение на усъвършенстваната инфраструктура, предоставена от DiPocket и Mastercard, Nexo Card ще бъде приемана от 92 милиона търговци в цял свят, приемащи Mastercard, което позволява на крипто инвеститорите да използват до 90% от фиатната стойност на своите криптовалути за секунди без да продават нищо от тях.

   „Първата в света крипто кредитна карта Nexo Card е безпрецедентна финансова иновация, плод на съвместните усилия и партньорство на Nexo и Mastercard. Този уникален продукт, създаден в България, дава възможността на милиони потребители да използват стойността на своите дигитални активи за мигновенни разплащания, без да се налага да ги продават. Благодаря на нашия Nexo екип, който с упоритата си работа направи този преломен момент възможен и за пореден път затвърди България като извор на иновации за цял свят”, коментира Коста Кънчев, съосновател и председател на Управителния съвет в Nexo.

  „DiPocket се радва да бъде избрания издател на Nexo Card – едно наистина иновативно решение, предназначено да отговори на нуждите на милиони инвеститори в дигитални активи. Партньорството ни в този проект с Nexo и Mastercard е отличителен пример за това как вградената финансова технология на DiPocket позволява на визионерските компании да предоставят стойност и удобство на своите клиенти”, коментира Федел Ди Маджио , съосновател и CEO на DiPocket.

  „Mastercard вярва, че дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж и ние сме водещи в иновациите заедно с Nexo, за да предоставим на потребителите нови и единствени по рода си начини на плащане и употреба на криптовалути. Ние сме развълнувани да продължим да правим иновации в плащанията, като направим дигиталните активи по-достъпни в цялата екосистема”, сподели Рай Дамодаран, директор „Крипто и блокчейн продукти и партньорства” в Mastercard. 

  По-рано тази година Nexo завърши частично предварително представяне на Nexo Card в избрани европейски държави с фокус група, която колективно генерира изключителен интерес и обем трансакции, доказвайки огромното търсене на този финансов продукт. В следващите етапи от развитието на Nexo Card компанията планира да добави функционалност на дебитна карта и да разшири предлагането в международен план наред с много други усъвършенствания.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  1350 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 229 633
  преди 1 ден
  На децата в Лондон ще бъдат предложени допълнителни ваксини срещу полиомиелит
  Вирусът е открит в отпадните води на града, както и в тези на Ню Йорк
  преди 1 ден
  Sofia Angels Ventures с инвестиция в Digistain с технология за борба с рака
  Това е четвъртата инвестиция на българския фонд
  преди 1 ден
  Годишната инфлация през юли е 17,3%
  От началото на годината инфлацията е 11,3%, показват данните на НСИ
  преди 1 ден
  София е домакин на FinX
  Най-голямото събитие у нас за инвестиции и иновативни финансови технологии ще се проведе в SoftUni
  преди 2 дни
  SeedBlink с офис в България придобива Symbid
   Двете платформи са допринесли с над 110 млн. евро инвестиции в 250 стартиращи предприятия
  преди 2 дни
  Германия отбелязва 75% ръст на пътуващите с влак на къси разстояния
  От части това се дължи на въведения евтин билет от €9 месечно