сряда, 24 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3187 прочитания

  DataArt стартира стажантска програма за специалисти в софтуерния бранш

  Стажантската програма е насочена към начинаещи специалисти и хора без технически опит
  19 март 2024, 14:57 a+ a- a

  Снимка: DataArt

  Глобалната софтуерна компания DataArt обяви, че стартира стажантска програма, даваща възможност за обучение и работа на хора с интереси в софтуерния сектор. Инициативата обхваща различни пазари, в които компанията има развойни центрове, в това число и офисите в България, намиращи се в София и Варна. 

  Стажантската програма е насочена към начинаещи специалисти и хора без технически опит, но с изразен интерес към технологиите.

  Позициите, включени в стажантската програма на DataArt, са в различни направления, сред които .NET, QA, бизнес анализатори, като те ще бъдат обновявани и адаптирани според проектите и бизнес нуждите на компанията. 

  Стажът е с продължителност 3 месеца, като през този период участниците в програмата ще могат да придобият нови технически умения и да достигнат до ниво Junior за съответната технология. Всеки стажант работи със свой индивидуален ментор, който подпомага процеса, но в същото време стажантската програма е свързана и с доста автономност и възможност за усвояване на знания и умения в реална работна среда при географски разпределени екипи.

  Още при започването на стажа кандидатите подписват трудов договор според българското законодателство и получават както заплата, така и всички допълнителни придобивки, които се предоставят на служителите на DataArt. Заетостта е на пълен работен ден, като присъствието в офиса е желателно, тъй като това би допринесло за по-ефективното протичане на стажа. 

  Всеки месец стажантът получава атестация и обратна връзка, а в края на стажа предстои финална оценка, на базата на която компанията взима решение дали участникът в стажантската програма се е справил и дали може да продължи развитието си в компанията.

  „Целта на стажантската ни програма е наистина да обучим начинаещите специалисти и да им дадем реални знания и умения, а не просто такива на хартия. Имаме голямо желание участниците в програмата да останат за постоянно на работа в DataArt и да продължат да се развиват при нас. Въпреки усложнената ситуация на пазара на труда в ИТ сектора в момента, ние вярваме, че инвестицията в човешкия капитал е ключова и всички усилия в тази посока си заслужават”, споделя Елисавета Павлова, HR мениджър в българския офис на DataArt.

  Повече информация относно отворените стажантски позиции на DataArt за  България може да бъде намерена на сайта на компанията https://www.dataart.team/bg/vacancies.

   

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg  

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Проучване: 15% от офисите в София са празни
  Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
  преди 12 часа
  Турция ще предлага визи за дигитални номади
  Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
  преди 13 часа
  преди 14 часа
  FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
  Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
  преди 16 часа
  Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
  В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
  преди 16 часа
  Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
  Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд