четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2094 прочитания

  Започва приемът за лятната Практикантска програма на Kaufland

  Компанията осигурява възможност за платен стаж на ученици през ваканцията и финансова подкрепа за първите стъпки във висшето образование
  10 април 2024, 14:06 a+ a- a

  Kaufland дава старт на кандидатстването за осмото издание на своята Практикантска програма, насочена към ученици. Това лято, в рамките на повече от месец, 30 младежи на възраст над 18 години ще имат възможност да придобият практически опит и знания в най-голямата търговска верига в България. Те ще бъдат разпределени в хипермаркетите на ритейлъра в 6 града в цялата страна. Практикантите ще получат мотивиращо възнаграждение и могат сами да избират продължителността на работното си време.

  Стажът дава възможност на учениците да работят на трудов договор, като продължителността на практиката им е до месец и половина и се реализира през лятната ваканция – между юни и септември. Няма поставен краен срок за кандидатстване, като кандидатите могат да се присъединят по всяко време. Приетите младежи имат възможност да изберат дали да се включат в програмата с пълно или непълно работно време в часовете между 07:00 – 20:00 ч., за което ще получат мотивиращо трудово възнаграждение, ваучери за храна на стойност 200 лв., както и всички останали придобивки от социалния пакет, които компанията предлага на своите служители.

  Практикантската програма е с обща продължителност от 210 часа и дава възможност на учениците да се докоснат до реалната работна атмосфера в хипермаркетите на лидера в модерната търговия в България. С участието си в нея те могат да се запознаят с дейностите в различните отдели, което да им даде по-ясна насока за по-нататъшно образование или подходящото кариерно развитие. Освен практическите умения, които ще получат, Kaufland дава възможност на младежите да се включат в любопитна игра със страхотни награди – смартфон iPhone 14 Plus, смарт часовник Apple Watch 7, JBL Bluetooth колона, както и финансова подкрепа за първите им стъпки във висшето образование.

  По време на практиката в Kaufland младежите ще имат възможност да извършват разнообразни дейности, свързани с разпределението на стоките в магазина, обслужването на клиентите или работата в различни сектори на магазина, сред които „Стоки“, „Свежи храни“ и „Каси“. През цялото време практикантите ще комуникират с професионалисти от различни отдели на Kaufland и могат да създадат ценни контакти за реализация в бъдеще. Техни ментори ще бъдат ръководителите на отделите в съответния магазин.

  Практикантската програма е поредната обучителна инициатива на Kaufland, която цели да свърже образованието и бизнес практиката. Веригата е сред първите компании у нас, която се включва в програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през тази пролет, Kaufland даде началото на втория сезон на първата по рода си практически ориентирана Бизнес академия, разработена от лидера в ритейла в България, Kaufland Business Academy. Тя се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство и дава възможност за стаж в Централния офис на Kaufland България. Проектът е с продължителност от 2 месеца, като на финала на академията студентите могат да приложат знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 13 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 14 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции